Tuesday, 24 October 2017

Inner Radiance : Collagen Powder





Jom Shaklee bersama kami!

Team MADAMe

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE Shop at Niewa

Monday, 23 October 2017

SET TENAGA SHAKLEE





Jom Shaklee bersama kami!

Team MADAMe

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE Shop at Niewa

Sunday, 22 October 2017

CAROTOMAX SHAKLEE

No automatic alt text available.


Jom Shaklee bersama kami!

Team MADAMe

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE Shop at Niewa

Saturday, 21 October 2017

MASTER COORDINATOR SHAKLEE

Image may contain: text

Amin3x!
Doakan ya :)


Jom Shaklee bersama kami!

Team MADAMe

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE Shop at Niewa

Friday, 20 October 2017

15 TIPS MENGAJAR ADAB PADA ANAK


Since Viral baru ni video anak pukul ibu dia tu. Saya nak share 15 tips2 ajar Adab pada anak. Moga bermanfaat πŸ˜‰

1. Sentiasa masuk rumah dengan #Salam dan #Ciuman. Cium anak2, cium isteri anda depan mereka. Ini akan beri satu sense of #Love & #Mercy pada anak2.


2. Jaga percakapan. Jangan pernah mengumpat jiran, atau sewaktu memandu, jangan mengutuk pemandu lain. Anak2 anda dengar, hadam dan tiru percakapan anda. Hati2.

3. Bila call parents, bagi anak anda bercakap dengan mereka juga. Cucu kalau sembang ngan tok, memang lama πŸ˜†. Sentiasa bawa mereka ziarah ibu bapa anda. Makin baik anda jaga ibu bapa anda, makin baik lah anak anda jaga anda nanti.

4. Bila hantar mereka ke sekolah, jangan asyik pasang Radio atau CD je. Tetapi, Ceritakan pada mereka tentang diri anda. Zaman kecik2 anda dulu, zaman bercinta dan sebagainya. This will have a greater #Impact -Trust Me! πŸ˜‰

5. Baca kan pada mereka sepotong #Hadith setiap pagi. Tak ambil masa lama pun, tetapi kesan nya sangat #Hebat! Cuba lah.

6. Sikat rambut, gosok gigi, perpakaian kemas walaupun anda hanya duduk di rumah. Anak2 perlu belajar bahawa berperwatakan #Kemas tiada kaitan dengan keluar rumah. Jadikan #Kemas itu personality mereka.

7. Kurangkan perkataan #Jangan @ #TakBoleh. Along, jangan buat itu, along jangan buat ini, along, itu tau boleh, ini tak boleh. Down lah budak tuu... Focus pada benda yang mereka kena buat atau boleh buat. Ini akan tambah #confidence mereka.

8. Mintak izin anak sebelum masuk ke bilik mereka. Jangan sekadar ketuk pintu terus masuk. Mereka pun akan buat benda sama untuk anda.

9. Minta maaf pada anak2 kalau anda ada buat silap. Ini akan mengajar mereka untuk jadi #Humble & #Polite.

10. Jangan nak jadi sarcastic sangat atau perlekehkan pandangan atau pendapat mereka. Ini akan hilangkan keyakinan mereka, dan menyakitkan hati mereka.

11. Tunjuk kan rasa hormat pada #Privacy anak2 anda. Ini penting untuk #SelfEsteem mereka.

12. Ajar mereka #Sunnah2 gaya hidup Nabi Muhammad ο·Ί. Itu yang terbaik!

13. Elakkan bergaduh/bertekak depan anak. Ada salah faham settle elok2 belakang mereka.

14. Layan ibu/ayah mereka (isteri/suami kita) macam Raja/Permaisuri.
Macamana kita layan pasangan, macamtu lah anak akan layan kita.

15. Suruh mereka #Follow Afnan Rosli dekat FB. Confirm jadi anak #Soleh. 😝😝gurau je.

Sila #Share moga bermanfaat 😊🌹

-Afnan Rosli-
Penasihat Kelab Bapa2 Hensem Zimbabwe


Jom Shaklee bersama kami!

Team MADAMe

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE Shop at Niewa

Thursday, 19 October 2017

SEBIJI EPAL


An Apple A Day Keeps The Doctor Away

Image result for epal

Apa ada dlm sebiji apple? Nk kata vit C tak byk sbb apple hijau hilang vit c 50% semasa penyimpanan..blm lg pgangkutan dan penyejukan.

Kata2 di atas khas utk khasiat serat (fiber) yg ada dlm apple terutama serat larut(soluble fiber) namanye pectin..klu kite blend apple yg terapung di atas..soluble fiber amat penting utk mgawal gula dlm darah dan jga bertindak sbg mob utk membersih saluran darah dari kolestrol deposit.

Manakala insoluble fiber(serat tak larut) baik utk peghadaman dan pembuangan dari usus.

Kajian menunjukkn kite amat sedikit mgamalkn fiber sbb tu pyakit membunuh spt diabetes,heart disease,kanser,darah tinggi mjadi wabak sbg pyakit gaya hidup.

Masyakat yg mgamalkn byk fiber spt di Afrika di dapati kurang pyakit tsebut bbanding dgn masyarakat yg kurang mgamalkn buah2an dan sayuran.

My healthy bekfes pg ni adalah cereal oat dan muesli,low fat milk,honey,olive oil dan sebiji apple yg di potong
Lg best klu di letakkn 2 sudu ESP..yum2

Slmt menjamu selera yea.

Jom MAKAN UTK SIHAT

Kredit: FB Master Roslan Ghazali


Jom Shaklee bersama kami!

Team MADAMe

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE Shop at Niewa

Wednesday, 11 October 2017

TIPS ATASI SEMBELIT

Image may contain: one or more people and text

Aduh..sembelit!
Seksanya di tandas. Sampai berpeluh.
Lenguh dan kebas kaki la meneran kan..
Jaga2..jgn sampai buasir..lagi seksa!

Jom baca tips ni ok!

Image may contain: text

Posisi semasa urusan di tandas mestilah betul. 
Ia membantu memudahkan kita meneran dan najis juga lebih mudah keluar.


Image may contain: food

Yang ni penting..makanan berprotein patut elak dimakan secara berlebihan. 
Memadai satu genggam untuk satu hidangan.


Image may contain: food

Pengambilan serat dalam setiap hidangan membantu melawaskan okeh! 
Serat banyak didapati dari buah dan sayur2an.


No automatic alt text available.

Air masak memang wajib diminum secukupnya. 
Elakkan dehidrasi dan membantu sistem perkumuhan. 
Minum sekurang2nya dua liter sehari ya

Image may contain: food

Sebaik bangun tidur, minum satu sudu cuka epal. 
Ia meningkatkan penghasilan asid dalam perut dan secara tidak langsung membantu penghadaman dan perkumuhan.

P/S: Herb-lax dapat membantu mengatasi masalah sembelit orang dewasa manakala Mealshake untuk kanak-kanak.




Jom Shaklee bersama kami!

Team MADAMe

Azwani Aziz
ID1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE Shop at Niewa