Tuesday, 23 April 2019

Monday, 15 April 2019

Collagen Powder Shaklee sudah kembali | MADAMe

Hi korang!
Setelah hampir setahun collagen Shaklee tiada di pasaran Malaysia, kini Collagen Plus Powder Shaklee kembali dengan wajah baru yang lebih menarik!

Kotak packaging yang lebih cantik.

Mula dijual mulai 15 April 2019 dengan harga yang masih sama.😊


Collagen terbaru ini ditambah dengan Vitamin C dan Vitamin B untuk kulit lebih tegang, cantik jelita.😍 Berat molekul yang sangat rendah 1000dalton membantu penyerapan yang sangat tinggi! Tiada kandungan herba ginseng pfafia dan sebagainya. Terbaik kanπŸ‘

Harga jualan: RM298
Sekotak 15 sachet

Wasap MADAMe untuk order dan cantik masa raya nanti,

Salam sayang dari MADAMe,
Azwani Aziz
019-4207668



Continue Reading

Monday, 1 April 2019

PROMOSI SHAKLEE BULAN APRIL 2019 | MADAMe

 Hi korang!
Nak tau tak Promosi Shaklee bulan April ni best sangat tau! Pembelian full set YOUTH SKIN CARE, dapat macam2 😍
✔️Free travel kit
✔️Free travel case cute limited!
✔️Free membership
✔️Free postage
✔️ Free paper bag
✔️Cash rebate 8% bonusπŸ‘

Dalam full set Youth skin care ni, ada 6 item tau.
1. Cleanser
2. Toner
3. Serum
4. Moisturiser spf50
5. Night cream (light/rich)
6. Radiance c+e




Dalam travel kit, ada 4 item comel
✔️ Cleanser
✔️ Toner
✔️Serum
✔️Night cream

Cute sangat kan!


Nak order wasap kakWani laju2 ya!
Promosi sah hingga 30 April 2019, selagi stok masih ada.😊

Salam sayang dari MADAMe,

Azwani Aziz
019-4207668

Continue Reading

Friday, 1 March 2019

Promosi Shaklee bulan Mac 2019 | Madame

Assalamualaikum semua,
Nak tau ka apa promo Shaklee bulan Mac ni? Haaa..bulan Mac ada lah bulan bagi meraikan wanita tau..jadi Shaklee pun mengambil berat dan menghargai kesihatan wanita yang sentiasa menjadi tulang belakang suami serta keluarga.

Jadi, bulan ni adalah promosi bagi WONDER WOMEN!πŸ‘πŸ‘πŸ‘

Yeayyy!!!

Promosi Shaklee bulan Mac 2019

Beli 4 botol VITA-LEA IRON PLUS / Beli 4 botol GLA COMPLEX / Beli 5 botol OSTEMATRIX, ampa dapat diskaun 30% for next purchase bagi belian lebih RM100.😍

Jimat tak jimat!


Wonder women shaklee

Wonder women shaklee

Wonder women shaklee

Wonder women shaklee

Wonder women shaklee

Salam sayang dari MADAMe,
Azwani Aziz
019-4207668

Continue Reading

Wednesday, 6 February 2019

UMRAH PERCUMA TAJAAN SHAKLEE |Madame

LAGI UMRAH PERCUMA 2019

Esok, 7 Februari 2019 jemaah dari Team Shaklee akan berangkat ke Madinah dan Mekah untuk menunaikan umrah PERCUMA tajaan SHAKLEE.

Jom baca kisah Master Farihah berkenaan umrah ni yang setiap tahun beliau layak dapat sejak 2012 hingga kini.
.
.
.
Dah sampai hadiah kelengkapan umrah dari Shaklee beberapa minggu lepas.

Alhamdulillah. Banyak, cantik & eksklusif
Beg bagasi Barry Smith x 4
Telekung Siti Khadijah x 2
Pakaian Ihram x 2
Beg sandang, ada buku panduan, beg kasut x 4
Tumbler Rubbermaid x 4
Sistema Container x 4

Tiap-tiap tahun macam ni, trip Shaklee ni bukan saja tiket free, tapi semua free dan dapat lagi barang-barang keperluan
Untuk yang nak tahu macamana nak dapat umrah VIP percuma dengan Shaklee, saya ringkaskan di sini

Trip Umrah ni memang WAJIB dianjurkan oleh Shaklee setiap tahun. Ianya adalah tawaran PERCUMA kepada leaders Shaklee yang layak dengan kiraan mata pada jumlah tertentu sepanjang setahun berbisnes

Kiranya Umrah kami kali ini adalah reward daripada penat lelah berbisnes pada cycle yang lalu. Sebenarnya ini adalah umrah ke-4 untuk saya, dengan tajaan Shaklee

Trip percuma ini dihadiahkan dengan kiraan points seperti berikut :
🌟Jualan kumpulan
🌟Bilangan leaders yang berjaya kita hasilkan dalam Empayar kita
🌟Bilangan pendaftaran keahlian dengan belian tertentu

3 kriteria ini memegang points pada jumlah tertentu dan dikumpulkan selama 12 bulan. Di akhir cycle, akan ditentukan berapa points yang kita kumpul dan berapa tiket yang kita layak dengan points tersebut.
Trip ini sangat EKSKLUSIF. Ia hanya boleh dimiliki dengan jumlah points yang kita kumpul. TIDAK BOLEH di tambah wang tunai, jika tak cukup points atau nak tambah tiket.

Cukup ,dapat, tak cukup,  tak dapat.

Satu benda lagi yang best tentang trip Shaklee, bukan kita dan pasangan sahaja yang layak. Tiket ini juga melayakkan kita membawa bersama
❤Suami / Isteri
❤Anak-anak
❤Ayah
❤Mak
❤Ayah Mertua
❤Mak Mertua
❤Adik beradik kandung (untuk leaders yang belum berkahwin sahaja)

Shaklee adalah bisnes keluarga. Manfaat bisnes adalah untuk seisi keluarga, bukan untuk kita seorang atau kita dengan suami sahaja.

Best kan?

Dan TIADA HAD MAKSIMUM jumlah tiket. Bergantung kepada points yang kita kumpul. Boleh dapat 1 atau 2 atau 3 atau 4 atau 5 atau berapa sahaja tiket yang mampu kita claim

Tapi... yang Shaklee bagi bukanlah tiket sahaja. Belanja yang perlu kita keluarkan adalah membuat passport sahaja. Lain-lain Shaklee tanggung, daripada beg bagasi, kain ihram, telekung, tiket kapal terbang pergi balik, penginapan di hotel 5 -6 bintang, makan-minum dan kos-kos jika masuk ke tempat-tempat tertentu. Kita cuma bawa duit  shopping saja πŸ˜‹

Tiket umrah ini adalah salah satu push factor saya fokus dengan Shaklee, pada awal dulu, sebab  saya nak sangat pergi umrah dan umrah yang Shaklee tawarkan bukan calang-calang pakej. Ianya pakej VIP
Rugilah kalau saya tak pulun.

Untuk anda yang memiliki impian seperti saya, Shaklee ada peluangnya. Ianya percuma tapi perlu dibayar dengan usaha dan keringat. Anda yang telah menjadi ahli Shaklee, usahalah untuk mendapatkannya.
Yang belum menjadi ahli ,Shaklee, ada peluangnya  untuk anda.

Jom Shaklee ! 😊

Kredit: Master Farihah

Umrah Shaklee percuma


Continue Reading

Saturday, 2 February 2019

Tragedi lemas | Madame

TRAGEDI 2 FEBRUARI 2019

Kenangan yang sangat tak dapat dilupakan. Tarikh ni sepatutnya jadi memori indah sebab madam, adik-beradik semua buat family gathering di sebuah homestay di Sedim.

Kebetulan adik bongsu di Johor dapat balik bercuti seminggu di Kedah. Jadi, kami plan berkumpul ramai-ramai, buat BBQ, sukaneka dan sambut birthday mak sekali. Kira sambut in advanve la kan..tarikh birthday mak yang sebenar 20 Februari.

Kami bergerak dari Jitra ke Sedim pada 10.30pagi. Yang paling awal sampai di homestay ialah Pakcik Yeh dan anak menakan, Aiman.

Kemudian, kami pulak sampai dalam pukul 1.30 petang. Masa sampai tu, bertembung dengan Chik dan Aiman nak keluar ke Tree Top Walk Sedim. Then, kami continue ja ke homestay.

Homestay ni best. Ada private pool, ada tempat BBQ, laman dia lapang. Sesuai sangat la kami ramai nak buat aktiviti. Anak-anak pun seronok sebab ada kolam.hehe

Anak-anak dah super excited tengok kolam. Terus depa nak mandi. Aisyah (8tahun), Addin (5tahun) dan Alia (3tahun). Madam masuk rumah nak tidurkan Ahmad (7bulan). Ayah depa lak sakit perut, terus ke tandas.

Baru duk tangguk ndoi, dengaq Aisyah panggil, kata Addin lemas. Madam jenguk kot tingkap bilik, nampak Addin terkapai-kapai tengah kolam. Kalut ibu, terus tinggalkan Ahmad dalam ndoi waktu tu, terus keluar selamat kan Addin.

Memang berdebaq gila. Tak sangka benda macam ni boleh jadi. Terus Madam terjun masuk dalam kolam tu, rupanya belah tengah ke hujung kolam tu ada slope down..jd kedalaman kolam takat dada orang dewasa.

Mungkin sebab tu Addin tergelincir dan mula tenggelam.huhu..

Madam rasa bersyukur sangat. Allah dan malaikat lindung anak-anak ibu. Lepas tarik Addin ke tepi, terus dia muntah2.

Tak lama lepas tu, baru Ayah depa mai dari tandas. Madam ceritakan semuanya dekat ayah depa.huhu..

Mujurlah Addin Selamat.
Mujurlah ibu sempat tarik Addin keluar.
Mujurlah

Syukur sangat-sangat!

Tak dapat bayang, kalau percutian ni bertukar menjadi tragedi


Shaklee jitra
Beberapa minit SEBELUM tragedi

Shaklee jitra
Beberapa minit SELEPAS kejadian

Beringat sebelum kena,
Salam sayang dari MADAMe,
Azwani Aziz
019-4207668

Continue Reading

Sunday, 27 January 2019

ASMA HILANG ASBAB OMEGA 3 Shaklee | Madame

Penyakit asma/ penat/ lelah sudah sinonim pada masa kini. Kebanyakan anak-anak masa kini seringkali penat dan semput. Penyakit ini tidak boleh dibiarkan berlarutan. Jom ikuti perkongsian di bawah bagaimana sahabat kami ini pulih penyakit asma beliau.
.
.
.
Assalammualaikum & selamat pagi.
Kita kenai2 dulu no.
Nama: Sahirah Binti Mat Said
Nama panggilan mesra Ira 😁

Pagi ni Ira diberi tugasan untuk share Shaklee Effect. Effect ni pada diri Ira sendiri lah 😊

'hitttt happp hittt happ', bunyi nafas pepagi bila waktu2 hujan @ sejuk. Biasa la budak asma, takkan terlepas dari bunyi nafas mcm tu. Siksa betul nak bernafas pun, hanya Allah jea tahu πŸ˜–πŸ˜– Al-maklumlah Ira dok rumah kg, bertambah la sejuk cuaca dia,huhu

Ira dari sekolah rendah ada asma, dulu masa sekolah selalu kena, bila dah sekolah menengah dah kurang tapi still ada sampai la sekarang, dah kawin dan ada anak pun asma masih ada.

Asma Ira tak la sampai guna gas tu, Ira makan ubat farmasi atau klinik ja. Arwah mak Ira dulu tak galakkan guna gas, so Ira just bergantung kat ubat- ubatan ja☺

Tahun ni dah kenai Shaklee, beli Omega 3 Shaklee untuk anak, mak pun tumpang sekali, sebab Omega boleh kuruskan badan. Ira amalkan dalam sebulan lebih, tapi tak kurus pon, makan ja banyak πŸ˜‚πŸ˜‚

Dalam sebulan tu Ira perasan Ira dah tak asma, tak da lagi bunyi nafas ' hitt happ hitt hap' pepagi walaupun cuaca sejuk πŸ˜‰

Jadi sekarang Omega 3 Shaklee menjadi salah satu vitamin kegemaran Ira 😍😍

Sampai sini jea sharing Ira. Harap sharing Ira memberi manfaat kepada semua. Tq ✌

Asma pulih dengan omega 3 shaklee

Salam sayang dari MADAMe,
Azwani Aziz
019-4207668
Continue Reading