Saturday, 17 February 2018

5 TIPS BANYAKKAN SUSU BADAN | Madame



Proses penyusuan merupakan satu kepuasan bagi kaum ibu. Namun ada sesetengah ibu yang menyusukan anak akan menghadapi masalah kekurangan susu.

Selalunya kalau susu drop walaupun 5ml dari jumlah ibu biasa pam harian secara tiba-tiba, ibu mesti susah hati. Haaa... confirm ibu terus gali tip untuk banyakkan susu, BETUL TAK?

Jangan panik, sebab ibu kena tenang untuk dapatkan jumlah susu yang lebih lebat. Jom bongkar tip apa yang patut ibu buat...


1. MINDA POSITIF

Sangat sangat penting kena ada positive mindset, emosi dan persekitaran yang bahagia sebelum nak pam susu. Wajib!

Kena ceria lagi gembira. Paling penting, waktu nak mula pam susu ingat wajah bayi kita yang comel. Fikir bayi ketika mahu mengepam susu. Ini dipanggil grooming. Barulah badan akan menghantar isyarat ke otak bahawa emosi tengah positif. Cara ini akan merangsang penghasilan susu dengan lebih banyak. Jadi,susu akan keluar dengan meriahnya.


2. KERAP MENYUSU

Faham konsep DEMAND VS SUPPLY? Ini adalah petua yang sangat penting ibu kena tahu. Semakin kerap ibu menyusukan bayi, semakin banyak susu akan terhasil.

Jadi galakkan bayi untuk lebih kerap menyusu. Konsep yang lebih mudah, lagi tinggi permintaan untuk menyusu dari bayi, lagi banyak penghasilan susu.

Selagi ada permintaan, selagi itu susu akan ada. Sebab badan kita ini 'pandai', susu akan terhasil secukupnya untuk keperluan bayi kita.

Penyusuan hingga 10-12 kali lebih dalam tempoh 24 jam akan merangsang hormon prolaktin untuk menghasilkan lebih banyak susu. Kalau ada ibu yang pam susu sambil menyusu, lagi bagus.


3. MAKAN MAKANAN BERKHASIAT

Pernah tak anda perasan? Kalau kurang makan pada hari tertentu, maka ketika sesi mengepam, susu yang keluar adalah sedikit. Sebab itu, penting untuk ibu menyusu makan mengikut waktu yang betul dan makanan berkhasiat. Makanan haruslah kaya dengan protein dan tinggi zat. Serat yang cukup seperti sayur-sayuran dan buah buahan.

Antara jenis makanan yang dipercayai menambah susu ialah ulam-ulaman seperti pegaga, peria, lobak putih dan brokoli


4. MINUM AIR SEBELUM DAN SELEPAS PENYUSUAN

Selain daripada pemakanan yang berkhasiat, air juga perlu cukup. Untuk hasil yang power, anda mesti minum air masak 2-3 liter sehari. Wajib minum air sebelum dan selepas penyusuan/ mengepam susu. Selain air kosong, anda juga boleh minum minuman lain seperti susu, air soya, horlicks dan jus oren segar. SOYA berupaya meningkatkan penghasilan susu kerana mengandungi KANDUNGAN PROTEIN yang dapat membantu dalam penghasilan susu ibu.


5. JADUAL PENYUSUAN

Jadual menyusu yang betul, 2 jam sekali setiap penyusuan. Jangan tunggu breast penuh. Ada sesetengah ibu suka menjadikan breast penuh sebagai petunjuk bahawa bayinya perlu disusukan. Itu salah! Yakinlah bahawa breast sentiasa mengandungi susu dan apabila bayi disusukan, ini akan bekerja keras untuk menghasilkan lebih banyak susu.

Kajian menunjukkan bahawa tahap lemak dalam susu adalah lebih tinggi apabila tempoh antara satu penyusuan dengan yang lain adalah singkat. Ini bererti, jika anda menyusukan bayi beberapa minit selepas selesai menyusukan bayi (ketika anda beranggapan breast “kosong”, dia akan memperoleh susu tinggi kandungan lemak yang dapat membantunya menambah berat badan.

Jika anda dibelenggu masalah seperti ini sekian lama, anda boleh selesaikan dengan menggunakan tip di atas. Moga bermanfaat!

Wasap saya untuk dapatkan suplemen ibu menyusu ya! Khas dari Shaklee :)


Azwani Aziz
Team Madame

FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani
Continue Reading

Tuesday, 13 February 2018

Kulit anjal, gebu dan cantik dengan Collagen Powder | Madame

collagen powder shaklee

Bila sebut ja kolagen, majoriti orang tau dah apa fungsi kolagen. Betul tak? of cos untuk kulit anjal dan cantik kan! Dengar je kolagen, terus ingat bab nak cantik, bab nak gebu, anjal, lembutttt aje kulit tu. Ada pula orang amal colagen untuk lutut dan sendi- sendi yang ketat-ketat dan longgar tu.

Ada orang beli kolagen murah sangat! Asal nama saja kolagen, terus on beli.

Pssstt.. tak sama tau, kolagen dari sumber berbeza. Kalau kolagen yang anda ambil saiz molekulnya besar, ianya sukar diserap tubuh. Rugikan, penat minum tapi kurang berkesan. Setengah tu, bukan kurang, tapi tak berkesan langsung. Rugi sangat !


Collagen powder Shaklee


Masa ni lah sesuai sangat nak pakai Shaklee Collagen Powder (SCP) ni! Bulan Februari 2018 ni, tgh promosi tau!

Beli 4 kotak SCP + 1 botol SR Vita-C Plus, diskaun 10% okeh! Mestilah untung sangat2 kan!



Meh Madam terangkan 3 sebab utama kenapa SCP berbeza daripada brand lain kt pasaran! Lepas kenal barulah jatuh cinta!

1. Penyerapan sangat baik!
SCP mempunyai berat molekul yang sangat sangat rendah iaitu 1000 Dalton berbanding yang biasa ada kt pasaran; 300,000 Dalton. Bila berat molekul sgt rendah, ini membantu SCP diserap masuk lebih sempurna, mudah dan efisien ke dalam kulit.

2. Kolagen Tulen dan Kualiti Tinggi!
SCP terdiri daripada 4000mg* RSS (Red Snapper Scale) yang semestinya mempunyai kolagen yang sangat tulen dan kualiti sangat tinggi! RSS ini kulit ikan merah laut dalam tau yang bg kualiti tulen kolagen tu! Bukan ikan merah kat pasar pula.

*Berbanding kolagen di pasaran hanya berkadar 1000-3000mg sahaja.

3. Terbukti dalam 8 minggu!*
Berdasarkan kajian, SCP yang diambil melalui Oral / Makan / Minum akan memberi kesan tambahbaik pada keadaan keseluruhan kulit dari segi kelembapan, kegebuan, keanjalan, kecerahan, ketegangan dalam masa 8 minggu; yang penting kita konsisten ambil hari-hari SCP ni.



3 ciri penting inilah yang menyebabkan Shaklee Collagen Powder sangatlah meletop di kalangan customers. Nak tengok testimoni? Jom !

collagen powder shaklee

collagen powder shaklee

collagen powder shaklee

Haaa.. tu dia testimoni terbaik. 

Jom ! dapatkan Shaklee Collagen Powder pada harga promosi bulan Februari ni okeh!



Jom Shaklee bersama kami!


Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani
Continue Reading

Monday, 12 February 2018

Garlic Complex : Antibiotik selamat dan semulajadi | Madame

Si Bawang Putih (Garlic Complex) adalah antibiotik yang selamat dan semulajadi. Kandungan oksidan dengan bau dan rasa bawang putih yang minimum. Dihasilkan secara eksklusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan pengekalan 100% Allicin aktif.


garlic complex


Sangat bermanfaat untuk:


  • Antibiotik yang selamat dan semulajadi - tingkatkan imun badan dari selsema dan virus dan keputihan
  • Mempertingkatkan sistem penghadaman dari masalah kembung dan gastrik
  • Mempertingkatkan fungsi jantung
  • Menurunkan tekanan darah tinggi
  • Detoks badan dr logam toksik spt raksa, plumbum dan kadmium
  • Menurunkan kolesterol


Sebotol 60 tablet
Harga retail Rm59.63
Jaminan harga terbaik. Sila wasap ya!


Jom Shaklee bersama kami!


Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668


FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani
Continue Reading

Wednesday, 7 February 2018

Kurus Cantik dengan Lecithin dan Herblax | Madame

Assalamualaikum, sy just nak kongsi pengalaman sahabat saya ni. Beliau sekarang ni kurus dan cantik hasil konsisten Lecithin dan Herblax Shaklee. Sahabat saya dulu 80kg..asyik mengah dan tak larat jalan.nak pakai baju pun payah nak cari saiz.asyik tak muat ja.

Setelah konsisten Shaklee, berat sahabat turun sampai 15kg!

Ni ikhtiar sahabat saya.
cut off semua makanan atau minuman yg bergula
exercise macam jogging atau squat (Kalau tak sempat exercise Cuma banyakkan berjalan)
Kurangkan makan malam
WAJIB makan nasi
Minum air masak 2-3 liter sehari
Kurangkan ambil fast food
Consistent telan Lecithin dan Herblax (ESP jarang jarang)*


Kalau sis or kawan2, ada masalah yang sama..boleh wasap saya ya.


kurus dengan lecithin

turun berat badan dengan lecithin dan herblax




JOM SHAKLEE BERSAMA KAMI


Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668


FB Azwani Aziz
PAGE fb.com//madamwani

********************************************************************************
*Kesan penggunaan produk adalah berbeza bagi setiap individu.
Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman blog/web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.
Continue Reading

Tuesday, 6 February 2018

Promosi Shaklee Februari 2018 | Madame

PROMOSI SHAKLEE FEBRUARI 2018 : COLLAGEN POWDER & SR VITA-C PLUS

Assalamualaikum semua,

Untuk sepanjang bulan Februari ini, Shaklee ada buat promosi khas untuk Collagen Powder tau. Set kulit cantik menawan ni boleh beli dengan harga lebih jimat dan berbaloi-baloi.

Shaklee Collagen Powder menyediakan kepada anda 4,000mg Kolagen proprietari RSS (Sisik Ikan Merah), kolagen yang dipilih dengan teliti yang diekstrak daripada sisik Ikan Merah.

Bukan sekadar memberikan kolagen, ia turut mengandungi tujuh ramuan utama termasuk ekstrak biji Camellia Japonica, ekstrak Pfaffia, eskstrak kerang-kerangan, Laktobasilus asidofilus, Vitamin C, B2 dan B6. Berat molekul rendah untuk penyerapan yang tinggi.

Pek individu untuk pengambilan segera, bila-bila masa, di mana sahaja.


Tahukan Anda?
Kolagen bertindak seperti “gam” yang mengikat tubuh anda dan ia ditemui dalam otot, tulang, tendon dan paling banyak, dalam kulit. Kolagen dikenali kerana manfaatnya kepada kulit, seperti menjadikan kulit anda lebih tegang, elastik, dan gebu, mengurangkan liang pori, kedutan dan garis halus, merangsang kulit yang lebih cerah dan licin, kuku yang kuat serta rambut yang lebat dan bersinar.*

Pengeluaran kolagen secara semula jadi berkurangan apabila umur bertambah, menyebabkan kulit kendur, kedutan dan garis halus terbentuk dan rawan pada sendi menjadi lemah. Tingkatkan kolagen anda sekarang untuk kulit yang kelihatan lebih sihat!

Nutritional Facts
Saiz Hidangan: 5 g (1 Pek)
Hidangan setiap pek: 75 g (15 Pek)


Beli 4 kotak Collagen Powder dan 1 botol SR Vita-C Plus, dapat diskaun 10% Okeh!


Harga retail:
Collagen Powder RM 315.88
SR Vita-C Plus RM 103.35


Setelah promosi, tinggal RM 1,230.18 sahaja tau


Promosi Shaklee Februari 2018


Promosi Shaklee Februari 2018



Untuk order dan pertanyaan lanjut, boleh terus whatsapp untuk guide beserta consultation yang terbaik untuk anda! Harga kasih sayang kami bagi :)




Jom Shaklee bersama kami!


Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668


FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani



* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.


Continue Reading

Monday, 29 January 2018

10 TIPS TARIK REZEKI DENGAN MUDAH | Madame

10 Tips Pantas Skill Orang Berjaya Tarik Rezeki Dengan Mudah!!


1. Mereka berkawan dengan orang yang betul.

2. Mereka tidak bertangguh.

3. Hati kering, tidak menghiraukan kutukan dan sindiran negatif

4. Fokus, Fokus,Fokus dan Fokus dan Fokus...!

5. Mereka sanggup invest wang, tenaga dan masa untuk kejayaan mereka.

6. Mereka bina networking yang bagus.

7. Mereka konsisten & tak mudah putus asa.

8. Mereka ini pantas buat keputusan, pantas buat tindakan.

9. Sentiasa bertawakal dan sabar setelah bersungguh-sungguh berusaha.

10. Redha, tenang dan sentiasa berlapang dada dengan apa saja situasi dan kerenah orang lain

#TeamSurijuniorPositifLagiHebat


Jom daftar ahli dengan kami!

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
Continue Reading

15 TIPS MENGAJAR ADAB PADA ANAK | Madame


Since Viral baru ni video anak pukul ibu dia tu. Saya nak share 15 tips2 ajar Adab pada anak. Moga bermanfaat πŸ˜‰

1. Sentiasa masuk rumah dengan #Salam dan #Ciuman. Cium anak2, cium isteri anda depan mereka. Ini akan beri satu sense of #Love & #Mercy pada anak2.


2. Jaga percakapan. Jangan pernah mengumpat jiran, atau sewaktu memandu, jangan mengutuk pemandu lain. Anak2 anda dengar, hadam dan tiru percakapan anda. Hati2.

3. Bila call parents, bagi anak anda bercakap dengan mereka juga. Cucu kalau sembang ngan tok, memang lama πŸ˜†. Sentiasa bawa mereka ziarah ibu bapa anda. Makin baik anda jaga ibu bapa anda, makin baik lah anak anda jaga anda nanti.

4. Bila hantar mereka ke sekolah, jangan asyik pasang Radio atau CD je. Tetapi, Ceritakan pada mereka tentang diri anda. Zaman kecik2 anda dulu, zaman bercinta dan sebagainya. This will have a greater #Impact -Trust Me! πŸ˜‰

5. Baca kan pada mereka sepotong #Hadith setiap pagi. Tak ambil masa lama pun, tetapi kesan nya sangat #Hebat! Cuba lah.

6. Sikat rambut, gosok gigi, perpakaian kemas walaupun anda hanya duduk di rumah. Anak2 perlu belajar bahawa berperwatakan #Kemas tiada kaitan dengan keluar rumah. Jadikan #Kemas itu personality mereka.

7. Kurangkan perkataan #Jangan @ #TakBoleh. Along, jangan buat itu, along jangan buat ini, along, itu tau boleh, ini tak boleh. Down lah budak tuu... Focus pada benda yang mereka kena buat atau boleh buat. Ini akan tambah #confidence mereka.

8. Mintak izin anak sebelum masuk ke bilik mereka. Jangan sekadar ketuk pintu terus masuk. Mereka pun akan buat benda sama untuk anda.

9. Minta maaf pada anak2 kalau anda ada buat silap. Ini akan mengajar mereka untuk jadi #Humble & #Polite.

10. Jangan nak jadi sarcastic sangat atau perlekehkan pandangan atau pendapat mereka. Ini akan hilangkan keyakinan mereka, dan menyakitkan hati mereka.

11. Tunjuk kan rasa hormat pada #Privacy anak2 anda. Ini penting untuk #SelfEsteem mereka.

12. Ajar mereka #Sunnah2 gaya hidup Nabi Muhammad ο·Ί. Itu yang terbaik!

13. Elakkan bergaduh/bertekak depan anak. Ada salah faham settle elok2 belakang mereka.

14. Layan ibu/ayah mereka (isteri/suami kita) macam Raja/Permaisuri.
Macamana kita layan pasangan, macamtu lah anak akan layan kita.

15. Suruh mereka #Follow Afnan Rosli dekat FB. Confirm jadi anak #Soleh. 😝😝gurau je.

Sila #Share moga bermanfaat 😊🌹

-Afnan Rosli-
Penasihat Kelab Bapa2 Hensem Zimbabwe


Jom Shaklee bersama kami!

Team MADAMe

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani
Continue Reading