Tuesday, 18 July 2017

5 CARA BERSIHKAN USUS @ Shaklee Jitra


5 Cara Semulajadi Untuk Bersihkan Usus Dan Menyelamatkan Nyawa


5 langkah di bawah ini nampak mudah tetapi sebenarnya boleh menyelamatkan nyawa kita;


1.0 Ubah Tabiat Makanan Sekarang

Makanlah lebih banyak serat daripada sumber sayuran dan buah-buahan. Ambil 20-35 gram serat sehari untuk menyapu bersih sampah dalam usus dan menurunkan berat badan.


2.0 Minum Lebih Banyak Air Masak

Minumlah sekurang-kurangnya 8 gelas sehari kerana air membantu proses pencernaan berjalan lancar sekaligus membebaskan usus dari kotoran yang tidak diingin.

Keperluan air badan seseorang diukur berat badan. Contohnya, 25kg jisim  perlukan 1 liter air.

Macam  madam berat badan 51kg, jadi perlu minum air masak 2 liter !


3.0 Tingkatkan Pengambilan Yogurt

Tubuh memerlukan bakteria baik untuk memproses gizi tertentu. Tanpa bakteria ini, mikroorganisma penyebab penyakit akan bermaharajalela dalam badan. Makanlah 1-2 hidangan yogurt sehari.


4.0 Ubah Gaya Hidup

Lakukan lebih banyak aktiviti fizikal selama 30 minit sehari dengan berjalan, jogging atau pun mengemas rumah. Gaya hidup aktif akan meningkatkan metabolisme badan dan membakar lebih banyak kalori. Tubuh akan lebih cergas dan sihat.


5.0 Pengambilan Supplemen Membantu Proses Detoks


1. DETOKS USUS

Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar.

Image result for herb lax shaklee

Amalkan pengambilan supplemen seperti Herblax Shaklee untuk membantu proses penghadaman berjalan lancar. Supplemen ini semulajadi, selamat dan berkesan.2. DETOKS DARAH DAN SELURUH BADAN

ALFALFA COMPLEX

3. DETOKS HATI

DTX COMPLEX

Image result for dtx shaklee

Sistem pencernaan manusia ini adalah rumah kepada pelbagai penyakit kanser dan penyebab banyak penyakit kanser yang boleh membawa maut.JOM SHAKLEE BERSAMA KAMI

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
COD Jitra
0 comments :

Post a Comment