Tuesday, 30 May 2017

B complex Shaklee yg ohsem! @ Shaklee Jitra

Jom kita kenali fakta berkenaan B complex Shaklee ni

B complex ni mengandungi asid folik yg semulajadi dicipta di dunia dgn kadar serapan yg sgt tinggi dan berkualiti. Ia mengandungi 8 komponen penting vit B, termasuk 100% biotin dan asid folik untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yg sempurna!



Manfaat:

- menukar makanan kpd tenaga

- melawan tekanan/ anti stress

- membantu tumbesaran

- rambut beruban dan gugur

- baik utk mata

- cegah anemia/ migrain dll berkaitan dgn sel darah merah dan antibodi

- redakan senggugut

- cegah kerekahan mulut

- detoksifikasi



Jom baca testi akk ni! Untuk elak stress plus muka pn makin elok!

Sharing testi :)
"Assalamualaikum.
Sy Nurul Wahidah Rosli.ini cerita saya.
B COMPLEX adalah produk SHAKLEE pertama sy ambil, masa tu tahun 2014. Sebab utama sy beli adalah nak kurangkan stress dan nak elokkan kulit muka.

Alhamdulillah sejak amalkan b complex sy dah kurang stress dan boleh susun atur aktiviti seharian dengan tenang. Sepanjang mengandung 9 bulan pun hanya b complex saja sy ambil tanpa sentuh ubat kk. Kulit muka tu masih dalam proses lagi nak elok. Alhamdulillah sampai sekarang masih setia bersama b complex.

Terima kasih Allah.

Terima kasih Shaklee."


Saya SID anda :)

www.wasap.my/+60194207668

Image may contain: 1 person

Jom Shaklee!

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668
FB Azwani Aziz

COD Jitra

Shaklee sejak 1915! @ Shaklee Jitra

Assalamualaikum semua,

Kenali sejarah Shaklee..
Telah bertahan sekian lama tau..
Produk dijamin SELAMAT, BERKESAN DAN MESRA ALAM!

Di bawah ni adalah 4 produk yang hot dari Shaklee

Jadi dapatkan produk yg berkenan di hati tu..
Jgn berlengah lagi noh!
Image may contain: 1 person

Jom Shaklee!

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668
FB Azwani Aziz
COD Jitra

Masalah berat badan? Perut buncit?? @ Shaklee Jitra

HERB-LAX mengandungi 9 herba semulajadi yg menggalakkan tindakan pembersihan yg lembut.

Selain itu,
- merangsang usus utk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut
- mengembalikan proses semulajadi pergerakan usus
Jd membantu mengatasi masalah perut buncit dan sembelit

No automatic alt text available.
Jom Shaklee!

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668
FB Azwani Aziz
COD Jitra

Monday, 29 May 2017

Lecithin best! @ Shaklee Jitra

Assalamualaikum semua..

Kali ni saya nak share tentang salah satu supplemen yang wajib ada bersama dlm beg anda iaitu LECITHIN Shaklee!..

Sebab apa? Sebab Lecithin Shaklee ni SANGAT PENTING tau untuk mereka yg ingin menurunkan berat badan secara sihat & selamat..


Untuk pengetahuan anda, Lecithin Shaklee adalah berasaskan soya .. bukan daripada haiwan.. sebiji kapsul Lecithin Shaklee adalah seberat 530mg.. dan bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan, kita memerlukan 4000mg sehari untuk ia berfungsi membakar/mengemulsikan lemak-lemak di dalam badan kita..

Lecitin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan ‘melekat pada lemak’….dalam kata ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu ‘terapung’ dalam darah…dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran..
Kenapa kita perlukan Lecithin ni untuk menurunkan berat badan ye?

Lecithin tak boleh dihasilkan oleh badan manusia; tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan kita. Lecithin boleh diperolehi melalui kuning telur, jagung serta biji kacang soya…dan tahukah anda??

Soybean Lecithin is the richest cholesterol-free source of lecithin! 




Jom kita tengok 13 kelebihan Lecithin Shaklee yang berasaskan kacang soya ni >>>

  • Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolestrol, triglycerides dan lemak-lemak yg lain. Ia membantu mencegah penyakit2 seperti high blood pressure, stroke,heart disease serta arteri yg mengeras … Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan sehingga to 6,000-7,000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yg sebegini. 
  • Kenapa mereka yang hendak menurunkan berat badan suka & perlukan Lecithin ni? Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (ayat simplenye.. memecahkan lemak).. Dan Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian tau… Pengambilan Lecithin 4,000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan. 
  • Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat2 penting dari saluran darah ke dalam sel2 bdn..Tanpa lecitin yg mencukupi..membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan….Banyak faktor seperti bahan2 kimia dari persekitaran yg tercemar, bahan2 metal, dadah, food additives, pesticides, etc.. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2…jadi dgn cara menambahkan pengambilan Lecithin, pasti ianya keputusan yg bijak., 
  • Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.… 
  • Lecithin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. Tanpanya, fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil Lecithin. 
  • Lecitin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus, kuman dan bakteria. Di samping itu, struktur Lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida. 
  • Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang,penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter (berkaitan short term memory). Lecithin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7,000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan… 
  • Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter; di mana ia menggalakkan proses tidur. Kekurangan hormon ini dikatakan menjadi punca insomnia. 
  • Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi. Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg mempunyai alergi, hay fever, asma ,bronkitis dan emphysema. 
  • Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi sendi2 (joint) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang as well as the sistem penghadaman. 
  • Lecithin adalah zat utk kecantikan.. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat, cantik berkilat, kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema. 
  • Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine. Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause. 
  • Lecithin, bersama unsur2 lain digunakan utk membuat BILE.. BIKE ni fungsinya adalah mencairkan lemak. Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dalam badan 
kredit to: Master Lyna Noh >> http://vitaminsemulajadi.com

SID IrdaBay >> http://yourhealthshoppe.blogspot.my

Jadi, tunggu apa lagi? Jom bakar lemak-lemak yang ada dalam badan dengan Lecithin Shaklee!



Jom Shaklee!

Azwani Aziz
SID 1264241
wasap/tg/sms : 019-4207668
COD Jitra
FB Azwani Aziz

Sunday, 28 May 2017

Masalah KOLESTEROL?? @ Shaklee Jitra

Assalamualaikum,

Kat sekolah madam sekarang ni, kecoh isu cikgu2 yang mempunyai kolesterol yang tinggi. Ini adalah hasil pemeriksaan kesihatan yang dilakukan secara berjemaah di sekolah. Pihak Kedah Medical Centre (KMC) dijemput bagi membuat pemeriksaan. Sampel darah di ambil dan selepas 2 minggu, doktor datang memberi penerangan berkaitan keputusan darah yang dikeluarkan.
Image result for set kolesterol shaklee

Haaa...da tau la penangan KOLESTEROL kan!

Pada masa kini, pelbagai makanan yang sedap tapi berlemak dan mudah meningkatkan kolesterol dlm badan. Jika cara pemakanan tidak di jaga, senaman tidak dilakukan, suplemen tidak diambil, maka kolesterol tersebut boleh mengakibatkan kesan yang lebih teruk terhadap kesihatan seseorang. 

Oleh itu, Set Kolesterol Shaklee ini dapat membantu menyelesaikan masalah kolesterol.
1. Phytocol-ST
2. Omega Guard
3. Garlic
4. Vita-E complex
5.  Lecithin
6. Vivix

Image result for set kolesterol shaklee

Image result for set kolesterol shaklee

Image result for set kolesterol shaklee

Image result for set kolesterol shaklee

Image result for set kolesterol shaklee


Image result for set kolesterol shaklee

Image result for lecithin shaklee




Jom Shaklee!


Azwani Aziz
SID 1264241
wasap/telegram/ sms: 019-4207668
COD Jitra
FB Azwani Aziz


Minuman Isotonik Ohsem! @ Shaklee Jitra

Anda penat, lesu, letih dll y g seangkatan dgnnya?? ?
Anda seorang yang aktif??

Dah nk start puasa ni.. nti lg x larat kan!
Selesaikan mslh dgn PERFORMANCE DRINK!

In sya Allah, dpt membantu meningkatkan tenaga otot sebyk 6x ganda, memberi tenaga dan memelihara sirkulasi bendalir dlm bdn :)

Manfaat lain:
- meningkatkan daya ketahanan bdn
- membekal tenaga & daya ketahanan fizikal
- mencegah penyahhidratan
- mengekalkan paras gula

Rasa oren!
Tiada gas
Pemanis semulajadi
Sgt sedap diminum apabila ditambah dgn air sejuk!


No automatic alt text available.

Jom Shaklee!

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668
FB Azwani Aziz

Pengedar Shaklee Jitra, Alor setar & seluruh Malaysia

Saya merupakan pengedar Shaklee di kawasan Jitra, Alor Setar, dan Seluruh Malaysia. Jika anda berminat untuk mendapatkan mana-mana produk Shaklee, boleh hubungi saya di talian ini : 019-4207668. So, boleh terus wassup/telegram kepada saya. Jika nak calling pun boleh.

Boleh berurusan dengan saya secara on9 mahupun COD. Saya tinggal di Jitra tapi bekerja di Bukit Kayu Hitam. Jadi kalau nak COD, boleh saja di sekitar Bukit Kayu Hitam ke Jitra tu seperti UUM, Changlun, Hosba, Asun dan kawasan sekitarnya. Ini boleh semasa hari bekerja sebab saya akan COD selepas balik sekolah. Untuk pengetahuan, madam adalah seorang guru.hehehe

Kawasan Alor Setar pun boleh COD kalau anda mahu! Sebab saya ni asal orang Anak Bukit ja.hehe

Kalau berurusan online pun boleh. Lebih mudah sbb barang akan di kurier directly oleh Shaklee. Kalau oder hari bekerja sebelum 3 ptg, brg terus akan sampai depan pintu anda keesokkan harinya!

Jika anda inginkan apa-apa supplement Shaklee boleh hubungi saya dan bank in terus ke dalam akaun saya dan Shaklee akan kurier kepada anda. Harga mampu milik akan diberi jika anda betul2 berminat nak dapatkan supplement Shaklee.

Jika oder semasa hujung minggu,jadi lambat la ckit terima produk ye. Tempoh penghantaran: 1-4 hari bekerja.


Dengan pembelian dari blog saya, insyaAllah saudara/i akan terima:

1) konsultansi tentang produk secara PERCUMA

2) Menyertai laman sosial khas yang dipantau oleh mereka yang berpengalaman dalam pemakanan tambahan Shaklee

Nak join Ahli???

Mestilah boleh.. Jom la join bersama saya..Sebab, kalau kita nak join Shaklee, carilah group yang proaktif dan sentiasa bantu membantu... Macam group madam nie... memang best!

Tambahan, boleh beli dengan harga ahli!

Boleh jana pendapatan tambahan!


Jazakumullah khairan kathira atas sokongan anda semua. Moga Allah membalasnya dengan lebih baik. Ameen



Jom Shaklee!

Azwani Aziz

ID 1264241

FB Azwani Aziz

www.wasap.my/+60194207668

Saturday, 27 May 2017

Krisis pemulihan @ Shaklee Jitra

Krisis pemulihan (Healing crisis)

Pernah dengar x perkataan di atas??

-ia adalah suatu jangkamasa penyesuaian apabila mula ambil suplemen
- ia adalah tindak balas oleh tubuh kerana kekurangan khasiat disebabkan tabiat mkn
-apabila makanan berkhasiat dibekalkan dgn mengejut oleh suplemen, terjadilah KRISIS PEMULIHAN


Sewaktu jangkamasa penyesuaian, ada kemungkinan penyakit2 yang pernah dilalui tubuh dahulu akan timbul kembali. Biasanya terjadi beberapa hari. Walau bagaimanapun, tubuh yang lemah akan mengambil masa yg lebih lama untuk pulih.

Ini disebabkan oleh toksin yg telah lama bertimbun dlm tubuh utk jangkamasa yg lama - sisa2, makanan berkimia,lemak  dan stress ditambah dgn diet tak seimbang, kurang tidur, antibiotik atau pengambilan ubat2an. Dgn itu, suplemen dietary membantu mempertingkatkan sistem imun, kebolehan detoksifikasi serta pengawalan organ kita.

Pd waktu detoksifikasi ini, ada kemungkinan pening, kelesuan, sakit kepala, ketidakhadaman (perut, lapar), cirit birit, kahak berlebihan, kencing yg keruh, berasa hangat, berpeluh dll. Simptom2 ini berbeza antara individu dan akan berlalu 1-2 minggu.
jd waktu pemulihan ini, teruskan suplemen, bykkan minum air bersih, rehat secukupnya dan mkn lebih sayur dan buah2an


Jom Shaklee! 
SID 1264241
www.wasap.my/+60194207668
FB Azwani Aziz






COD Jitra





:)

KENAPA PILIH SHAKLEE? @ Shaklee Jitra



KENAPA SAYA SETIA DAN SAYANGKAN SHAKLEE?

KERANA SHAKLEE DIMULAKAN DAN DITERUSKAN DENGAN CARA YANG SANGAT NOBLE

Dr. Forrest C. Shaklee dilahirkan pada November 1894 dan ketika beliau dilahirkan, beliau tidak menangis seperti bayi lain. Malah tubuhnya pucat dan biru. Hingga bidan dan doktor terpaksa membuat pelbagai usaha untuk stimulate pernafasannya.
Baby Forrest disahkan menghidap penyakit TB, dan doktor yg merawatnya menjangka beliau hanya boleh hidup sehingga 8 tahun saja.Bayangkan sehingga ayah beliau dah give up & seolah-olah tunggu je anaknya meninggal.
Tapi Mak dia, yelah kasih Mak kan... Taknak give up. Mak dia tukar pemakanan mereka kepada herba-herba yang ada healing properties. Dia buat minyak herba dan urut satu badan di baby Forrest.
Akhirnya bapanya membawa mereka anak beranak berpindah dari kawasan perlombongan ke kawasan perkampungan di Iowa. Kat situ mereka lebih close to nature. Udara segar dan makanan yg fresh.
Mak dia terus usaha agar anak dia sihat macam baby lain. Walaupun anak dia tak bergerak-gerak, tapi beliau sangat positif. Hinggalah baby Forrest umur 4 tahun dan boleh bangkit dengan sendiri buat pertama kali!
Daripada ramalan hidup sampai 8 tahun je, Forrest menjalani zaman kanak-kanak dan remaja yang happy. Forrest menghabiskan waktu membesarnya dengan menjadi seorang pemerhati dan pencinta alam kerana beliau sukakan alam sekitar.
Beliau kemudiannya bebas daripada TB ketika remaja tetapi kesihatan beliau masih lagi tidak begitu memuaskan.
Forrest memerlukan lagi usaha untuk menjadi lebih sihat. Beliau mula bersenam dan mengkaji perhubungan antara kesihatan tubuh badan, nutrien, gaya hidup dan pemikiran. Salah satu pegangan beliau adalah fikiran positif.
Forrest sangat meminati bidang chiropractic dan beliau ingin mengubati orang ramai menggunakan bahan-bahan semulajadi.
Beliau kemudiannya mendalami ilmu chiropractic dan mendaftar masuk ke Plamer School of Chiropractic dibawah kelolaan B.J Palmer.
Berinspirasikan kisah hidupnya sendiri, Forrest rajin mengkaji kehebatan alam semulajadi ciptaan Tuhan. Beliau mendapati kebanyakan masalah kesihatan berpunca dari masalah kurang nutrisi dan terlebih makan.
Pada usia 21 tahun, beliau mencipta satu produk nutrisi berasaskan tumbuh-tumbuhan dan pada tahun 1915 terhasilnya supplement pertama dunia iaitu Vitalized Minerals. Hasil kajian dan usahasama dengan saintis lain.
Dengan kemahiran chiropractic dan nutrisi yg beliau ada, Forrest berazam utk tolong orang yg sakit dan tak mampu datang jumpa beliau. Dengan kerjasama oleh Wilbur dan Orville Wrights, Forrest menjadi flying doctor pertama di kawasannya.
Forrest mula aktif mengubati pesakit dan memastikan pesakitnya mengambil diet yang kaya dengan vitamin. Klinik beliau berjaya tetapi sekali lagi Forrest sakit dan disahkan kanser berpunca daripada terdedah pada X-ray. Dan beliau dijangka tidak akan hidup lama.Disebabkan itu tangan dan kaki kiri Forrest mungkin dipotong untuk mengelak daripada kanser itu merebak.
Siapa yang hendak kaki dan tangan kudung? Disebabkan ini Forrest yang ketika sudah berkeluarga mengambil keputusan untuk menjual kliniknya dan fokus untuk kembali sihat. Beliau percaya dengan fikiran yang positif serta pemakanan yang sihat.
Antara motivasinya sbb dia nak terus berbakti, menyebabkan beliau pindah lagi ke kawasan ladang dan mula dgn regime pemakanan berasaskan herba & buah-buahan serta suplemen dengan kuantiti yg banyak.
Masa ni beliau membuat kombinasi 9 herba untuk detoks terhasillah Herb-Lax.
Pada tahun 1922, sakit beliau menunjukkan tanda-tanda untuk sembuh setelah setahun mengamalkan gaya hidup bergantung pada bahan semulajadi.
Pada tahun 1924, Forrest sihat sepenuhnya dan membuktikan kepentingan nutrisi itu adalah penting kerana beliau sembuh daripada kanser dengan kuasa alam semulajadi. Tapi klinik yang dikunjunginya tak percaya ia adalah kerana menjaga pemakanan dan suplemen.
Forrest kembali buka klinik, dan menjadi "first drugless clinic". 5 tahun selepas tu, kliniknya terbakar, dan Forrest ubahsuai kenderaannya menjadi motorhome utk bawa keluarga pindah ke California. Kat situ beliau buka klinik dan sambung belajar.
Beliau kembali aktif mengkaji dan menganalisis tentang kepentingan nutrisi. Beliau membuka kembali klinik dan merawat pesakit seperti dahulu dengan formulasi makanan tambahan yang beliau buat.
Satu demi satu kejayaan yang Forrest dapat dan kemudian bergabung tenaga dengan anak-anak untuk mewujudkan kesedaran tentang kepentingan nutrisi.
Pada 1 April 1956 Shaklee Corporation mula beroperasi menjual produk makanan tambahan dan setiap pelanggan akan diberi pemahaman tentang nutrisi sebelum mereka menjadi pelanggan kerana Dr. Forrest mahu semua orang sedar tentang kepentingan nutrisi.
Bak kata Dr. Forrest pada anak-anaknya " We'll teach some and they'll teach other".
Dengan itu bermula kisah Shaklee mengorak langkah didalam dunia supplemen sehingga terciptanya pelbagai jenis vitamin untuk kesihatan orang ramai.
Semangat Dr. Forrest semasa beliau disahkan menghidap penyakit kanser memang perlu dipuji kerana terus berpegang teguh pada kepercayaan beliau yang nutrisi yang betul akan menyembuhkan penyakit. Beliau tetap menjalankan kajian serta penyelidikan walaupun sedang sakit.
Memang Forrest seorang yang cekal, bersemangat tinggi dan tidak mudah mengalah. Legasi beliau sedang diteruskan oleh ramai SID di seluruh dunia termasuklah kita. Bayangkan jika beliau sedih dan mengalah semasa disahkan kanser, padahal beliau sendiri doktor, beliau selalu membantu orang dan paling hebat, beliau telah mengeluarkan suplemen pertama pada masa itu!. Tentu kita pun tidak kenal Shaklee pada hari ini!
Itulah kisah Dr Forrest Shaklee. Yang dilahirkan seolah2 macam dah mati, yang diramal akan mati sebanyak 2 kali. Sikap positif, taknak mengalah dan kembali kepada alam semulajadi, ciptaan Allah, menjadikan Shaklee terus berbakti.
Setiap kali kita baca tentang orang hebat apa yang kita dapat belajar daripada kisah mereka. Benda yang paling obvious adalah PENGORBANAN dan KESABARAN.
Itulah motivasi kita. Nak berbakti & berkongsi yang terbaik dan dibuktikan oleh sains. Bukan ikut cakap-cakap orang. Atau sebab nak bonus banyak dan jadi kaya. Semua tu akan datang juga bila kita buat dgn ikhlas dan Allah redha.
Alang2 hidup di dunia, biarlah meninggalkannya dgn pahala yang tak putus-putus.

Rujukan : Shaklee History 1894 - 1956 : A Fascinating History

Dikongsikan oleh : Dinas Zafran. Farihah Abu Kasim. Thank You!

Image may contain: one or more people, people sitting, text and outdoor

Jom Shaklee!

Azwani Aziz
SID 1264241
www.wasap.my/+60194207668
FB Azwani Aziz
COD Jitra

Tuesday, 23 May 2017

Shaklee menyokong penyusuan ibu! @ Shaklee Jitra


SET MENYUSU SHAKLEE




1-VITA-C : membantu meningkatkan kandungan antibodi dalam susu ibu. Bagi ibu-ibu yang menghadapi puting luka, Insyaallah akan mudah sembuh dan vitamin C juga membuatkan kulit makin bersih, cerah dan berseri. Say no to kulit kusam!





"Pengalaman makcik saya, anak dia lahir pastu baby dia excema teruk…saya sarankan dia makan vitamin c sehari 2 biji sebab masalah eczema ni biasanya berkaitan dengan system imun badan…dan keep BF anak dia supaya zat vitamin c dapat masuk melalui air susu ibu kpd anaknya…Alhamdulillah…dalam masa 2 minggu, hilang terus ecxema tu pada baby dia.." (Testimoni)

2-VITA-LEA : Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Bagi ibu menyusu, vita-lea telah dilengkapi dengan zat besi bagi membantu pembesaran anak lebih baik. Doktor menasihatkan agar ibu yang menyusu perlu memastikan pengambilan zat besi dalam menu harian agar si ibu tidak mudah pitam atau pening selepas memerah mahupun menyusukan anak.








Yup….macam saya cakap, lagi2 ibu bekerjaya ni kadang2 bukan tak nak makan makanan seimbang, macam zat besi biasanya ada dalam sayuran hijau, makanan laut. Tapi sesetengah ibu bf ni…SIBUK sangat, makan pun xsempat…takpun makan sayur…tapi sayur tu overcooked. Ada yang mkn mknn laut plak jd gatal2…..jd kat sini la kiter cuba support keperluan bdn kita dgn vitamin shaklee….

macam makan vitalea ni, khasiatnya macam makan 30kg bayam. Mampu x nak makan bayam 30kg mentah sehari? Hihihi…dah rupa kambing kalau makan bayam 30kg sehari kan…sebab dia berganding bahu penyerapan..yg ptgnya vitalea ni bagus makan dgn vitamin c tau


vitalea ni ptg sgt2 utk ibu menyusu...sebab bg tenaga kat ibu bf tau

cuma tak digalakkan makan vitalea dalam masa yang sama dengan susu/ esp/ ostematrix

vitamin c + vitalea= mabeles

ni pharmacist klinik kesihatan bgtau


3) B-COMPLEX : Anti-stress. Membantu mengatasi kelesuan, mengimbangi hormon, menukarkan makanan kepada tenaga dan asid folik penting dalam penyusuan ibu.salah satu elemen penting dalam kejayaan menyusukan anak adalah Emosi. Emosi ibu kene tenang masa BF baru susu meriah…sebab emosi yang tenang ni akan merangsang perembesan hormone oksitosin yang berperanan dalam membantu pengeluaran susu ibu kuar dari duktus susu. Dan isu lain adalah bantu elak ibu gila meroyan gak.




4) OSTEMATRIX

Tahu tak satu biji ostematrix bersamaan segelas susu dan 80 biji badam.?



Dengan mengamalkan ostematrik ini tiada lagi masalah sembelit, kekejangan otot,simpul biawak (ni paling seksa...) dan segala mcm yang berkaitan dengan otot,,, insyaallah,,,,kerana ostematrik ini membekalkan bukan hanya kalsium juga vitamin D yang amat diperlukan oleh tubuh kita bagi membina tulang temulang...

lagi satu, khasiat ostematrix ni sebab peranannya utk cover ibu yang tak minum susu macam saya….adalah selain daripada membanyakkan susu ibu…adalah untuk elakkan gigi kita ibu2 ni menjadi RONGAK…tak nak la kan…anak fully BF, baby badan montel2…bila orang tegur, ibu senyum…gigi pun takde….


5) ALFALFA COMPLEX: Alfalfa shaklee ni kan...bukan produk calang2 tau

alfalfa shaklee ni shaklee 'signature' tau..macam kalau kita pi kedai makan mahal2..dia ada signature dish kan

dalam shaklee...alfalfa ni thorbaikk....haaa

dikenali sebgaai Raja Segala Tumbuhan

dan dalam penyusuan...ALFALFA ni dikenali sebagai...Galagtogogue...
Membantu memperbanyakkan susu ibu dan telah digunakan sejak zaman berzaman sebagai penambah susu terutama di negara barat.
Kelebihan Alfalfa complex adalah sebagai 'milk booster' kepada ibu menyusu selain menyelesaikan masalah kesihatan wanita seperti merapatkan kembali keintiman, menyelesaikan masalah keputihan, dan yang paling utama merupakan detox (nyahkan toksin) kepada tubuh.
Manfaat alfalfa kepada anak ialah menjadikan susu ibu lebih pekat membuatkan anak kesayangan kita lebih kenyang dan mendapat khasiat yang berkualiti. Selain itu, alfalfa complex juga membantu mengatasi masalah eczema bayi.


6) ESP

utk detoks....utk ketatkan keintiman....dahla kurus...pastu ketat...susu banyak

Antara khasiat penting ESP untuk ibu menyusu:

~menjadikan susu lebih pekat dan banyak
~anak mudah kenyang,
~badan dan berat anak lebih "berisi" dan cukup zat
~si ibu rasa bertenaga, kenyang dan cergas

Kalau ikut bacaan, ibu menyusu ni memerlukan makanan yang banyak carbs, high protein….dan ESP ni bagusnya sebab kandungannya…

satu cara nak increase susu ibu..mesti makan makanan kaya carbs & protein...'ESP ni tolong kita tau...sebab macam saya ckp...memang ibu bf kene makan cukup...kene makan banyak..pastu kene pam banyak....atau lama...supaya apa yang kita makan jadi susu dan bukan jadi lemak...bercakap dalam dunia realiti sekrang...kiter tak sempat makan...makan xberkhasiat...makan overcook...makan fast food...bizi sangat2...ni yang kena rajin pam/ df/ marmet.....atau kalau xcukup masa, panjangkan sesi mengepam tu...






Kredit to: Senior Coordinator Cg Ilani :)






Jom Shaklee bersama saya!


Azwani Aziz
SID 1264241
019-4207668
COD Jitra
FB Azwani Aziz

Ohsem Vitamin C! @ Shaklee Jitra

Sustained Release Vita-C plus


Image result for vitamin c shaklee

Pelepasan berperingkat dpt membantu menyalurkan vitamin C secara berterusan.

1 tablet mengandungi 500mg vit c yg menyokong kesihatan tulang, gigi dan gusi serta kesihatan seluruh bdn.
Ujian klinikal membuktikan 2 tablet SR vit c shaklee ini (dlm jurang ms 5jam) mampu kekal dlm plasma drh selama 24jam.

Setiap tablet mengandungi 120mg bioflanovoid (diekstrak dr kulit buah) yg dikenali sbg vit c complex.


Image result for vitamin c shaklee

5 sebab knp perlu vit c setiap hari:

-tubuh xdpt hasil vit c sndri
-tubuh kehilangan vit c semasa kita melakukan aktiviti harian
-vit c dlm bdn susut apabila kita stress
-pil perancang dan ubt tahan sakit juga mengurangkan kand vit c dlm bdn
-bg perokok, kand vit c dlm bdn mereka sgt terjejas krn sbatang rokok mampu memusnahkan 50-100mg vit c.

Image result for vitamin c shaklee
Atasi masalah:

Ulser,
gusi berdarah,
kerap selsema,
resdung,
kerap sakit,
kulit kusam,
cpt lapar,
bks parut berlubang di wajah,
mata rabun,
kulit kering bersisik,
luka lmbt sembuh,
stress melampau,
perokok,
tapak kaki merekah,
kencing manis

Beberapa testimoni pengguna Shaklee :)


Image result for testimoni vitamin c shaklee


Image result for testimoni vitamin c shaklee


Image result for testimoni vitamin c shaklee


Image result for testimoni vitamin c shaklee


Image result for testimoni vitamin c shaklee


Image result for testimoni vitamin c shaklee


Jom Shaklee!

SID Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668
FB Azwani Aziz

Tips memilih produk nutrisi yang baik @ Shaklee Jitra


Assalamualaikum..

Hari ni madam nak kongsi tips. Jadikan ia sebagai garis panduan agar kita tidak silap memilih brand dan produk suplemen yang salah. Jika tidak, bukan jd sihat sebaliknya bertambah sakit!

1. Pilih produk yg dikilang dan diedar oleh syarikat yg sama

2. Pilih pengeluar suplemen yg mematuhi Prosedur FDA bagi perkilangan yg baik

3. Pilih produk yg telah menjalani ujian kualiti ke atas bhn2 mereka

4. Trkh luput dicap pd botol

5. Produk lulus 'ujian air'

6. Pengeluar mempunyai lembaga penasihat saintifik yg sah

7. Mempunyai makmal bebas yg mengesahkan kualiti

8. Produk diperbuat dr bhn semulajadi

9. Pengeluar suplemen punyai byk saintis dan kakitangan bertauliah

10. Pengeluar suplemen punyai kemudahan penyelidikan yg sah

11. Pengeluar suplemen punyai bajet penyelidikan yg tinggi utk produk mereka

12. Pengeluar suplemen menjalankan ujian klinikal terhdp produk mereka

13. Pengilang menerbitkan penemuan klinikal dlm jurnal2 ulasan sains



SHAKLEE PUNYAI KESEMUA DI ATAS!

Alhamdulillah, terbukti selamat, berkesan dan mesra alam :)





Jom Shaklee!

SID Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz