Wednesday, 28 March 2018

Set Shaklee Baby : Organik, Selamat dan Lembut | Madame


Assalamualaikum,

Baru-baru ini, Shaklee telah melancarkan produk penjagaan kulit si bayi. Ia sangat sesuai digunakan oleh semua terutamanya bagi bayi yang mempunyai alahan kulit/ ekzema. 
Set Shaklee Baby ini adalah produk organik, selamat dan lembut. Shaklee Baby memahami keperluan baby dan hanya menggunakan bahan-bahan yang SELAMAT, LEMBUT dan ORGANIK untuk menghasilkan produk penjagaan kulit terbaik untuk anak kita.

set shaklee baby

shaklee baby


KEISTIMEWAAN SHAKLEE BABY PRODUCT :

✅ Diuji pakar pediatrik
✅ Diuji secara klinikal
✅ Hypoallergenic (tidak menimbulkan alahan)
✅ pH seimbang
✅ Bahan yang disahkan organik
✅ Bahan semulajadi dan organik

shaklee baby
DIFORMULASI :

❌ TANPA PARABEN
❌ TANPA 1,4-DIOXAN
❌ TANPA NATRIUM LAURIL SULFAT (SLS)
❌ TANPA WARNA TIRUAN ATAU WANGIAN
❌ TANPA PHTHALATES
❌ TANPA BISPHENOL-A (BPA)
❌ TANPA FORMALDEHID (formaldehyde)

gentle wash shaklee baby

soothing lotion shaklee baby

massage oil shaklee baby


Harga jualan : RM 381.60

Boleh wasap madam untuk harga terbaik dan konsultasi percuma okeh!




Salam sayang dari MADAMe,

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani

Continue Reading

Sunday, 25 March 2018

Cara Merawat Cyst Tanpa Pembedahan | Madame

Assalamualaikum,
Hari ni madam nak berkongsi berkaitan cyst. Bagaimana cara merawat cyst tanpa pembedahan. Bila sebut saja cyst, gerun ja dengar. Betul tak? Cyst adalah tumbuhan dalam kilang ovari seorang perempuan melebihi 2 cm. Menurut Dr. Zubaidi, cyst bukanlah suatu penyakit. 95% ovarian cyst tidak merbahaya. Cyst ini boleh ikhtiarkan penyembuhannya tanpa pembedahan.Jom kita ikuti pengakuan dari bekas penghidap ovarian cyst ini.

cara merawat cyst tanpa pembedahan

========================================================================

RASA GELAP HIDUP BILA DISAHKAN ADA OVARIAN CYST!

Bismillah..Izinkan mamareen kongsi sikit pengalaman disahkan mempunyai OVARIAN CYST setelah beberapa bulan mengalami masalah period.

Selepas habis susukan anak kembar pada April 2017. Period tak normal.Sekejap datang dan ada beberapa bulan tak datang.

Tanda Selalu sakit perut berangin dan perut kembung sering terjadi. Malah hampir setiap bulan. Ada masanya tak tahan sakitt sangat terpaksa makan ubat angin.

Bila selalu sakit perut.Mamareen mula takut kalau ada masalah pada rahim .Sekarang banyak kes kanser dan lain2.

Jadi selepas buat scan.Doktor sahkan ada 2 ketul Ovarian cyst yang duduk di dalam ovary.

Masa tu penglaman pertama ada masalah mcm ni.jadi saya rasa takut dan down.Sebab tengok ramai pesakit cyst kena operation dan yang dibuang ovary (kritikal kes)!

Tahu kan ovarian cyst?

Ovarian cyst ni adalah kantung yang berisi lendir/air yang berada di dalam kilang telur ovari.

Jadi mamareen ada dapatkan nasihat doktor dari segi ubat dan pemakanan.Tapi doktor cakap tiada ubat buat masa tu.Dan hanya perlu jaga pemakanan dan amalkan senanam untuk BMI yang lebih normal.

Antara makanan yang perlu dielakkan adalah AYAM!.

Kenapa ayam?

Sebab mostly ayam dipasaran adalah GMO.

Dan mamareen adalah penggemar AYAM.

Kemungkinan besar CYST membesar asbab ayam yang mamareen makan setiap hari...

Sejak proses nak baik mamareen elakkan makan ayam biasa.Hanya makan ayam kampung saja.Dan elakkan fast food segala makanan segera yang tak sihat.

Takutt kalau ovary terpaksa dibuang bila sampai tahap terjadinya KANSER.

Wanita mana tak takut kan?

Lagi bila ada anak2 kecik.

Alhamdulillah.walaupun doktor tak da bagi ubat.Mamareen beruntung sebab kenal PAKAR NUTRISI yang bantu berikan cara pemakanan dan supplemen yang sesuai.

Dengan doss 6 biji sehari dan supplemen yang betul.

Alhamdulillah selepas 3 minggu cyst mamareen pecah macam wanita keguguran.

Kebetulan masa tu ada event.

Ramai yang tegur baju mamareen penuh darah.Tak perasan mamareen sebab tiba2 darah turun dengan banyak.

Syukurr alhamdulillah Allah izin sembuh dan cepat cyst tu mengecut.tak sangka mamareen pun akan dapat pengalaman ni.sebelum ni bantu kastemer saja yang ada cyst.

Alhamdulillah sekarang kitaran haid dah normal. Masalah jerawat asbab cyst pun dah tak teruk macam dulu.

Apa pun saya bertuah sebab kenal dengan OMEGA 6 yang bertindak sebagai anti radang dan membantu seimbangkan hormon.

TQ shaklee sebab ada produk TERBAIK dan membantu masalah OVARIAN CYST mamareen dari terus membesar.


note: Mamareen ambil GLA COMPLEX dan VIVIX sepanjang rawatan kecutkan CYST.

-Mamareen-

Bekas pesakit Ovarian Cyst

========================================================================

Salam sayang dari Madame,

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani


Penafian:
Kesan penggunaan produk adalah berbeza bagi setiap individu.
Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman blog/web saya ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.
Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.
Continue Reading

Friday, 23 March 2018

Punca Bersalin Pembedahan | Madame

Apa Punca Bersalin Pembedahan?

Assalammualaikum mommies,
Tahu tak apa punca bersalin secara pembedahan. Rasanya, tak dak mommies yang saja2 nak bersalin secara pembedahan kecuali atas sebab kesihatan dan juga nasihat dari doktor. Ye dak?

Punca bersalin secara pembedahan


Ibu-ibu tau tak,pembedahan semasa bersalin ada 2 jenis.
👶Pembedahan dirancang
👶Pembedahan kecemasan.

.
.
1⃣ pembedahan yang dirancang
.
Antara puncanya
.
👉 Ibu pernah melalui dua atau lebih pembedahan caesarean.
👉 jika ibu mempunyai penyakit berjangkit seperti HIV dan Herpes, yang boleh berjangkit pada anak sekiranya bersalin normal.
👉Ibu Pernah mengalami pengalaman bersalin vagina traumatik pada kelahiran sebelum ni.
Anak dalam kandungan sentiasa mengubah posisi.
👉Bayi anda tidak membesar di dalam uterus rahim
👉Ibu mempunyai penyakit jantung atau kencing manis.
👉Dapat anak kembar ( kadang-kadang nasib dapat bersalin normal)
Dan banyak lagi sebab lain.
.
.
2⃣Pembedahan kecemasan pula mungkin disebabkan
👶Bayi terlilit tali pusat
👶Ibu mengalami pendarahan yang banyak
👶Proses kelahiran yang lama dan sebagainya.
.
.
Alhamdulillah, madam tak pernah merasa pengalaman bersalin melalui pembedahan. Tapi, madam pernah merasa perasaan dikhabarkan kemungkinan bersalin secara bedah kerana anak ketiga madam songsang sampai minggu ke 38! Madam selalu berdoa, janganlah bersalin bedah. Takut..macam2 dengar cerita pengalaman orang kan. Kita lak jadi fobia.

Alhamdulillah, Allah makbulkan. Baby berpusing ikut kedudukan sepatutnya. Jadi, dapat la bersalin normal. Overdue 7 hari lagi.haha..terpaksa la induce!

Jadi,

Apa Yang Ada Dalam Set Bersalin Shaklee Untuk Pembedahan?
.
Sebenarnya tak de beza pun. Sama je dengan set bersalin normal. Tu yang best dengan produk Shaklee.
.
Bila bila masa boleh makan untuk kesihatan. Yang penting kita tahu cara makan yang betul?😉

Set bersalin Shaklee

Konsultasi percuma, wasap madam for details okeh! 😉

Salam sayang dari Madame,
Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani



Continue Reading

Sunday, 18 March 2018

Founder QE amal ESP | Madame

FOUNDER QE PUN SHAKLEE LOVER! ðŸ˜ðŸ˜ðŸ˜

Waktu mengandung, amal ESP.
Hasilnya,
Kulit anaknya, Thowus pun gebu. Ramai yang ingin tau rahsianya👍👍👍
Sekarang, dah terbongkar!😘
I'm Shaklee lover too! Nak #Shaklee, wasap akak okeh

Founder QE

Image may contain: one or more people and people standing

Salam sayang dari Madame,

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani


😘
Continue Reading

Monday, 12 March 2018

Promosi Shaklee bulan Mac 2018 : Youth Skin Care | Madame

YOUTH SKIN CARE SHAKLEE

Assalamualaikum semua!

Berita best sangat bulan ni. Youth Skin Care dari Shaklee dilancarkan 1 Mac 2018. Lewat petang 3 Mac 2018 dah out of stock dalam web! Hebat sangat penangan Youth ni tau. Produk semulajadi.

Jaminan kesan perubahan seawal 7 hari. 100% berkesan!

Best lagi bila set ni ada free gift tau!

Sapa cepat dia dapat gitu! Selagi stok masih ada😉

Bacth kedua dijual mulai 13 Mac 2018 (Starter Set | RM 901.00, Free Cermin dan Card) dan 19 Mac 2018 (Intensive Treatment and Repair Set | RM 1338.25, free Radiance C+E, Bag dan Card)

Jom tengok keistimewaan setiap satu item dalam skin care ni okeh!

Youth shaklee
RM 1338.25
Free Radiance C+E, Bag dan Card



💖_1. LUMINOUS GEL OIL CLEANSER (125ml)_

RP = RM206.36

✅ 3 in 1 , tak mengandungi sabun
✅ PH seimbang
✅ gabungan campuran vitamin yang dipaten dan polifenol serta algae extract
✅ memperhaluskan kulit

*BAHAN UTAMA*
Vital repair + muscadine grape extract + exfoliating green algae complex
.
.
.

💖_2. PERFECTING SKIN TONER (177ml)_

RP = RM212.00

Kenapa toner penting dalam rutin skincare harian kita? Sebab nak bagi kesan optimum bila kita pakai serum and moisturiser

Toner youth shaklee istimewa sebab :

✅ hilangkan sel sel kusam
✅ bersihkan sel kulit mati
✅ exfoliate , hydrate and nourish
✅ gabungan campuran vitamin penting , polifenol dan bahan botanikal yang dipaten

*BAHAN UTAMA*
Vital repair + muscadine grape extract + rejuvenating green algae complex
.
.
.

💖_3. YOUTH ACTIVATING SERUM (30ml)_

RP = RM437.25

SERUM YOUTH ni memang awesome gila !! Sebab dia ada 10 kali ganda bahan aktif , nak bagi pembaharuan sel yang kritikal

Youth serum ni sangat lah concentrated . Terdiri daripada vitamin , polifenol dan YOUTH complex

✅ menggalakkan penghasilan kolagen
✅ pembaharuan pada peringkat sel
✅ kulit lebih muda remaja berseri

*BAHAN UTAMA*
Youth complex dengan apple Cell , Lotus Japonicus , Vitamin A berkapsul
.
.
.

💖_4. AGE DEFENSE MOISTURISER SPF 50 (50ml)_

RP = RM216.63

✅ protect skin daripada cahaya matahari dengan spf 50 berspektrum luas uva/uvb
✅ lembapkan kulit

*BAHAN UTAMA*
Spf 50 , vital repair , muscadine grape extract
.
.
.

💖_5. ADVANCE RENEWAL NIGHT CREAM (50ml)_

RP = RM265.00

Sebab dia punya isi kandungan bagus , mmg dia galakkan proses pembaharuan sel kulit

So bila kita tidur , time tulah dia bantu cantikkan kulit kita

✅ campuran botanikal membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin
✅ kulit lebih muda dan cerah

*BAHAN UTAMA*
Vital repiar , schisandra , chinesis , lotus japonicus
.
.
.

💖_6. RADIANCE C + E (60 kapsul)_

RP = RM437.26

Dos sebanyak 20% vitamin C tulen berpaten dan vitamin E. Ekstrak sel raspberi

✅ menegang , mencerah dan menguranbkan kehadiran garisan halus dan kedutan
✅ mengurangkan tompok usia , licinkan tekstur kulit , baiki tona kulit

Semua kapsul ni berasaskan tumbuhan vegan 100% , takde bahan pengawet

*BAHAN UTAMA*
20% vitamin C tulen , vitamin E, raspberi

Starter set youth shaklee
RM 901.00
Free Cermin dan Card



Promosi bulan Mac 2018

Salam sayang dari Madame,

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani



Continue Reading

Thursday, 1 March 2018

Herbal Blend pudarkan parut chicken pox | Madame

Assalamualaikum, 
Hi korang! :)
Madam teruja sangat nak berkongsi fresh testimoni from my friend ni. Haslinda Daud, sahabat waktu sama2 belajar di UTM dulu. Madam ada baca di fb yang anaknya demam campak. Hati ibu mana yang tak risau kan. Anak kecilnya yang berumur 13 bulan, asyik merengek, tergaru2 dan demam. Hati resah dan gelisah, betul tak?

Terus madam cadangkan Herbal Blend dan Basic H untuk mengurangkan kerisauan hari sahabat madam ni. Tengoklah sendiri perbezaannya. Jelas ketara kan! Parut di muka anaknya, Harraz dah hilang!
Alhamdulillah, dengan izin Allah jua :)



Boleh lihat details berkaitan krim herba di sini ya!


Salam sayang dari MADAMe,

Azwani Aziz
ID 1264241
019-4207668

FB Azwani Aziz
PAGE fb.com/madamwani
Continue Reading