Tuesday, 19 September 2017

KESIHATAN ANAK-ANAK : MEAL SHAKES




Jom Shaklee bersama kami!

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
Page FB Shop at Niewa

Monday, 18 September 2017

Saturday, 16 September 2017

IKHTIAR HAMIL : Try To Conceive (TTC)

Last entry saya share tentang TTC (try to conceive) dan testimoni sahabat saya yang berjaya hamil dengan Shaklee. Kali ni saya nak kongsikan pula apakah suplemen yang Shaklee syorkan untuk membantu tingkatkan kesuburan seterusnya membuka peluang untuk hamil.

Untuk pengetahuan anda, kesuburan boleh ditingkatkan degan pengambilan suplemen, selain berikhtiar dengan pelbagai cara yang lain. Masalah suami perokok, berat badan berlebihan, stress, pcos, cyst, kekurangan nutrisi dan sebagainya mesti ditangani terlebih dahulu sebelum tubuh betul-betul bersedia untuk hamil. Sebab itulah bagi sesetengah customer kami, proses untuk hamil mengambil masa. Dan tentu anda pernah dengar kes di mana ramai yang 'lekat' sebaik sahaja berjaya menurunkan berat badan.



SET ASAS KESIHATAN KELUARGA SHAKLEE -

DIAMBIL OLEH SUAMI DAN ISTERI UNTUK MENINGKATKAN KESIHATAN




Vita-Lea - kesuburan wanita banyak dipengaruhi oleh vitamin A. Jadi untuk cepat dapat anak, seorang wanita (lelaki juga) harus melengkapkan diri dengan mengambil multivitamin dan multimineral. Kenapa kena ambil multi? Kerana ia membekalkan vitamin dan mineral perlu dalam kehidupan kita sehari-hari, bagi memastikan kesihatan berada di tahap optimum. Dan jangan tak tahu, mangan dan magnesium di dalam Vita-Lea membantu ereksi bagi lelaki!!.

B Complex – Vitamin2 B3, B6 dan B12 memainkan peranan penting dalam memulihkan tenaga (menukar makanan kepada tenaga). Penting bagi mereka yang hidup dalam keadaan sibuk, selepas kerja di pejabat yang memenatkan, anda memerlukan tenaga untuk bersama dengan suami/isteri. Vitamin B12 juga berperanan dalam memperbanyakkan sperma. Vitamin B amat penting untuk menghilangkan stress ok!.

Vita C - Sebagai vitamin yang menjaga kesegahan sel, vitamin C juga berfungsi menghasilkan sel sperma yang sihat. Sperma yang tidak sihat, lembik dan lembab akan menghadapi masalah untuk bersenyawa dengan sel ovum.

Energizing Soy Protein (ESP) - ESP merupakan soya pemberi tenaga kepada suami isteri untuk bersama. Selain itu ia juga merupakan protein untuk membanyakkan sperma kerana sperma bersumberkan protein.


Suami isteri dinasihatkan untuk mulakan ikhtiar hamil dengan Shaklee melalui pengamalan set kesihatan keluarga ini terlebih dahulu. Tubuh yang sihat akan bersedia dengan sendirinya untuk proses kehamilan berlaku. Jika telah hamil pun, teruskan consume set ini kerana suplemennya juga merupakan sebahagian set hamil, malah set berpantang dan menyusu juga. Berbaloi-baloi kan!


SET KESUBURAN SHAKLEE (SUAMI)




Vita E Complex dengan Selenium - Vitamin E ni dikenali sebagai vitamin seks. Ianya merupakan vitamin wajib untuk suami dan isteri. Bagi isteri, selenium membantu mengeluarkan lendir semasa bersama untuk membantu pergerakan sperma agar lebih tangkas dan bergaya. Ia juga boleh bekerja bersama2 dengan vitamin C sebagai anti oksidan yang boleh menghapuskan radikal bebas dalam tubuh manusia yang menjadi punca kerosakan sperma dan ovum. Bagi lelaki pula, vitamin E membantu menjaga kualiti sperma, seseorang lelaki harus mengambil vitamin E dalam kadar yang mencukupi.


SET KESUBURAN SHAKLEE (ISTERI)



GLA Complex – Tujuan asalnya adalah untuk membetulkan kitaran haid atau membetulkan hormon kita, kerana kitaran haid yang tidak teratur menjadi punca utama ketidaksuburan wanita. Jika isteri tidak mempunyai masalah kitaran haid, GLA bertindak dengan lebih cepat untuk membantu menghasilkan cecair pada faraj yang subur dan berkualiti. Ini amat penting untuk membantu sperma dapat hidup dengan lebih lama dalam rahim isteri.




Alfalfa – membantu mengatur pusingan haid, masalah keputihan dan masalah kewanitaan.


VITAMIN TAMBAHAN (UNTUK SUAMI ISTERI) 

COQ Health Plus – Memberi tenaga luar biasa kepada sperma supaya mampu bertahan lama dan berenang dengan lebih jauh ke rahim isteri.







Vivix - Vivix shaklee mempunyai kandungan Resveratrol yang sangat tinggi. Resveratrol ini bertindak sebagai anti-oksidan yang kuat berbanding anti-oksidan yang lain. Ini bermaksud, tinggi anti-oksidan maka semakin berkuranglah "Oxidative Damage". Dengan kata yang mudah, lebih banyak oxidative damage lebih banyak sel menjadi rosak, begitulah sebaliknya.


Fungsi Resveratrol itu tadi juga adalah melindungi telur yang belum atau hampir atau sudah matang daripada oxidate damage. Apabila telur yang 'dilindungi' ini selamat daripada menjadi rosak, ianya mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk SURVIVE, MEMBESAR dan DISENYAWAKAN. Vivix Shaklee mempunyai salah satu mekanisma untuk memperbaiki sel-sel yang rosak atau abnormal.


Kesimpulannya, Vivix juga membantu meningkatkan kesihatan lelaki dan wanita dengan meningkatkan lagi kualiti benih telur, memanjangkan jangka hayat telur dan sekaligus meningkatkan peluang untuk disenyawakan.


Apapun, kita hanya mampu berusaha sehabis daya dan berikhtiar dengan apa sahaja cara yang terbaik. Selebihnya bertawakkallah kepada Allah, semoga dipermudahkan urusan kita.


Jom Shaklee bersama kami!

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
Page Shop at Niewa

Testimoni Ostematrix : Bukan sekadar kalsium

Assalamualaikum

Sedar tak sedar dah hampir 10 tahun Dayah berkecimpung dalam dunia pendidikan.

Rasa baru je semalam dapat surat pengesahan jawatan. Tapikan minat dalam bisnes tak boleh nak lupa, agaknya dah sebati dengan jiwa:heart:

Dari kecik, celik-celij mata je, arwah abah dah buat bisnes, abah jual sayur kampung di pasar besar.

Nak tau tak..Benda pertama Dayah jual masa sekolah rendah ialah keropok ubi hasil tangan mak

Sebab tulah terbawa2 sampai sekarang ni jiwa memberontak nak buat bisnes juga:sweat_smile:

2011 Dayah berhijrah ke Seremban ikut suami. Bertugas di tempat yang baru. Anak pun dah bertambah 2 orang.

Masa tu Dayah tinggal di quaters dalam kawasan sekolah.

Tapikan letihnya Ya Allah mengalahkan letih masa bekerja di Perak (masa tu ulang 30km sehala, 60km pergi balik)

Balik kerja je mesti tidur dulu. Tak larat nak ke dapur terus. Mujurlah anak 2 je. Kalau sekarang.Maunya mengamuk budak2 tu kelaparan :joy:

Dayah pun mula kena penyakit cikgu2 @ sakit lutut. Hati dah risau ni. Umur tak masuk lagi 30, dah macam kain buruk. Mula la terbayang yang bukan-bukan:disappointed:

Mulalah pencarian Dayah.. Penawar sakit lutut.

Bila kawan baik Dayah, Dr. Sarah Bakhtiar offer Ostematrix, Dayah terus je sambar.

Orang kata Shaklee bagus kan. So confident je lah

Sekali...Tak habis sebotol Ostematrix, sakit lutut hilaaaang.

Alhamdulillah syukur Ya Allah. Rasa macam kembali muda :smile:

Mula lah terfikir nak buat bisnes Shaklee sebab barang dia bagus:+1:

Shaklee dah 60 tahun rupanya di pasaran. Eloklah share dengan kawan-kawan kan?

Makanya bermulalah episod Dayah bersama #RBCircle. Dengan bimbingan dan nasihat dari Mak Mentor Super Power Dr. Sarah Bakhtiar dan #Teamcantikmanis, Dayah terus lebarkan sayap bisnes.

Bisnes geli geli yang mula dengan bonus 2 angka, dah meningkat kepada 4 angka.

Rasa nak lompat bintang sampai ke siling bila berjaya dapat bonus ribu riban. Tu belum campur untung runcit lagi.

Sebab sebelum2 ni untung bisnes paling banyak pun Dayah dapat ratus-ratus je tu pun seronok sangat

Bila masuk 2 tahun dalam Shaklee ni, baru Dayah faham, bisnes ni kalau kejar duit tak ke mana. Duit kalau dikejar, kita yang letih.

Dayah betulkan niat, bisnes sebab nak tolong orang lain. Nak tolong orang lain untuk sihat, nak tolong orang lain tambah pendapatan, selesaikan masalah kewangan.

Bila niat berubah, cara kita juga berubah. Hidup juga berubah.

Memang benar sifu-sifu kata. Bisnes ni buat kita betul-betul menghayati Allahlah sumber rezeki kita, Allah nak tengok sejauh mana kita usaha, Allah uji agar kita jadi lebih kental, bukan untuk melemahkan kita.

Bila kita buat bisnes kerana Allah, kita tak akan give up. Kerana kita yakin rezeki kita ada, cuma kita perlu usaha dan merayu pada Allah. Pasti Allah tunjukkan jalan:smiley::muscle:

Impian Besar.

Ye memang impian dayah besar, dengan duit yang Dayah ada, Dayah nak sedekah pada siapa saje yang memerlukan.

Dayah nak buat pelaburan untik pendidikan anak-anak.

Membayangkan 4 orang anak belajar di peringkat universiti..Biarlah kosnya mak ayah yang tanggung, esok-esok saham akhiratnya dapat pada kita.

Tak nak anak-anak jadi penghutang tegar, belum kerja dah berhutang. Huhu. Kesian anak

Cerita tentang sedekah. Sedekah itu talian hayat kita di akhirat. Andainya orang yang telah mati dihidupkan semula, pasti dia nak bersedekah sebanyak yang boleh agar dimudahkan jalan ke Syurga.

Sebab tu Dayah nak buat betul-betul bisnes Shaklee ni. Masih ramai yang perlu Dayah bantu. Selagi hidup, manfaatkan sebaiknya untuk membantu orang lain.

Dicampak ke laut menjadi mutiara yang mahal harganya.

Dicampak ke tanah menjadi pohon yang subur berbuah lebat.

Dicampak ke langit menjadi awan yang memayungi dari teriknya panas mentari.

Kisah Effective Supervisor Cikgu Nurulhidayah Nurudin


*Kesan penggunaan adalah berbeza mengikut individu
*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.
* Ini adalah iklan produk suplemen

*********************************************************************************


Jom Shaklee bersama kami!

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
Page Shop at Niewa 

Friday, 15 September 2017

Ujian Allah : Try To Conceive (TTC)

Assalamualaikum..

Hari ni nak sembang-sembang tentang TTC ni. Istilah baru ni. Sebab baru dengar. Kot orang dah guna lama dah tak taulah pulak kan. Walaupun tak pernah mengalami (maybe alami, tapi tak menunggu lama), tapi ramai kenalan, sama ada rakan atau saudara mara yang melalui pengalaman ini. 

Pengalaman madam masa mula2 kawin dulu, lambat jugak nak dapat anak sulung. Memang risau. Ambil masa sampai 8 bulan jugak. Baru lekat. Alhamdulillah..






Everything happened for a reason. InsyaAllah jika mereka berpandangan positif dan redha dengan apa sahaja ketentuanNya, maka InsyaAllah, semuanya akan dilalui dengan sabar dan mudah.


Memang adat orang kita suka bertanya... Bila nak kahwin?, bila nak dapat anak?, kenapa tak dapat anak?, tak buat apa-apa ke nak dapat anak?, tak nak anak ke?


Nasihat: Biarlah orang nak tanya apa, kita jangan stress dan jawab la baik-baik. Di samping itu berdoa dan berusahalah.


Ada doa utk kita baca bila dilanda masalah/kesusahan/stress. Doa ni ialah doa Nabi Ibrahim semasa baginda dibakar, Nabi Musa semasa dikejar Firaun dan Doa Nabi Muhammad S.A.W. semasa dikecam oleh kaum Qur'aisy.


"Hasbunallahu wa ni'mal wakil",
bermaksud "Cukuplah bagi kami Allah, dan Dia sebaik-baik penolong"



Jadikan ini amalan kita @ zikir harian. InsyaAllah, moga dipermudahkan segala urusan kita.


Kenapa ada orang lambat dapat permata (zuriat)?

Nasihat: Allah lebih tahu perancanganNya. Mungkin Dia bagi kita rezeki lain dulu seperti duit banyak, beli rumah, kereta, travel jauh-jauh, ketenangan. Atau mungkin kita atau pasangan sebenarnya tidak bersedia atau tak boleh dengan budak, jadi Allah knows best.


Ada 1 pasangan ni dah nikah 12 tahun. Isterinya nak sangat anak sebab nak bagi sesuatu yang boleh membanggakan suami (perasaan setiap isteri). Lepas dah dapat anak, pasangan itu bercerai. Barulah beliau tahu, yang suaminya memang tidak bersedia nak anak lagi.


Ada orang pulak kata, beliau belum bersedia sebab lebih sanggup biarkan anak saudaranya menangis 2 jam sampai tertidur sendiri daripada dia yang pujuk.
Allah know best. Ada la hikmahnya daripada apa yang Allah uji sebenarnya. Kebahagiaan rumahtangga itu subjektif, dan tidak semestinya datang dengan adanya anak sahaja.


Kadangkala, dalam situasi lain, si suami sangat memahami, tetapi orang lain pula yang tidak faham dan membuat persepsi yang bukan-bukan. Agak menyedihkan sekiranya orang lain itu merupakan kenalan atau keluarga terdekat yang sepatutnya cuba memahami dan memberikan kata-kata dorongan serta semangat.


Tapi tak mengapa, pasangan TTC sebenarnya berpeluang untuk menikmati bahagia dengan cara tersendiri. Paling best, jika kita redha dan sabar, pahala sabar tu sangat besar. Ustazah pesan, banyakkan bersedekah, qiamullail dan berpuasa sunat. Teruskan berbuat baik kepada semua, teruskan memberi kasih sayang, Insya Allah what you give, you will get back, mungkin dalam bentuk anugerah yang lebih baik, lebih besar dan lebih bermakna. Tapi jika diizinkan Allah memperoleh zuriat kemudiannya, didiklah dengan penuh kasih sayang, jagalah dengan baik kerana hanya anda berdua sahaja yang tahu nikmat di sebalik UJIAN ATAS KASIH DAN SAYANG!!

Ini adalah pengalaman Mentor madam dalam Shaklee ni. Jom baca k!

*********************************************************************************
Sebenarnya baru saja menerima berita gembira ni. Customer saya, seorang doktor, baru disahkan hamil setelah bertahun berusaha pelbagai cara. Rasanya, termasuk beliau, dah empat customer saya yang bergelar doktor berjaya hamil dengan Shaklee. Alhamdulillah, mereka memilih untuk berusaha dengan Shaklee kerana tahu kebaikan dan keberkesanannya. Alhamdulillah dengan izin Allah jua.


Saya nak share testimoni beberapa customer merangkap rakan-rakan baik saya ni yang berjaya hamil dengan Shaklee.



TERKINI - Dr. Farhah yang hamil setelah berikhtiar dengan GLA Complex dan Alfalfa Complex. Beliau tidak konsisten pun, tapi jika Allah mengkehendaki, mudah sahaja bagiNya.



Liza - Beliau merawat diri sendiri dengan ESP dan Vita E Complex setelah mengalami keguguran sebelumnya. Beliau juga mengamalkan GLA Complex yang akhirnya membantu beliau hamil semula dengan izin Allah.



Dr Rozi - Customer saya ini seorang pengamal perubatan. Beliau telah berkahwin selama 5 tahun dan belum pernah merasai nikmat mengandung. Lagipun, beliau mengalami masalah haid yang tidak tetap. Pada 1 September 2013, beliau mula mencuba GLA, Vit E dan ESP. 9 hari kemudian, haid beliau datang dan sejak itu perjalanan menstrual beliau bertambah baik. Sebulan kemudian (21 Oktober 2013), beliau repeat order, tapi kali ini beliau menambah COQ Health atas saranan rakan beliau, seorang pakar perubatan dari luar negara.


Beliau mengakui perjalanan menstrualnya semakin baik, sakit-sakit yang biasanya dialami menjelang haid semakin berkurangan dan paling seronok apabila beliau memaklumkan bahawa mula merasakan tanda-tanda sedang berovulasi / menghasilkan telur pada pertengahan kitaran menstrualnya. 3 bulan kemudian (12 Jan 2014), beliau mengkhabarkan berita gembira bahawa beliau baru sahaja disahkan hamil anak sulung. Kehamilan pada masa itu sudahpun berusia 5 minggu. Seronok tidak terkira kerana telah lama menunggu. Pada 1 September 2014, iaitu genap setahun sejak beliau bershaklee, beliau selamat melahirkan seorang puteri comel yang sihat. 

*********************************************************************************


Alhamdulillah. Walau siapapun kita, InsyaAllah kita seharusnya tidak putus asa dalam berikhtiar. Jika Allah mengkehendaki, maka tidak ada apa pun yang mustahil bagiNya. 

Yang penting: 

1. Yakin dengan pengedar dan keberkesanan produk
2. Konsisten
3. Sabar dengan healing crisis
4. Sentiasa dapatkan second opinion dari pakar
5. Bersikap terbuka
6. Happy dan redha



Untuk entry akan datang, Insya Allah saya akan kongsikan sedikit informasi mengenai suplemen-suplemen dalam set kesuburan yang membantu rakan-rakan saya ini memperbaiki / meningkatkan kesuburan mereka seterusnya berjaya hamil dengan izinNya. Ok!


Jom Shaklee bersama kami!

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
Page Shop at Niewa


*Kesan penggunaan adalah berbeza mengikut individu
*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.
* Ini adalah iklan produk suplemen


JOM DETOX @ Shaklee Jitra





Jom Shaklee bersama kami!

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
Page FB Shop at Niewa

Thursday, 14 September 2017

30 Panduan untuk Hidup Lebih Baik

En Ahmad Zamri 47 tahun, seorang Pensyarah Sains Komputer dari Malaysia Dia meninggal dunia disebabkan oleh kanser pankreas pada 2008, tetapi dia menulis buku "The Last Lecture" pada 2007. Suatu legasi yang dia tinggalkan.

Dalam suratnya kepada isteri dan anak-anaknya, Didi Lokman, dan Cici dia menulis satu panduan yang sangat baik, "Panduan Untuk Hidup Yang Lebih Baik" untuk isteri dan anak-anaknya.

Bagaimana untuk memperbaiki hidup anda.

1. Jangan bandingkan hidup anda dengan orang lain. Anda mungkin tidak tahu bagaimana perjalanan hidup mereka.

2. Jangan mempunyai pemikiran negatif terhadap benda yang kamu tidak boleh kawal. Sebaliknya, tumpukan tenaga anda terhadap benda yang positif yang anda miliki pada masa ini.

3. Jangan terlebih buat apa yang anda mampu. Cukuplah setakat yang anda mampu.

4. Jangan terlalu serius terhadap diri anda. Tiada siapa yang berbuat demikian.

5. Jangan bazirkan tenaga anda terhadap gossip.

6. Berfikir lebih jauh bila anda masih terjaga.

7. Iri hati adalah sia-sia. Kamu sudah mempunyai semua yang kamu perlukan.

8. Lupakan perkara yang sudah lepas. Jangan ungkit kesilapan pasangan anda di masa lampau. Ianya akan menghancurkan kegembiraan anda di masa kini.

9. Hidup ini terlalu singkat untuk membenci sesiapa. Hindarkan daripada membenci sesiapa.

10. Berdamailah dengan masa lalu kamu supaya ia tidak akan merosakkan masa sekarang kamu.

11. Tiada siapa yang mengawal kegembiraan kamu selain dari kamu sendiri.

12. Ketahuilah bahawa hidup ini ialah seperti sekolah dan kamu di sini untuk belajar. Masalah ialah salah satu dari kurikulum yang akan muncul dan pergi seperti kelas algebra, tetapi pengajarannya akan kamu pegang seumur hidup kamu.

13. Senyum dan tertawa selalu.

14. Kamu tidak perlu menang setiap pertengkaran. Setuju untuk tidak setuju.

15. Hubungi keluarga kamu selalu.

16. Beri sesuatu yang baik untuk orang lain setiap hari.

17. Maafkan orang lain.

18. Luangkan masa untuk orang yang berumur 70 tahun ke atas dan 6 tahun ke bawah.

19. Pandangan orang lain terhadap kamu bukan urusan kamu.

21. Pekerjaan kamu tidak akan menjaga kamu bila kamu sakit tetapi keluarga kamu akan menjaga kamu. Selalu berhubung.

22. Dahulukan Tuhan dalam segala yang kamu fikir, katakan dan buat.

23. Tuhan itu penyembuhan.

24. Buat perkara yang betul.

25. Bagaimana baik atau buruk pun situasi sekarang, ia akan berubah.

26. Bagaimanapun yang kamu rasa, bangun, salin pakaian dan pergi.

27. Yang terbaik akan datang kemudian.

28. Buang apa yang tidak berguna atau yang tidak menggembirakan.

29. Bila kamu terjaga di waktu pagi, bersyukur kepada Tuhan.

30. Kalau kamu kenal Tuhan kamu akan gembira selalu. Jadi, bergembiralah selalu.

Apabila kamu mengamalkan kesemua di atas, kongsikanlah pengetahuan ini dengan orang yang kamu sayangi, orang di sekolah kamu, orang yang kamu selalu bermain bersama, orang yang kamu kerja bersama, dan orang yang tinggal bersama kamu. Bukan sahaja ianya akan memperbaiki hidup anda, tetapi juga orang di sekeliling anda.

Menarik utk dikongsikn bersama...

Jom Shaklee bersama kami!

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
Page Shop at Niewa