Wednesday, 20 September 2017

CARA MAKAN GLA SHAKLEE YANG BETUL UNTUK HAMIL | Madame

Assalamualaikum,

Memang ramai wanita yang sudah dikurniakan rezeki hamil setelah berikhtiar dengan GLA. Namun ada juga yang tidak mendapat kesan yang positif, mungkin belum rezeki atau yang paling popular dikalangan pengguna Shaklee ialah tidak diberi konsultasi yang betul. Ada sesetengah mengatakan GLA tak sesuai dengan dirinya seperti menyebabkan pertambahan berat badan dan sebagainya. Ketahuilah, ia hanyalah perubahan hormon. Seeloknya, minum air masak secukupnya. Dapatkan nasihat dan cara pemakanan GLA yang betul.


Cara pengambilan GLA Complex, untuk hamil mungkin berbeza antara individu bergantung kepada kitaran haid wanita itu sendiri. Jika tersalah cara makan, mungkin tak mendatangkan hasil yang diinginkan.
Teruskan usaha, jangan mudah putus asa


Cara makan GLA Complex bagi mereka yang ingin hamil.

——————————————————

(1) Period Teratur


Kira kitaran period.
Contoh: 28 hari Waktu subur kira-kira hari ke-14.

Cara makan : Mulakan dari hari pertama kitaran haid, antara hari ke-12 atau hari ke-13 berhenti makan GLA. Bersama suami seperti biasa kerana waktu ini adalah waktu subur anda. Ada juga yang mencadangkan berhenti makanpada hari ke-14. Boleh juga tak ada masalah, cuma kita tak tahu dengan tepat bila telur akan keluar.


Telan sebiji selepas lunch & sebiji lagi selepas dinner.


Selepas berhenti jangan teruskan makan dulu. Kalau haid lambat datang, silalah buat ujian kehamilan. Kalau hamil, jangan makan GLA. Jika tak hamil, teruskan langkah pertama seperti diatas.

Nota kaki : Jika kitaran haid anda adalah 30 hari, cara makan mungkin berbeza. Jangan terlepas dapatkan nasihat daripada pengedar Shaklee anda ya.(2) Period Tak Teratur


Cara makan: ambik tiga biji sehari, iaitu sebiji selang 8 jam sehingga period menjadi teratur.
Bila period dah teratur, guna cara 1


BERHENTI ambil GLA bila anda dah hamil!


Semoga berjaya diucapkan kepada ibu yang ingin hamil
Terkejutnya!!!! Tahniah dan alhamdulillah :)

Teruskan membaca berkaitan set kesuburan Shaklee


KEISTIMEWAAN GLA SHAKLEE

Diperolehi daripada minyak BORAGE, yang mengandungi GLA berkepekatan tinggi (17% -25%), tulen dan semulajadi dalam bentuk yang mudah diserap.

Diformulasi khas dengan gabungan GLA ( asid lemak Omega-6), minyak biji bunga matahari (satu lagi sumber lemak Omega-6) dan vitamin E untuk mengekalkan kesejahteraan dan kesihatan kulit. 

Image result for gla shaklee


Jom Shaklee bersama kami!

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani

0 comments :

Post a Comment