Thursday, 13 July 2017

UMUR BUKAN SEKADAR ANGKA @ Shaklee Jitra


Ada rahsia disebalik angka :)

30-an:

Kulit mula menjadi kering, garis-garis halus menjadi semakin jelas dan ketara dan tona kulit semakin tidak sekata.

40-an:

Kulit akan kehilangan warna yang serata, keanjalan semakin merosot dan garis-garis halus bertambah ketara.

50-an:

Bintik-bintik hitam bertambah, kedutan semakin mendalam dan jelas, manakala kekenduran kulit di wajah dan leher semakin ketara.
PUNCA muka nampak tua sebelum usia


1-Suka tidur Dengan Mekap

2-Kerap Sangat Cuci Muka Dalam Sehari

Tahu x mencuci muka beberapa kali sehari akan membuatkan lebih pengelupasan kulit dan turut membuat liang menghasilkan lebih banyak minyak yang hanya membawa kepada jerawat yang kerap di muka

3-Suka Ikat sanggul Terlalu Ketat

Tahu x, dengan mengikat terlalu ketat hanya menyebabkan rambut tidak sihat dan boleh menyebabkan keguguran. Oleh itu, elakkan ikat rambut terlalu ketat bagi tiada masalah rambut yang berlaku. Masalah rambut juga penyumbang wajah kelihatan tua.

5-Makan Apa Saja

Kurangkan makan makanan yang bewarna terang atau berjiwa garang seperti buah tomato, daging lembu dan daging ayam. Banyakkan makan makanan yang ada jiwa yang lembut seperti sayuran hijau dan daging ikan. Memakan makanan yang ada jiwa yang lembut akan meningkatkan lagi seri wajah.

6-Suka Mengumpat, Buka Aib Orang Dan Marah

Ini adalah sikap yang negatif iaitu cepat marah, suka mengumpat, suka mengata, suka bercakap sesuatu yang sia – sia dan suka membazir.

Kata2 kan lambang peribadi

Ok ni antaranya

Sebenarnya bnyk faktor

Kdang kita xsedar pun
 Tips sentiasa awet muda


1- Minum banyak air kosong

Ketika usia semakin bertambah, kulit akan menjadi lebih kering. Anda akan mula menyedari kulit menghasilkan sedikit minyak tidak seperti sebelumnya. Oleh itu, pastikan anda selalu menjaga tubuh dari terhidrasi dengan minum banyak air.

2-Tidur yang cukup

Apabila kulit mula mengalami penuaan, walaupun kurang tidur beberapa jam saja boleh menyebabkan lingkaran hitam di bawah mata anda.

3-Rajin membersihkan dan menjaga kesihatan kulit

pastikan rajin membersihkan make up sebelum tidur. Kosmetik dari bahan kimia akan mempercepatkan munculnya kedutan pada wajah.

4 - Gunakan bahan-bahan semulajadi

Amalkan penggunaan bahan semula jadi pada kulit anda seperti ekstrak tumbuhan, dan buah-buahan supaya kulit anda semakin sihat. Menggunakan bahan-bahan anti-penuaan semulajadi seperti kunyit, susu dan lidah buaya boleh membuat kulit lebih sihat dan mengurangkan kesan sampingan.

5-pengambilan makanan yang kaya antioksidan .

Contoh: beri, brokoli dan lada dapat membantu membina kolagen segar di bawah kulit anda.

Kenali tonik anti penuaan๐Ÿ˜Š


Kandungan anggur muskat, elderberi, lobak ungu dan polygonum cuspidatum terbukti membantu untuk melawan penyakit sertamelambatkan proses penuaan. “Kajian yang dijalankan membuktikan kandungan dalam tumbuh-tumbuhan terutama anggur muskat memberi tindak balas melawan agen penuaan.

Ade jugak produk lain

Mcm kolegen

Vit c dan vit e

Esp

Tpi saya cite yg paling power๐Ÿ˜

Bukn muka je muda...dalam pun muda

Cantik luar dalam

Cantik dan sihat 

 

Vivix merupakan supplemen revolusionari anti penuaan terbaik di dunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee. 

 

Terdapat empat mekanisma yang membuktikan kebaikan Vivix"


iaitu ia mengandungi resveratrol yang kebaikannya sama dengan 3,000 gelas arak merah.

Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan.


Vivix mendapat sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim),” katanya. Menurut Carsten, Vivix berfungsi untuk melindungi dan memperbaiki sel DNA serta memberi kesan positif kepada genetik sekali gus mengurangkan sel penuaan.

Jom Shaklee bersama kami!

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
COD Jitra


0 comments :

Post a Comment