Wednesday, 6 February 2019

UMRAH PERCUMA TAJAAN SHAKLEE |Madame

LAGI UMRAH PERCUMA 2019

Esok, 7 Februari 2019 jemaah dari Team Shaklee akan berangkat ke Madinah dan Mekah untuk menunaikan umrah PERCUMA tajaan SHAKLEE.

Jom baca kisah Master Farihah berkenaan umrah ni yang setiap tahun beliau layak dapat sejak 2012 hingga kini.
.
.
.
Dah sampai hadiah kelengkapan umrah dari Shaklee beberapa minggu lepas.

Alhamdulillah. Banyak, cantik & eksklusif
Beg bagasi Barry Smith x 4
Telekung Siti Khadijah x 2
Pakaian Ihram x 2
Beg sandang, ada buku panduan, beg kasut x 4
Tumbler Rubbermaid x 4
Sistema Container x 4

Tiap-tiap tahun macam ni, trip Shaklee ni bukan saja tiket free, tapi semua free dan dapat lagi barang-barang keperluan
Untuk yang nak tahu macamana nak dapat umrah VIP percuma dengan Shaklee, saya ringkaskan di sini

Trip Umrah ni memang WAJIB dianjurkan oleh Shaklee setiap tahun. Ianya adalah tawaran PERCUMA kepada leaders Shaklee yang layak dengan kiraan mata pada jumlah tertentu sepanjang setahun berbisnes

Kiranya Umrah kami kali ini adalah reward daripada penat lelah berbisnes pada cycle yang lalu. Sebenarnya ini adalah umrah ke-4 untuk saya, dengan tajaan Shaklee

Trip percuma ini dihadiahkan dengan kiraan points seperti berikut :
🌟Jualan kumpulan
🌟Bilangan leaders yang berjaya kita hasilkan dalam Empayar kita
🌟Bilangan pendaftaran keahlian dengan belian tertentu

3 kriteria ini memegang points pada jumlah tertentu dan dikumpulkan selama 12 bulan. Di akhir cycle, akan ditentukan berapa points yang kita kumpul dan berapa tiket yang kita layak dengan points tersebut.
Trip ini sangat EKSKLUSIF. Ia hanya boleh dimiliki dengan jumlah points yang kita kumpul. TIDAK BOLEH di tambah wang tunai, jika tak cukup points atau nak tambah tiket.

Cukup ,dapat, tak cukup,  tak dapat.

Satu benda lagi yang best tentang trip Shaklee, bukan kita dan pasangan sahaja yang layak. Tiket ini juga melayakkan kita membawa bersama
❤Suami / Isteri
❤Anak-anak
❤Ayah
❤Mak
❤Ayah Mertua
❤Mak Mertua
❤Adik beradik kandung (untuk leaders yang belum berkahwin sahaja)

Shaklee adalah bisnes keluarga. Manfaat bisnes adalah untuk seisi keluarga, bukan untuk kita seorang atau kita dengan suami sahaja.

Best kan?

Dan TIADA HAD MAKSIMUM jumlah tiket. Bergantung kepada points yang kita kumpul. Boleh dapat 1 atau 2 atau 3 atau 4 atau 5 atau berapa sahaja tiket yang mampu kita claim

Tapi... yang Shaklee bagi bukanlah tiket sahaja. Belanja yang perlu kita keluarkan adalah membuat passport sahaja. Lain-lain Shaklee tanggung, daripada beg bagasi, kain ihram, telekung, tiket kapal terbang pergi balik, penginapan di hotel 5 -6 bintang, makan-minum dan kos-kos jika masuk ke tempat-tempat tertentu. Kita cuma bawa duit  shopping saja πŸ˜‹

Tiket umrah ini adalah salah satu push factor saya fokus dengan Shaklee, pada awal dulu, sebab  saya nak sangat pergi umrah dan umrah yang Shaklee tawarkan bukan calang-calang pakej. Ianya pakej VIP
Rugilah kalau saya tak pulun.

Untuk anda yang memiliki impian seperti saya, Shaklee ada peluangnya. Ianya percuma tapi perlu dibayar dengan usaha dan keringat. Anda yang telah menjadi ahli Shaklee, usahalah untuk mendapatkannya.
Yang belum menjadi ahli ,Shaklee, ada peluangnya  untuk anda.

Jom Shaklee ! 😊

Kredit: Master Farihah

Umrah Shaklee percuma


Continue Reading

Saturday, 2 February 2019

Tragedi lemas Shaklee Jitra | Madame

TRAGEDI 2 FEBRUARI 2019

Kenangan yang sangat tak dapat dilupakan. Tarikh ni sepatutnya jadi memori indah sebab madam, adik-beradik semua buat family gathering di sebuah homestay di Sedim.

Kebetulan adik bongsu di Johor dapat balik bercuti seminggu di Kedah. Jadi, kami plan berkumpul ramai-ramai, buat BBQ, sukaneka dan sambut birthday mak sekali. Kira sambut in advanve la kan..tarikh birthday mak yang sebenar 20 Februari.

Kami bergerak dari Jitra ke Sedim pada 10.30pagi. Yang paling awal sampai di homestay ialah Pakcik Yeh dan anak menakan, Aiman.

Kemudian, kami pulak sampai dalam pukul 1.30 petang. Masa sampai tu, bertembung dengan Chik dan Aiman nak keluar ke Tree Top Walk Sedim. Then, kami continue ja ke homestay.

Homestay ni best. Ada private pool, ada tempat BBQ, laman dia lapang. Sesuai sangat la kami ramai nak buat aktiviti. Anak-anak pun seronok sebab ada kolam.hehe

Anak-anak dah super excited tengok kolam. Terus depa nak mandi. Aisyah (8tahun), Addin (5tahun) dan Alia (3tahun). Madam masuk rumah nak tidurkan Ahmad (7bulan). Ayah depa lak sakit perut, terus ke tandas.

Baru duk tangguk ndoi, dengaq Aisyah panggil, kata Addin lemas. Madam jenguk kot tingkap bilik, nampak Addin terkapai-kapai tengah kolam. Kalut ibu, terus tinggalkan Ahmad dalam ndoi waktu tu, terus keluar selamat kan Addin.

Memang berdebaq gila. Tak sangka benda macam ni boleh jadi. Terus Madam terjun masuk dalam kolam tu, rupanya belah tengah ke hujung kolam tu ada slope down..jd kedalaman kolam takat dada orang dewasa.

Mungkin sebab tu Addin tergelincir dan mula tenggelam.huhu..

Madam rasa bersyukur sangat. Allah dan malaikat lindung anak-anak ibu. Lepas tarik Addin ke tepi, terus dia muntah2.

Tak lama lepas tu, baru Ayah depa mai dari tandas. Madam ceritakan semuanya dekat ayah depa.huhu..

Mujurlah Addin Selamat.
Mujurlah ibu sempat tarik Addin keluar.
Mujurlah

Syukur sangat-sangat!

Tak dapat bayang, kalau percutian ni bertukar menjadi tragedi


Shaklee jitra
Beberapa minit SEBELUM tragedi

Shaklee jitra
Beberapa minit SELEPAS kejadian

Beringat sebelum kena,
Salam sayang dari MADAMe,
Azwani Aziz
019-4207668

Continue Reading

Sunday, 27 January 2019

ASMA HILANG ASBAB OMEGA 3 Shaklee | Madame

Penyakit asma/ penat/ lelah sudah sinonim pada masa kini. Kebanyakan anak-anak masa kini seringkali penat dan semput. Penyakit ini tidak boleh dibiarkan berlarutan. Jom ikuti perkongsian di bawah bagaimana sahabat kami ini pulih penyakit asma beliau.
.
.
.
Assalammualaikum & selamat pagi.
Kita kenai2 dulu no.
Nama: Sahirah Binti Mat Said
Nama panggilan mesra Ira 😁

Pagi ni Ira diberi tugasan untuk share Shaklee Effect. Effect ni pada diri Ira sendiri lah 😊

'hitttt happp hittt happ', bunyi nafas pepagi bila waktu2 hujan @ sejuk. Biasa la budak asma, takkan terlepas dari bunyi nafas mcm tu. Siksa betul nak bernafas pun, hanya Allah jea tahu πŸ˜–πŸ˜– Al-maklumlah Ira dok rumah kg, bertambah la sejuk cuaca dia,huhu

Ira dari sekolah rendah ada asma, dulu masa sekolah selalu kena, bila dah sekolah menengah dah kurang tapi still ada sampai la sekarang, dah kawin dan ada anak pun asma masih ada.

Asma Ira tak la sampai guna gas tu, Ira makan ubat farmasi atau klinik ja. Arwah mak Ira dulu tak galakkan guna gas, so Ira just bergantung kat ubat- ubatan ja☺

Tahun ni dah kenai Shaklee, beli Omega 3 Shaklee untuk anak, mak pun tumpang sekali, sebab Omega boleh kuruskan badan. Ira amalkan dalam sebulan lebih, tapi tak kurus pon, makan ja banyak πŸ˜‚πŸ˜‚

Dalam sebulan tu Ira perasan Ira dah tak asma, tak da lagi bunyi nafas ' hitt happ hitt hap' pepagi walaupun cuaca sejuk πŸ˜‰

Jadi sekarang Omega 3 Shaklee menjadi salah satu vitamin kegemaran Ira 😍😍

Sampai sini jea sharing Ira. Harap sharing Ira memberi manfaat kepada semua. Tq ✌

Asma pulih dengan omega 3 shaklee

Salam sayang dari MADAMe,
Azwani Aziz
019-4207668
Continue Reading

Saturday, 5 January 2019

Part time bisnes | Madame


Assalamualaikum ampa

Tengah cari idea buat side income? Nak cari job part time bisnes? Duit gaji tak pernah cukup. Perbelanjaan setiap tahun makin bertambah. Di tahun baru ni, pastinya ekonomi lebih menekan. Suri rumah pun boleh join bisnes mudah ni.

Madam tak nak offer ramai-ramai untuk join dalam bisnes shaklee. Sebab nak polish yang betul-betul berjaya tu perlukan perhatian yang lebih.

Paling penting RESPOND!

Maksudnya bila madam coaching online/ offline tu boleh bagi komitmen. Sebab nak berjaya bukan mudah tapi tak susah.

Kena rajin, konsisten, sabar.

Nak join bisnes shaklee, nak income RM500, RM1000, RM5000 pun boleh. Dalam bisnes shaklee tiada limit bonus yang kita boleh tetapkan.

Shaklee tawarkan duit CASH sebagai bonus setiap bulan. 

Shaklee tawarkan CAR BONUS, shaklee bayarkan kereta u setiap bulan, CONVENTION yang ni shaklee iktiraf setiap kejayaan yang kita capai.

Yang ni kita nampak.. ada lagi yang best!

Shaklee tawarkan TRIP 5⭐️ untuk setiap SID MALAYSIA yang berjaya kumpul point yang ditetapkan.

Untung tak?

Yang bonus tu kita dapat setiap bulan tau, tapi duit untung runcit kita sendiri tentukan berapa kita nak. Seriusly bisnes shaklee ni permulaan untuk kejayaan akan datang...

Rugi sangat bagi mereka yang sia-siakan atau stop tengah jalan.

Madam tak boleh janji nak capai bintang kat langit untuk bisnes partner madam. Tapi madam pasti akan jadi waze terbaik untuk ampa

Setiap masa ampa perlukan madam, madam mesti ada untuk ampa gitu... Madam akan guide ampa sebaik mungkin.

Nak tahu lebih detail, just whatsapp madam

Azwani Aziz
019-4207668
Shaklee Business Leader,
Founder of MADAMe

Continue Reading

Thursday, 27 December 2018

Shelf Life Produk Shaklee | Madame

Hi korang! 
Ada yang tertanya-tanya shelf life produk-produk Shaklee? Well, dont worry. Ni kenyataan raami dari Shaklee tau.😊

Shelf life shaklee

Pihak Shaklee telah membuat kajian dan menitikberatkan keselamatan dan kualiti produk dengan mengambilkira faktor penghantaran dalam kontena, kelembapan dan suhu sejuk hingga suhu yang panas.

Shaklee mementingkan kualiti agar produk yang sampai kepada pelanggan adalah FRESH, RASA & NILAI NUTRISI SERTA KEADAAN FIZIKAL PRODUK memenuhi kualiti dan standard yang ditetapkan.

Salam sayang dari Madame,
Azwani Aziz
019-4207668

Continue Reading

Tuesday, 18 December 2018

Rahsia elakkan berat ibu hamil naik mendadak | Madame

Assalamualaikum,
Hi mommies..tau tak peningkatan berat ideal semasa mengandung adakah antara 11kg - 16kg sahaja. Adakah berat ibu semasa hamil naik mendadak?

Peningkatan berat mendadak semasa hamil memberi kesan buruk terhadap kesihatan ibu dan bayi. Pelbagai risiko penyakit bakal menyukarkan kelahiran bayi dan juga risiko terhadap ibu juga tinggi.

Berat ibu hamil naik mendadak

Bayangkan berat dah mencanak naik masa mengandung, jadi pasri sukar nak turunkannya selepas bersalin.

Selalunya, ibu yang lepas bersalin ni berat bertambah-tambah seiring dengan berat bayi. Susah sangat nak turun.😭

Stress sangat! 😒

Sebab ramai yang tegur nampak 'berisi'. Terus rasa down. Nak keluar rumah pun rasa malas.

Korang pernah rasa macam ni dak?

Dulu berpantang anak 1st, boleh la nak berpantang betul2. Mak ada, tolong masakkan, tolong bakar tungku, suami tolong pakaikan bengkung, mandikan anak dan sebagainya. Anak baru sorang kan. Tak kalut dengan anak-anak yang lain.

Tau dak?

Dulu masa mengandung berat Kak Wani naik sampai 20kg!

Nak turunkan memang seksaπŸ˜… Nak makan, tak boleh nak pantang sangat. Anak menyusu kan, memang kita cepat lapar. Anak pun perlukan nutrisi dari susu ibu kan.

Macam mana nak buat yek?

Masa dulu tak kenal Shaklee lagi. Masa mengandungkan anak ke-3 baru kenal Shaklee, tapi belum tau pasal produk2 Shaklee yang macam2. Kak Wani amalkan Ostematrix ja masa tu. Sebab Kak Wani tak suka minum susu, jadi #Ostematrix lah pilihan tepat sebab mudah ditelan. Dalam bentuk tablet ja!

Lepas tu mengandungkan Ahmad pulak, tapi kali ni berat naik 11kg ja!

Alhamdulillah 😊 Duk kejap ja dengan mak, lepas tu berpantang sendiri sebab anak sekolah.

Haaa, nak tau dak rahsia Kak Wani. Hehe

Baru-baru ni ada kawan tegur Kak Wani nampak cengkung,πŸ˜… Alhamdulillah, i like it!

Ramai yang tegur Ahmad bam bam. Alhamdulillah, i like it too! Haha

Ahmad da 5 bulan. Berat Kak Wani pun dah ideal. I loike sangat! Tapi misi nak turunkan lagi ni. Dapat 50kg macam sebelum pregnant, baru puas hati.😘

Masa ni dah jadi Shaklee lover. Kak Wani amalkan vitamin-vitamin Shaklee ja sepanjang mengandung, berpantang dan menyusu. So nak share dengan korang vitamin tu adalah

πŸ’Ostematrix - kalsium
πŸ’B complex with acid folic
πŸ’ Omegaguard - minyak ikan yang kaya EPA ,DHA dll
πŸ’Vita-lea with iron formula -multivitamin
πŸ’ Sustained released Vita-C Plus - vitamin C untuk kuatkan imun

waktu berpantang dan menyusu, Kak Wani tambahkan Alfalfa Complex untuk milk booster dan penjagaan dalaman wanita.

Omega 3 dalam #Omegaguard membantu mengawal rasa lapar dan membakar lemak kolestrol. Sebab tu berat masa pregnant hari tu naik elok ja. Berat Ahmad pun ok! 3.14kg ja😊

Kulit Ahmad pun tak dak alahan sangat macam Kak Aisyah dan Abang Addin πŸ€—

Mommies yang pregnant, berpantang dan menyusu, yang perlukan bantuan Kak Wani, jom kita sembang2..πŸ’ to πŸ’ gitewww..
.
.
.
Salam sayang dari Madame,
Azwani Aziz
019-4207668
Continue Reading

Saturday, 15 December 2018

YEAR END SALE SHAKLEE : JOM SHAKLEE | Madame

Assalamualaikum, 

Shaklee ada PROMOSI KHAS JOM SHAKLEE sempena hujung tahun 2018, dan juga perpindahan cawangan Shaklee di Sri Rampai, KL ke Sunway Velocity, Cheras. Year End Sale sangat ni!

Promosi ni menggalakkan pendaftaran ahli baru dengan banyak sangat penjimatan tau! Promosi berlangsung mulai 15 Disember 2018 - 28 Februari 2019.

Tengok poster di bawah ni..


untung sangat kan!

KEAHLIAN PERCUMA
PENGHANTARAN PERCUMA
ADA FREE GIFT
DISKAUN 10%
CASH REBAT terus ke akaun 


Nak tau dak apa ada dalam Jom Shaklee ni???

Ada 3 set promo JOM SHAKLEE ni..
1. Youth Starter Set
2. Wellness Starter Set
3. Vivix Starter Set

Jom tengok apa yang best untuk tiga set Jom Shaklee ni


YOUTH STARTER SET 

Harga jualan : RM 850.00
Dengan pembelian ni, layak dapat 10% diskaun dari harga ahli menjadi RM 612.00 sahaja.
Siap dapat free gift MAGNIFYING MIRROR  dengan kuasa pembesaran 5x ganda!
Penjimatan bernilai RM342.05



WELLNESS STARTER SET

Harga jualan : RM 926.25
Dengan pembelian ni, layak dapat 10% diskaun dari harga ahli menjadi RM 666.90 sahaja.
Siap dapat free gift PILL BOX SHAKLEE yang kedap udara!
Penjimatan bernilai RM366.60



VIVIX STARTER SET

Harga jualan : RM 950.00
Dengan pembelian ni, layak dapat 10% diskaun dari harga ahli menjadi RM 684.00 sahaja.
Siap dapat free gift COOLER BAG SHAKLEE ekslusif!
Penjimatan bernilai RM375.20


Banyakkkk sangattt penjimatan kan. Rugi kalau tak grab tau

Wasap madam for fast respon ya! Tawaran sah hingga 28 Februari 2019 sahaja



Salam sayang dari MADAMe,
Azwani Aziz
019-4207668


Continue Reading