Wednesday, 17 January 2018

5 minit yang berkualiti lebih berharga kepada anak-anak | Madame



5 MINIT YANG BERKUALITI LEBIH BERHARGA PADA ANAK KITA DIBANDINGKAN 5 JAM YANG TIADA MAKNA

- Dalam masa 5 minit fokus betul-betul pada anak kita
- Setiap soalan anak kita jawab dengan penuh rasa teruja
- Kekalkan eye contact kita pada mata mereka
- Sambil bercakap, kita gosok ubun-ubun mereka
- Kita respon dengan ikhlas pada setiap perbuatan dan rengekkan mereka


InsyaAllah jiwa anak akan lebih terpenuhi dan lebih tenang daripada kita berada di sisi mereka 5 jam tapi fikiran dan fokus kita menerawang entah ke mana

#notaparentingTaufiqRazif




Jom Shaklee bersama kami!


Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani

Tuesday, 16 January 2018

PENGAMAL SETIA SHAKLEE SEJAK LEBIH 20 TAHUN! | Madame

Image may contain: 5 people, people smiling, closeup

Kami sihat umur 50an dan 60an..Alhamdulillah.

Tiada rahsia...kami pengamal setia supplement semulajadi Shaklee sejak lebih 20 thn yg lalu.

Timakasih Shaklee kerana perkenalkan Vivix dan Collagen.

Sharing Is Blessing

Kredit: FB Master Roslan




Jom Shaklee bersama kami!


Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani

Monday, 15 January 2018

Anak kecil meniru tindak tanduk ibu bapanya | Madame

Image result for anak meniru perilaku orang tua


Anak CCTV Terbaik Dunia

Ye, anak kecil kita merakam dan meniru segala tindak tanduk kita di dalam subconscious mind nya.


Mereka nampak tak kisah!

Rupanya segala percakapan kita..segala perbuatan kita..segala respon kita terhadap rengekan mereka..

Akan menjadi SOP dalam diri mereka bila mereka dah besar nanti.


Image result for anak tiru aksi ibu bapa

Cara anak kita marah
Cara anak kita bertenang
Cara anak kita bercakap
Cara anak kita mengawal diri
Cara anak kita melayan pasangan

Kebanyakannya datang daripada memori yang dia dah simpan berpuluh tahun lalu, semasa dia menjadi anak kecil kita!

Sumber : nota parenting Taufiq Razif



Jom Shaklee bersama kami!


Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani

Athritis ( Sakit Sendi) : Selamat Tinggal Ubat Steroid | Madame

MAKIN LAMA UBAT STEROID MAKIN DITINGGALKAN

Saya tahu ada arthritis pada tahun 2009 selepas bersalin anak pertama. Masa ni tak jenal shaklee lg. Mmg tragisla ms saya mengandung sehingga lepas bersalin. Anak saya lahir kecik je 1.8kg ,36 minggu secara ceaseran. Tapi sbb keadaan kesihatan saya masa tu tak boleh melahirkan secara normal. Masa tu mmg doc tak dapat kesan lg ape penyakit saya.. Dgn kerap demam, kaki sembab, hb low. .Macam2 lah.

Analisis darah setiap masa buat. ,masuk antibiotik sakit nya tuhan saja yg tahu. Hingga dah bersalin pin, nak masuk melalui kaki pulak sbb urat kecil, tangan dah habis bengkak2 kesan jarum. Masa tulah ajak suami kelua hospital jgk sbb dah tak tahan sgt tanpa tahu apa penyakit saya sebenarnya.

Sehingga suami bawa saya ke klinik private. Setelah ujian darah, doc sahkan saya ada arthritis. Sejak hari tulah saya mula mengambil ubat steroid shgga sekarang. Mmg hilang sakit, badan sihat tapi kena sentiasa bergantung dgn dia. Kalau Takdelah dia,saya akan demam dan tak blh bangun buat kerja.

Alhamdulillah, baru2 ni saya terbuka hati nak cuba OMEGA. Takut juga dengar2 steroid ni boleh rosakkan buah pinggang.

Pertama kali saya ambil omega ni.. Sekarang dah masuk botol ke2. Saya cuba tambah lg dengan mengambil ostematrix + bcomplex +vivix. Cukup satu set .

Bila dah ambik semua tu, perlahan2 saya kurangkan dan stop sekejap ambik ubat steroid. Mmg terasa effect dia. Badan ringan, tak demam,kebas2 ,. sakit2 lutut semakin berkurang.

Cuma kena konsisten dan sabarlah. Harap2 lepas ni saya boleh ucap selamat tinggal terus ubat steroid dan agar lepas ni sakit saya boleh sembuh dengan sepenuhnya dgn izin ALLAH.

Kredit : Siti haslinda binti Sheikh Hassan



Jom Shaklee bersama kami!


Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani



* Kesan penggunaan produk adalah berbeza bagi setiap individu.
*Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman blog/web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.
*Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.

Sunday, 14 January 2018

5 Jenis Makanan Penting Semasa Hamil | Madame

Assalamualaikum semua!

Makanan yang halal dan berkhasiat penting untuk tubuh & rohani yang baik. Apa lagi untuk ibu mengandung. Ia akan mempengaruhi jiwa anak yang bakal dilahirkan. Makanan yang berkhasiat penting bagi melengkapkan keperluan nutrisi ibu dan bayi yang dikandung.


Jom baca apa 5 tips saya tu ya!



Ibu2 hamil seeloknya jadikan buah- buahan dan sayur-sayuran sebagai santapan harian. Bahagi kepada 5 hidangan. Makan sedikit tapi kerap termasuk snek, jus dan salad.


Makanan berprotein tinggi seperti daging, ayam, ikan, telur dan kekacang adalah sangat penting. 
Selain itu, ibu2 sepatutnya banyakkan makan ikan sekurang- kurangnya 2x seminggu.


Makanan berkanji seperti roti, nasi, pasta dan ubi kentang juga penting untuk bekalkan nutrisi kepada ibu hamil.
Ibu2 boleh banyakkan makanan bijirin penuh.


Makanan yang mengandungi kalsium tinggi adalah susu, yogurt dan cheese.
Kalsium sangat penting bagi tumbesaran tulang dan gigi yang kuat bagi bayi.


Sayuran, buahan, bijirin dan kekacang mengandungi serat yang tinggi.
Ibu2 seharusnya menjadikan ia makanan kegemaran harian kerana ia boleh mengelakkan SEMBELIT.

Moga bermanfaat ya!


Ibu2 boleh mendapatkan SET HAMIL Shaklee agar kesihatan ibu dan bayi terjaga. :)


Jom Shaklee bersama kami!


Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani

Sakit Lutut : Aku Tak Nak OKU!!! | Madame


AKU TAK NAK OKU!!!

Image result for sakit lutut


Semua orang pasti ada kenangan kan?

Macam tu juga dengan kak zue, ada satu kenangan yang sampai ke hari ni kak zue tak boleh lupa.

Terjatuh dalam bilik air. 😣

Ni bukan jatuh ala-ala pelakon sinetron gitu. Bukan jatuh-jatuh manja. Ni memang kaw-kaw punya jatuh !

Berlaku dah lama, masa kak zue masih study dulu.

Menyanyi-nyanyi nak melangkah masuk bilik air. Orang lain baca doa, ni kita sakan menyanyi.

Paaaaapppp !!!

Macam nangka busuk tersungkur dalam bilik air tu.

Masa tu menjerit macam kena rasuk la, kawan-kawan dah panik.

Dorang tolong keluarkan kak zue dari bilik air tu. Kak zue pulak meraung sambil pegang lutut kanan. Rasa sakit lain macam kat situ.

Apa lagi, terus ke hospital. Dapatkan rawatan yang sepatutnya. Pihak hospital kata hanya terseliuh biasa.

Tapi kenapa sakit gila ! 😭

Masa berlalu, akhirnya selepas beberapa hari kak zue dibenarkan balik. Tapi kesengsaraan tak habis kat situ.

Sakit lutut kanan ni menjadi-jadi sampai satu tahap dah tak boleh nak berdiri, kaki tak boleh nak tegak, terasa ngilu kat sendi, ada rasa bengkak.

Stresssnyaaa...kak zue tak dapat hadir kuliah lama.

Tapi tetap tak putus asa, balik kampung mak abah bawak jumpa pakar pulak. Sama juga la, takde apa-apa yang serius.

Depa tau keje nak operate aje. 😣

Mak abah tak puas hati lagi, usung anak dara dia pergi berubat cara kampung, berurut bagai. Sama jugak. Makin sakit ada la.

Kak zue sampai dah pasrah, dalam hati terdetik, mungkin ni takdir aku. Cacat selamanya. 😢

Datang pulak sorang bapa saudara kak zue, kata-kata dia lagi menusuk !

"Kita daftarkan aje la akak ni OKU".

Hoiiii...rasa tertampar, rasa terpana !

Awat teruk sangat ke sampai nak kena daftar OKU.

Tak mau... 😭😭

Serabut fikir, kak zue scroll fb masa tu. Mata tertarik pada 1 iklan Shaklee mengenai #OmegaGuard dan #Ostematrix.

Dalam iklan tu ada menyentuh pasal lutut, sendi dan pergerakan. Benda tu buat kak zue lebih minat nak tau lebih lanjut.

Teruja gila !

Akhirnya kak zue PM dia. Kak zue tanya lebih detail, hati terpaut. Terus beli.

Selang 2 hari barang sampai.

Dengan lafaz bismillah kak zue buka kotak shaklee tu. Ada 2 botol vitamin macam yang kak zue pesan.

Kak zue wassap seller tu, dia pun ajar cara makan Ostematrix dan Omega Guard tu sedetailnya.

Teruja sangat nak makan sebab kak zue letak harapan tinggi agar kak zue dapat semula lutut kak zue.

Katanya ini hanya ikhtiar, selebihnya Allah yang menyembuhkan. 😊

Tak lengah, kak zue pun ambil Ostematrix dan Omega Guard tu.

Hari pertama.

Hari kedua.

Masuk hari ketiga kak zue perasan sendi lutut dah tak sakit, dah kurang bengkak, ngilu pun dah takde.

Betul la kata seller tu, Omega Guard ni dia bertindak sebagai anti radang dan juga pelincir untuk sendi dan lutut.

Ostematrix pula bantu top up kalsium yang makin lama makin susut dalam badan ni.

Kak zue dah mula happy sebab bengkak dah mula surut, tak sakit !

Waaa....best betul Ostematrix dengan Omega Guard ni. Ajaib jugak. Aku sakit berzaman tak baik, makan 3 hari dah rasa lain macam lutut ni.

Masuk seminggu makan, kak zue dah boleh tegakkan lutut. Subhanallah...menangis syukur masa tu. 😭
Baiknya Allah temukan kak zue dengan penawar yang tepat, yang hebat, yang mudah dicari.

Akhirnya tak habis pun sebotol Ostematrix dan Omega Guard tu. Kak zue seperti dipulangkan semula dengan lutut yang lebih baru.

Apa yang kak zue perasan, sejak kak zue amalkan Ostematrix dan Omega ni kak zue dah jarang sakit badan.

Sekarang dah lebih 12 tahun kak zue setia dengan Ostematrix dan Omega Guard ni. Kebaikannya pun dah tersebar hingga ke seluruh ahli keluarga kak zue. 😊

Ternyata pilihan ni adalah yang terbaik pernah hadir dalam hidup kak zue. Rasa best sangat.

Syukur sampai ke saat ni, kak zue tak ada mengalami masalah lutut dan sendi walaupun tengah sarat mengandung 28 minggu. 😊

Pengalaman pahit tapi kini manis akhirnya.



Kredit : Zuraini Mohd Ghani


Untuk order dan pertanyaan lanjut, boleh terus whatsapp untuk guide beserta consultation yang terbaik untuk anda!



Jom Shaklee bersama kami!

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani

Thursday, 11 January 2018

Promosi Shaklee Januari 2018 | Madame


PROMOSI SHAKLEE JANUARI 2018 : OMEGA GUARD

Assalamualaikum semua,

Untuk sepanjang bulan Januari ini, Shaklee ada buat promosi khas untuk OMEGA GUARD. Harga lebih jimat dan berbaloi-baloi.


Omega Guard nih merupakan antara supplement favourite sebab mengandungi Omega 3 yang kaya dengan DHA dan EPA.


SIAPA YANG MEMERLUKAN OMEGA GUARD?

1. Ibu Hamil 

• Membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan
• Mengurangkan risiko bayi lahir pra-matang ataupun dikenali sebagai bayi tak cukup bulan
• Mengurangkan risiko 'meroyan' selepas melahirkan bayi
• Mengawal kenaikan berat badan ibu semasa hamil


2. Ibu Menyusu

• Membekalkan khasiat untuk sistem imunisasi kepada anak dan membantu perkembangan otak
• Membantu penurunan berat badan ibu tanpa jejas penghasilan susu dan kualiti susu


3. Kanak-kanak

• Pertumbuhan badan yang sihat dan juga untuk kesihatan otak
• Sesuai untuk anak yang mudah jatuh sakit seperti batuk, selsema, lelah
• Memperkuat sistem imunisasi badan


4. Mereka yang mengalami masalah berat badan berlebihan

• Omega-3 meningkatkan hormon Leptine yang mengawal selera makan dan akan terasa kenyang lama
• Membantu dalam pembakaran lemak


5. Sering dilanda masalah kesihatan

• Membantu mengurangkan masalah batuk berkahak, selsema berterusan
• Mengurangkan sakit-sakit sendi
• Menurunkan paras kolesterol



Harga biasa untuk OMEGA GUARD nih RM144, tapi SPECIAL bulan nih beli 3 botol boleh dapat 5% diskaun tau! Memang lebih jimat sangat daripada biasa


  • Boleh simpan untuk stock sendiri (expiry date lambat lagi)
  • Boleh belikan juga untuk datuk, nenek, ibu ayah, suami, anak anak
  • Boleh kongsi dengan 2 orang kawan (dapat harga jimat)

Image result for omegaguard


Untuk order dan pertanyaan lanjut, boleh terus whatsapp untuk guide beserta consultation yang terbaik untuk anda!



Jom Shaklee bersama kami!


Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668


FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani