Tuesday, 23 May 2017

Shaklee menyokong penyusuan ibu! @ Shaklee Jitra


SET MENYUSU SHAKLEE




1-VITA-C : membantu meningkatkan kandungan antibodi dalam susu ibu. Bagi ibu-ibu yang menghadapi puting luka, Insyaallah akan mudah sembuh dan vitamin C juga membuatkan kulit makin bersih, cerah dan berseri. Say no to kulit kusam!





"Pengalaman makcik saya, anak dia lahir pastu baby dia excema teruk…saya sarankan dia makan vitamin c sehari 2 biji sebab masalah eczema ni biasanya berkaitan dengan system imun badan…dan keep BF anak dia supaya zat vitamin c dapat masuk melalui air susu ibu kpd anaknya…Alhamdulillah…dalam masa 2 minggu, hilang terus ecxema tu pada baby dia.." (Testimoni)

2-VITA-LEA : Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Bagi ibu menyusu, vita-lea telah dilengkapi dengan zat besi bagi membantu pembesaran anak lebih baik. Doktor menasihatkan agar ibu yang menyusu perlu memastikan pengambilan zat besi dalam menu harian agar si ibu tidak mudah pitam atau pening selepas memerah mahupun menyusukan anak.








Yup….macam saya cakap, lagi2 ibu bekerjaya ni kadang2 bukan tak nak makan makanan seimbang, macam zat besi biasanya ada dalam sayuran hijau, makanan laut. Tapi sesetengah ibu bf ni…SIBUK sangat, makan pun xsempat…takpun makan sayur…tapi sayur tu overcooked. Ada yang mkn mknn laut plak jd gatal2…..jd kat sini la kiter cuba support keperluan bdn kita dgn vitamin shaklee….

macam makan vitalea ni, khasiatnya macam makan 30kg bayam. Mampu x nak makan bayam 30kg mentah sehari? Hihihi…dah rupa kambing kalau makan bayam 30kg sehari kan…sebab dia berganding bahu penyerapan..yg ptgnya vitalea ni bagus makan dgn vitamin c tau


vitalea ni ptg sgt2 utk ibu menyusu...sebab bg tenaga kat ibu bf tau

cuma tak digalakkan makan vitalea dalam masa yang sama dengan susu/ esp/ ostematrix

vitamin c + vitalea= mabeles

ni pharmacist klinik kesihatan bgtau


3) B-COMPLEX : Anti-stress. Membantu mengatasi kelesuan, mengimbangi hormon, menukarkan makanan kepada tenaga dan asid folik penting dalam penyusuan ibu.salah satu elemen penting dalam kejayaan menyusukan anak adalah Emosi. Emosi ibu kene tenang masa BF baru susu meriah…sebab emosi yang tenang ni akan merangsang perembesan hormone oksitosin yang berperanan dalam membantu pengeluaran susu ibu kuar dari duktus susu. Dan isu lain adalah bantu elak ibu gila meroyan gak.




4) OSTEMATRIX

Tahu tak satu biji ostematrix bersamaan segelas susu dan 80 biji badam.?



Dengan mengamalkan ostematrik ini tiada lagi masalah sembelit, kekejangan otot,simpul biawak (ni paling seksa...) dan segala mcm yang berkaitan dengan otot,,, insyaallah,,,,kerana ostematrik ini membekalkan bukan hanya kalsium juga vitamin D yang amat diperlukan oleh tubuh kita bagi membina tulang temulang...

lagi satu, khasiat ostematrix ni sebab peranannya utk cover ibu yang tak minum susu macam saya….adalah selain daripada membanyakkan susu ibu…adalah untuk elakkan gigi kita ibu2 ni menjadi RONGAK…tak nak la kan…anak fully BF, baby badan montel2…bila orang tegur, ibu senyum…gigi pun takde….


5) ALFALFA COMPLEX: Alfalfa shaklee ni kan...bukan produk calang2 tau

alfalfa shaklee ni shaklee 'signature' tau..macam kalau kita pi kedai makan mahal2..dia ada signature dish kan

dalam shaklee...alfalfa ni thorbaikk....haaa

dikenali sebgaai Raja Segala Tumbuhan

dan dalam penyusuan...ALFALFA ni dikenali sebagai...Galagtogogue...
Membantu memperbanyakkan susu ibu dan telah digunakan sejak zaman berzaman sebagai penambah susu terutama di negara barat.
Kelebihan Alfalfa complex adalah sebagai 'milk booster' kepada ibu menyusu selain menyelesaikan masalah kesihatan wanita seperti merapatkan kembali keintiman, menyelesaikan masalah keputihan, dan yang paling utama merupakan detox (nyahkan toksin) kepada tubuh.
Manfaat alfalfa kepada anak ialah menjadikan susu ibu lebih pekat membuatkan anak kesayangan kita lebih kenyang dan mendapat khasiat yang berkualiti. Selain itu, alfalfa complex juga membantu mengatasi masalah eczema bayi.


6) ESP

utk detoks....utk ketatkan keintiman....dahla kurus...pastu ketat...susu banyak

Antara khasiat penting ESP untuk ibu menyusu:

~menjadikan susu lebih pekat dan banyak
~anak mudah kenyang,
~badan dan berat anak lebih "berisi" dan cukup zat
~si ibu rasa bertenaga, kenyang dan cergas

Kalau ikut bacaan, ibu menyusu ni memerlukan makanan yang banyak carbs, high protein….dan ESP ni bagusnya sebab kandungannya…

satu cara nak increase susu ibu..mesti makan makanan kaya carbs & protein...'ESP ni tolong kita tau...sebab macam saya ckp...memang ibu bf kene makan cukup...kene makan banyak..pastu kene pam banyak....atau lama...supaya apa yang kita makan jadi susu dan bukan jadi lemak...bercakap dalam dunia realiti sekrang...kiter tak sempat makan...makan xberkhasiat...makan overcook...makan fast food...bizi sangat2...ni yang kena rajin pam/ df/ marmet.....atau kalau xcukup masa, panjangkan sesi mengepam tu...






Kredit to: Senior Coordinator Cg Ilani :)






Jom Shaklee bersama saya!


Azwani Aziz
SID 1264241
019-4207668
COD Jitra
FB Azwani Aziz

No comments:

Post a Comment