Monday, 29 January 2018

10 TIPS TARIK REZEKI DENGAN MUDAH | Madame

10 Tips Pantas Skill Orang Berjaya Tarik Rezeki Dengan Mudah!!


1. Mereka berkawan dengan orang yang betul.

2. Mereka tidak bertangguh.

3. Hati kering, tidak menghiraukan kutukan dan sindiran negatif

4. Fokus, Fokus,Fokus dan Fokus dan Fokus...!

5. Mereka sanggup invest wang, tenaga dan masa untuk kejayaan mereka.

6. Mereka bina networking yang bagus.

7. Mereka konsisten & tak mudah putus asa.

8. Mereka ini pantas buat keputusan, pantas buat tindakan.

9. Sentiasa bertawakal dan sabar setelah bersungguh-sungguh berusaha.

10. Redha, tenang dan sentiasa berlapang dada dengan apa saja situasi dan kerenah orang lain

#TeamSurijuniorPositifLagiHebat


Jom daftar ahli dengan kami!

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
Continue Reading

15 TIPS MENGAJAR ADAB PADA ANAK | Madame


Since Viral baru ni video anak pukul ibu dia tu. Saya nak share 15 tips2 ajar Adab pada anak. Moga bermanfaat πŸ˜‰

1. Sentiasa masuk rumah dengan #Salam dan #Ciuman. Cium anak2, cium isteri anda depan mereka. Ini akan beri satu sense of #Love & #Mercy pada anak2.


2. Jaga percakapan. Jangan pernah mengumpat jiran, atau sewaktu memandu, jangan mengutuk pemandu lain. Anak2 anda dengar, hadam dan tiru percakapan anda. Hati2.

3. Bila call parents, bagi anak anda bercakap dengan mereka juga. Cucu kalau sembang ngan tok, memang lama πŸ˜†. Sentiasa bawa mereka ziarah ibu bapa anda. Makin baik anda jaga ibu bapa anda, makin baik lah anak anda jaga anda nanti.

4. Bila hantar mereka ke sekolah, jangan asyik pasang Radio atau CD je. Tetapi, Ceritakan pada mereka tentang diri anda. Zaman kecik2 anda dulu, zaman bercinta dan sebagainya. This will have a greater #Impact -Trust Me! πŸ˜‰

5. Baca kan pada mereka sepotong #Hadith setiap pagi. Tak ambil masa lama pun, tetapi kesan nya sangat #Hebat! Cuba lah.

6. Sikat rambut, gosok gigi, perpakaian kemas walaupun anda hanya duduk di rumah. Anak2 perlu belajar bahawa berperwatakan #Kemas tiada kaitan dengan keluar rumah. Jadikan #Kemas itu personality mereka.

7. Kurangkan perkataan #Jangan @ #TakBoleh. Along, jangan buat itu, along jangan buat ini, along, itu tau boleh, ini tak boleh. Down lah budak tuu... Focus pada benda yang mereka kena buat atau boleh buat. Ini akan tambah #confidence mereka.

8. Mintak izin anak sebelum masuk ke bilik mereka. Jangan sekadar ketuk pintu terus masuk. Mereka pun akan buat benda sama untuk anda.

9. Minta maaf pada anak2 kalau anda ada buat silap. Ini akan mengajar mereka untuk jadi #Humble & #Polite.

10. Jangan nak jadi sarcastic sangat atau perlekehkan pandangan atau pendapat mereka. Ini akan hilangkan keyakinan mereka, dan menyakitkan hati mereka.

11. Tunjuk kan rasa hormat pada #Privacy anak2 anda. Ini penting untuk #SelfEsteem mereka.

12. Ajar mereka #Sunnah2 gaya hidup Nabi Muhammad ο·Ί. Itu yang terbaik!

13. Elakkan bergaduh/bertekak depan anak. Ada salah faham settle elok2 belakang mereka.

14. Layan ibu/ayah mereka (isteri/suami kita) macam Raja/Permaisuri.
Macamana kita layan pasangan, macamtu lah anak akan layan kita.

15. Suruh mereka #Follow Afnan Rosli dekat FB. Confirm jadi anak #Soleh. 😝😝gurau je.

Sila #Share moga bermanfaat 😊🌹

-Afnan Rosli-
Penasihat Kelab Bapa2 Hensem Zimbabwe


Jom Shaklee bersama kami!

Team MADAMe

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani
Continue Reading

4 PANDUAN MUDAH ATASI MASALAH KEHIDUPAN YANG WAJIB DIKETAHUI | Madame

*Perkongsian dari FB Dato' Dr. Fadhilah Kamsah:*_


*4 PENGETAHUAN AM yg wajar dikongsi:*

1. Tersedak makanan,
2. Salah bantal,
3. Kram kaki,
4. Kaki semut2 @ kebas

In Shaa Allah pengetahuan ini berguna utk kita & menolong orang lain.

Caranya adalah seperti berikut:

*1. Jika tersedak makanan*
Hanya perlu “mengangkat tangan”.


*2. Salah bantal*
Kadangkala ketika bangun tidur, kita dapati telah tersalah bantal, iaitu merasa sakit di sekitar tengkuk & belikat. Apa yang harus dilakukan ketika salah bantal? Ketika merasa salah bantal, kita hanya perlu mengangkat kaki shj, kemudian tarik ibu jari kaki dan picit dengan memutar kearah atau berlawanan arah jarum jam.


*3. Kram kaki*
Ketika kram kaki kiri, angkat tangan kanan tinggi-tinggi, Dan ketika kram kaki kanan, angkat tangan kiri tinggi-tinggi, segera akan terasa lebih selesa.


*4. Kaki semut2 @ kebas*
Ketika kaki kiri semut2, goncang @ ayun telapak tangan kanan dengan sekuat tenaga, ketika kaki kanan semut2, goncang @ ayun telapak tangan kiri dengan sekuat tenaga...



_Semoga bermanfaat.._


Jom Shaklee bersama kami!

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani
Continue Reading

LARANGAN KELUAR WAKTU MAGHRIB | Madame

Mengapa Rasulullah MELARANG KELUAR WAKTU MAGHRIB??

Pernahkah kalian mendengar larangan “jangan keluar maghrib-maghrib, banyak mahluk halus”!
Bahkan larangan tersebut sangat berlaku pada anak kecil. Demi mereka boleh diam di rumah, orang tua rela menakut-nakuti anaknya dengan cerita-cerita hantu yang mengerikan. Sebenarnya, apa sebab alasan dibalik larangan keluar rumah saat maghrib itu?


Ternyata larangan orang tua tersebut bukan tidak berdasar, kerana Rasulullah Saw menjelaskan agar kita menahan diri di dalam rumah saat hari mulai gelap (maghrib) sampai waktu isya' tiba.

"Jika malam datang menjelang, atau kalian berada di petang hari, maka tahanlah anak-anak kalian, karena sesungguhnya ketika itu syaitan sedang bertebaran. Jika telah berlalu sesaat dari waktu malam, maka lepaskan mereka. Tutuplah pintu dan berzikirlah kepada Allah, kerana sesungguhnya syaitan tidak dapat membuka pintu yang tertutup. Tutup pula minuman dan makanan kalian dan berzikirlah kepada Allah, walaupun dengan sekadar meletakkan sesuatu di atasnya, matikanlah lampu-lampu kalian!"(HR. Bukhari dan Muslim)

Pada saat hari mulai gelap, syaitan mulai datang dan menyebar mencari tempat tinggal. Beberapa tempat yang disenangi syaitan adalah : rumah yang kosong, juadah yang kosong dan terbuka, sebagian mereka berlindung diantara sekelompok manusia yang tengah berkumpul (duduk-duduk), tempat sampah, dan tempat-tempat kotor lainnya. Tak jarang pula syaitan menjadikan anak kecil sebagai tempat berlindung dan mengganggunya kemudian meninggalkannya, kadangpula syaitan menetap hingga beberapa waktu lamanya sehingga kadangkala kita bisa mendengar anak kecil menangis tanpa sebab yang jelas.

Apa yang harus dilakukan?

• Menutup pintu dan jendela rapat-rapat saat maghrib
• Menutup tempat makanan
• Menahan anak-anak didalam rumah pada saat maghrib
• Jika berada di jalan, maka perlahankan laju kenderaan
• Bentengi diri dan keluarga dengan doa dan berzikir
• Ganti lampin bayi, kerana syaitan suka tempat yang kotor dan najis.

Semoga informasi diatas dapat menambah pengetahuan kita semua. Wallahualam.


Jom Shaklee bersama kami!
Team MADAMe

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani
Continue Reading

Thursday, 25 January 2018

10 Petua untuk Hilangkan Selsema Bayi | Madame

Assalamualaikum, 
Pernah tak alami bayi demam selsema. Mesti ibu tak lena tidur kan. Anak asyik merengek dan meragam saja hidung tersumbat menyebabkan mereka sukar bernafas.

Jom, madam kongsikan 10 tips mudah untuk menghilangkan selsema bayi kita.


Kalau ada pemanas air (water heater) di rumah, boleh la bawa bayi masuk dalam bilik air dan pasangkan shower air panas tadi. Pastikan tutup pintu. Duduk dalam bilik air dalam 15 minit.  
In sya Allah, ia melegakan hidung bayi yang tersumbat.
Kalau tiada water heater, boleh masukkan air panas dalam baldi dan wap kan muka bayi seketika.


Tepukkan di belakang badan bayi dengan tapak tangan yang melengkung. Tekup dan tepuk perlahan2 ya! Jangan kuat sangat pulak. Cian bayi nanti.


Bawang putih boleh dibakar bersama kulitnya sehingga sedikit hangit. Kemudian, direndam/ dilenyek dalam sedikit minyak zaitun/minyak masak.
Boleh la sapu minyak tadi di dada bayi.


Minyak masak yang belum digunakan, disapu di batang hidung dan dada bayi.


Ibu2 boleh beli spray hidung untuk membantu mengeluarkan mukus dan lendir dari hidung bayi. 
Jadi bayi lebih mudah bernafas.


Ini paling utama. Sistem imun bayi tidak kuat. Jadi elakkan atau jauhkan bayi dari mereka yang sakit.
Korang yang sakit ni, pandai2 la ye. Jangan pergi melawat dan pegang bayi pula. 
Kesian nanti berjangkit.



Kunyit hidup boleh dihancurkan dan di sapu di batang hidung dan dahi bayi. 
Jangan banyak2 ya!


Bayi yang terdedah dengan asap rokok lambat lega selsemanya. 
Jadi elakkan asap rokok!


Bayi boleh dimandikan dengan mandian lemon. Ia membantu melegakan selsema bayi.


Ibu yang menyusukan anak, boleh la menyusukan anak dengan kerap. Jangan berhenti menyusu ya.
Ibu boleh lebihkan jus buah yang kaya dengan vitamin C. Anak akan dapat antibodi dari susu ibu tau!


Madam amalkan SR Vita-C Plus Shaklee untuk menguatkan sistem imun dan antibodi badan.



Jom Shaklee bersama MADAMe!

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani


Continue Reading

Landmark Study Shaklee | Madame



landmark study shaklee

TAHUKAH ANDA?
Shaklee telah berusia lebih 100 tahun. Di Malaysia, telah memasuki pasaran lebih 30 tahun!

Ramai yang claim produk syarikat mereka berkesan, tapi dengan Shaklee kami MEMBUKTIKAN produk kami bukan sahaja BERKESAN, malah SELAMAT dan MESRA ALAM.


Ini dibuktikan dengan kuat melalui kajian saintifik dan ujian klinikal. Terdapat lebih 109 penerbitan saintifik dan dalam jurnal berwasit yang mengesahkan keberkesanan produk Shaklee. Lebih daripada US$300 juta dilaburkan dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan. Lebih 100,000 ujian kualiti setiap tahun untuk memastikan ketulenan dan keberkesanan produk. 

Layari healthresource.shaklee.com untuk lampiran lengkap penyelidikan yang ditaja oleh Shaklee.



Satu kajian Pemakanan Suplemen Shaklee ke atas pengguna suplemen jangka panjang telah dijalankan dengan kerjasama penyelidik dari Sekolah Kesihatan Awam University of California, Berkeley dan diterbitkan dalam Jurnal Pemakanan. Kajian data silang ini telah diterbitkan dalam Nutritional Journal, secara atas talian pada 24 Oktober 2007. (Rujuk http://www.nutrionj.com/content/6/1/30 )


"Landmark Study" adalah satu-satunya kajian seumpamanya yang menunjukkan bahawa mereka yang mengambil suplemen Shaklee dalam tempoh 20 tahun, mempunyai kesihatan lebih baik berbanding kumpulan berikut:
  • Hanya mengambil satu multivitamin
  • Langsung tidak mengambil suplemen


Dalam jangka masa panjang, pengguna suplemen Shaklee didapati mempunyai kesihatan yang lebih baik dengan ketara sekali iaitu:
  • Paras trigliserida 33% lebih rendah
  • Nisbah 11% lebih rendah daripada jumlah kolestrol (untuk kolestrol HDL)
  • Tahap homosistein 36% lebih rendah
  • Tahap protein C-reaktif 59% lebih rendah

Kajian Landmark Study ini telah menjadi penanda aras untuk semua kajian klinikal pada masa depan. Ini membuktikan Shaklee sentiasa unggul dan menjadi satu-satunya syarikat yang terbukti vitamin dan suplemennya berkesan dan memberi impak terhadap tahap kesihatan.

Rujuk http://www.shaklee.com.my/pdf/landmark-study/Shaklee_TheLandmarkStudy_Infographic.pdf



Jom lihat ringkasan penemuan Landmark Study!

landmark study shaklee

landmark study shaklee

landmark study shaklee


landmark study shaklee


Apabila anda memilih Shaklee, anda akan mengetahui tiga perkara nyata dan benar.
SELAMAT, TERBUKTI, BERKESAN!



Jom Shaklee bersama MADAMe!

Azwani Aziz
SID 1264241
019-4207668
COD Jitra/ Alor setar
FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani

Kredit : Senior Supervivor Dinas Zafran
Continue Reading

Wednesday, 24 January 2018

Soya Penyebab Kanser : Fakta atau Auta | Madame


Siapa yang tak menggemari makanan yang berasaskan kacang soya seperti air soya, tempe, tauhu dan lain-lain lagi, betul tak? Madam sendiri memang sangat gemarkan sambal tempe. Memang favourite tau!

Tetapi dalam masa yang sama, kita disogokkan dengan kenyataan yang mengatakan soya sebagai penyebab terjadinya kanser khususnya kanser payudara. Ia dikatakan soya mengandungi phytoestrogens, iaitu bahan semulajadi yang seakan-akan hormon estrogen. 

Oleh kerana hormon estrogen boleh merangsang pembentukan sel-sel kanser, maka ramai yang terus beranggapan demikian. 

Tetapi sejauh mana kebenarannya ?


Terima kasih MAKNA (Majlis Kanser Nasional)!

MAKNA telah mengeluarkan faktanya.Jadi jangan ragu2 lagi ya!

Image may contain: one or more people and text

Untuk ketahui produk soya organik, selamat dan berkesan, klik di sini


Jom Shaklee bersama Team MADAMe!

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani
Continue Reading

Tuesday, 23 January 2018

Omega 3 Mengurangkan Risiko Serangan Jantung dan Risiko Kematian Akibat Serangan Jantung | Madame

Assalamualaikum,

Dewasa kini rakyat Malaysia semakin ramai yang menghidapi masalah jantung, kolesterol dan tekanan darah tinggi. Ia menjadi antara punca utama kematian antara 20 -25 % di Malaysia. Faktor pemakanan dan gaya hidup kini yang tidak sihat menyumbang kepada masalah ini. Risiko serangan jantung dan kematian akibat serangan jantung semakin meningkat.

serangan jantung



“Serangan jantung dapat dicegah sekiranya kita menjalani kehidupan sihat dengan tidak merokok, menjaga pemakanan dan bersenam. Pastikan juga kita tidak menghidap kencing manis, darah tinggi atau kolesterol tinggi. Apabila penyakit-penyakit ini dapat dicegah, bermakna serangan dan sakit jantung juga tidak atau jarang berlaku kepada individu itu.”

Itu antara nasihat penting Perunding Pakar Kardiologi, Pantai Hospital Ampang, Selangor, 
Dr. Chong Wei Peng.



Kata Dr. Wei Peng, serangan jantung berlaku akibat ‘kematian’ atau kerosakan otot jantung yang terjadi disebabkan saluran darah yang tersumbat secara tiba-tiba menyebabkan darah menjadi beku dalam salurannya yang sempit.

Fungsi saluran ini adalah untuk mengalirkan oksigen ke jantung. Jantung mengepam darah untuk membekalkan oksigen dan zat makanan ke seluruh badan melalui sistem peredaran darah.

Jantung yang sihat berupaya mengepam 10,000 liter darah sehari dan berdenyut kira-kira 100,000 kali sehari, iaitu antara 60 hingga 80 kali seminit.

Sakit jantung berlaku apabila salur darah jantung menjadi sempit. Penyempitan ini berlaku kerana dinding sebelah dalam saluran darah diselaputi lemak terutama kolesterol.

Biasanya proses penyempitan saluran darah ini berlaku sejak bertahun-tahun dahulu akibat risiko kolesterol tinggi, merokok, kencing manis, obesiti, menjalani kehidupan yang kurang aktif dan darah tinggi.


Kenali Serangan Jantung:

  • Boleh berlaku pada bila-bila masa sahaja.
  • Antara tanda-tanda sakit jantung ialah pesakit akan berasa sesak nafas, berdebar, letih lesu, peluh dingin, rasa pitam dan pengsan. 
  • Tekanan perasaan juga boleh mengakibatkan degupan jantung yang meningkat dan tekanan darah turut meningkat mengakibatkan seseorang itu mengalami sakit jantung.

Sumber : Utusan Malaysia



Saranan oleh Persatuan Jantung Amerika (AHA) menyatakan pengambilan Omega 3 sebanyak 1000mg gabungan EPA dan DHA untuk pesakit jantung koronari, jika pernah terkena serangan jantung, maka Omega 3 membantu mencegah serangan jantung kali kedua.


Kajian juga membuktikan pengambilan Omega 3 akan mengurangkan risiko serangan jantung dan risiko kematian akibat serangan jantung.


Jadi, amalkan suplemen Omega 3 - Minyak Ikan Tulen (Omegaguard) yang bergred farmaseutikal dan berkepekatan tinggi. 

wasap untuk konsultasi terbaik dan order ya! ;)


Jom Shaklee bersama kami!

Team MADAMe,
Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB AzwaniAziz
PAGE fb.com/madamwani
Continue Reading

DILEMA MASALAH JERAWAT YANG TERUK DI BADAN | Madame


Masalah jerawat penuh di badan


Jerawat di muka, jerawat di dagu, jerawat di pipi, masalah jerawat pasir, masalah jerawat batu, 

Macam2 masalah jerawat ni kan. Tu baru di bahagian muka ja. Biasa sangat dah..betul tak :'(

Jerawat penuh di badan terutamanya di belakang badan;

Siapa ada pengalaman macam ni? Macam2 kaedah dah cuba.

Macam2 ubat dah telan.

Macam2 krim dah sapu.

Macam2 petua dah amal.

Still tiada perubahan???

Sebelum rawat, kenali dahulu puncanya. Apakah faktor yang menjadikan jerawat ni semakin teruk.


Antaranya ialah :

1. Perubahan hormon
2. Resdung
3. Faktor pemakanan yang tidak sihat
4. Stress
5. Faktor peluh
6. Faktor keturunan
7. Faktor persekitaran


Petua yang biasa diamalkan :

1. Amalkan gaya hidup dan pemakanan yang sihat

2. Kurangkan stress

3. Mandi sekurang-kurangnya 2x sehari

4. Elak memakai pakaian yang tidak menyerap peluh

5. Sentiasa tukar/basuh tuala dan cadar.



♡♡♡Tambah yang lebih mudah, amalkan Alfalfa (Raja segala tumbuhan) dan Vitamin C.

Alfalfa mampu membuang toksin di dalam badan manakala Vitamin C membina kolagen dan mencantikkan kulit.

Zaman sekarang semuanya nak mudah. Bukan saja mudah, malah selamat dan terbukti berkesan!


Jaminan Shaklee;
Always safe
Always green
Always work
:D


Wasap kami uttuk konsultasi terbaik dan order ya!


Jom Shaklee bersama kami!

Join us in Team MADAMe

Azwani Aziz
ID 1264241
60194207668

FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani
Continue Reading

Carotomax Shaklee : Vitamin untuk Kesihatan Mata | Madame

Assalamualaikum,
Kesihatan mata perlu dijaga. Dengan kehidupan kini yang sentiasa memandang gajet dan komputer terutamanya dalam gelap, membuatkan mata kita semakin rosak.

Ada orang muda2 dah pakai kaca mata sebab rabun dan silau. Perlindungan antioksidan dari Carotomax yang ditemui dalam buah-buahan, sayuran dan tumbuhanlain dengan mengasingkan dan menghasilkan pelbagai bentuk karotenoid semulajadi. Ia sukar diperoleh melalui makanan semata-mata.

antioksidan carotomax shaklee
Purata pengambilan harian karotenoid lutein, likopena dan beta karotena hanyalah 8mg manakala Carotomax Shaklee menyediakan lebih 13mg karotenoid yang sangat bermanfaat.


Tahukah Anda?
Jika pemakanan kita tidak mengandungi banyak tomato, lobak merah dan sayur-sayuran hijau, kita mungkin tidak mendapat nutrien utama yang diketahui dapat membantu melindungi tubuh. 

hidangan carotomax shaklee

Keistimewaan Carotomax Shaklee:

Carotomax membekalkan 6 karotenoid penting termasuk astaxantin, alfa dan beta karotena, likopena, lutein dan zeaxantin daripada ekstrak pekat. 
Ia membekalkan lebih 13mg karotenoid dalam setiap hidangan, melebihi 1.5x berbanding anggaran purata pengambilan harian.


Sebotol Carotomax : 30 kapsul
Harga retail : RM 82.15


Sila wasap untuk konsultasi terbaik dan order ya! Harga mampu milik kami bagi :)



Jom Shaklee bersama kami!

Team MADAMe

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani
Continue Reading

10 Makanan Terbaik buat Ibu Menyusu | Madame

Image may contain: one or more people and text

Assalamualaikum,
Hari ni madam nak kongsikan 10 makanan terbaik untuk ibu menyusu. Semasa tempoh penyusuan, sehingga anak berusia 2 tahun, ibu2 sangat digalakkan menjaga pemakanan. Kita sedia maklum, apa saja yang ibu makan, akan turut memberi kesan terhadap bayi yang disusukan.

Jom baca ya!

Image may contain: food

Sayur-sayuran hijau mengandungi vitamin A, zat besi, kalsium dan asid folik. Sumber yang terbaik adalah sawi, kailan dan bayam.


Image may contain: food
Avocado banyak mengandungi asid folik, vitamin E dan C. Ia mampu menambah susu ibu juga.


Image may contain: fruit and food
Berries seperti strawberries, blueberries dan cranberries kaya dengan kandungan antioksidan. Ia sangat baik untuk menentang radikal bebas.


Image may contain: food
Badam kaya dengan DHA, kalsium dan magnesium. Ia juga mampu menambah susu badan. Ia boleh dijadikan snek harian yang menyihatkan.



Image may contain: food
Ibu menyusu boleh gantikan snek tak berkhasiat dengan semangkuk buah yang berwarna warni. Tapi pastikan buah bebas GMO ya!


Image may contain: fruit and food
Yogurt merupakan pilihan makanan yang baik untuk mendapatkan probiotik. Ia adalah mikroorganisma hidup yang baik bagi menghalang penyakit. Malah ia sangat baik untuk penghadaman.


Image may contain: outdoor and water
Ikan non oily seperti siakap dikatakan mempunyai kandungan Omega 3 dan protein yang baik.


No automatic alt text available.
Kebaikan minyak kelapa mengandungi asid laurik yang mampu membunuh bakteria dan virus.


No automatic alt text available.
Telur adalah sumber protein yang paling mudah serta mengandungi Omega 3 yang menghasilkan DHA. Ini nutrisi penting bagi perkembangan otak bayi.


Image may contain: food
Oat adalah karbohidrat kompleks dan mengandungi GI yang rendah. Ia kaya zat besi, fiber dan protein. Malah ia mampu menjadi penggalak susu.


Set Lepas Bersalin Shaklee
Set Lepas Bersalin Shaklee
Dapatkan set selepas bersalin Shaklee aka Set Menyusu Shaklee yang mudah diamalkan. Ia mengandungi segala nutrisi dan mampu melengkapkan keperluan ibu2 menyusu demi kesihatan diri dan bayi yang tersayang.😍



Jom Shaklee bersama kami!


Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani
Continue Reading

Kulit perokok rosak akibat kekurangan vitamin C | Madame

Assalamualaikum..
Korang pernah perasan tak macam mana kulit seorang perokok? Kusam dan tak bermaya kan..
Haa..pernah terfikir tak kenapa kulit perokok kelihatan kusam dan tak sihat macam orang yang tidak merokok. Bibir mereka gelap kan..


Vitamin C
Inilah perbezaannya kulit antara orang yang merokok dan tidak merokok. 


Untuk pengetahuan, sebatang rokok mampu melupuskan 50-100mg vitamin C yang diambil. 

Kalau lebih?...

Sebab tu lah kulit perokok tegar akan kelihatan kusam dan tidak elastik serta kesihatan mereka akan terganggu jangka panjang kerana vitamin C yang diambil sama ada melalui makanan atau suplemen tidak membantu membentuk kolagen dan tidak merangsang peningkatan sistem imun dengan berkesan.

Perokok lebih banyak terdapat biitik pada wajahnya, kerana merokok dapat membuat peredaran darah tidak lancar sehingga menyebabkan meningkatkan risiko jangkitan. Jerawat pada perokok sukar sembuh dibandingkan dengan bukan perokok.

Kulit wajah perokok terlihat tidak sihat, ini disebabkan bahan kimia dalam asap rokok, sehingga keanjalan kulit hilang.

Jadi, perokok sangat disarankan mengamalkan Vitamin C untuk kesihatan kulit mereka. Anda boleh baca di sini berkaitan Vitamin C Shaklee.



Jom Shaklee bersama kami!


Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668


FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani
Continue Reading

Wednesday, 17 January 2018

5 minit yang berkualiti lebih berharga kepada anak-anak | Madame



5 MINIT YANG BERKUALITI LEBIH BERHARGA PADA ANAK KITA DIBANDINGKAN 5 JAM YANG TIADA MAKNA

- Dalam masa 5 minit fokus betul-betul pada anak kita
- Setiap soalan anak kita jawab dengan penuh rasa teruja
- Kekalkan eye contact kita pada mata mereka
- Sambil bercakap, kita gosok ubun-ubun mereka
- Kita respon dengan ikhlas pada setiap perbuatan dan rengekkan mereka


InsyaAllah jiwa anak akan lebih terpenuhi dan lebih tenang daripada kita berada di sisi mereka 5 jam tapi fikiran dan fokus kita menerawang entah ke mana

#notaparentingTaufiqRazif




Jom Shaklee bersama kami!


Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani
Continue Reading

Tuesday, 16 January 2018

PENGAMAL SETIA SHAKLEE SEJAK LEBIH 20 TAHUN! | Madame

Image may contain: 5 people, people smiling, closeup

Kami sihat umur 50an dan 60an..Alhamdulillah.

Tiada rahsia...kami pengamal setia supplement semulajadi Shaklee sejak lebih 20 thn yg lalu.

Timakasih Shaklee kerana perkenalkan Vivix dan Collagen.

Sharing Is Blessing

Kredit: FB Master Roslan




Jom Shaklee bersama kami!


Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani
Continue Reading

Monday, 15 January 2018

Anak kecil meniru tindak tanduk ibu bapanya | Madame

Image result for anak meniru perilaku orang tua


Anak CCTV Terbaik Dunia

Ye, anak kecil kita merakam dan meniru segala tindak tanduk kita di dalam subconscious mind nya.


Mereka nampak tak kisah!

Rupanya segala percakapan kita..segala perbuatan kita..segala respon kita terhadap rengekan mereka..

Akan menjadi SOP dalam diri mereka bila mereka dah besar nanti.


Image result for anak tiru aksi ibu bapa

Cara anak kita marah
Cara anak kita bertenang
Cara anak kita bercakap
Cara anak kita mengawal diri
Cara anak kita melayan pasangan

Kebanyakannya datang daripada memori yang dia dah simpan berpuluh tahun lalu, semasa dia menjadi anak kecil kita!

Sumber : nota parenting Taufiq Razif



Jom Shaklee bersama kami!


Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani
Continue Reading