Wednesday, 29 August 2018

Vivix Produk Sampah? | Madame

Semalam heboh isu Produk Sampah.

Vivix Produk Sampah


Ya. Betul dah tu. Produk Shaklee memang sampah utk korang yang tidak memerlukan. Tapi berbeza perspektif utk golongan *memerlukan seperti kami.

Pakteh bagi contoh yang terjadi pada Pakteh dan Makteh la.

Kami dah 4 tahun nikah. Ketika itu, masih belum sampai rezeki utk mengandung. Berbeza dengan korang. Nikah nikah ja. Sedar tak sedar. Dah berjaya. Alhamdulillah.

Ya. Kami cuba usaha bermacam macam cara. Kami dah pergi berurut. Masa urut dekat sini. Orang tu cakap rahim bawah @ jatuh. So dia tolak kasi naik balik. Makteh cakap sakit la juga. Kemudian, ada org suggest pula. Urut dengan sekian orang. Orang tu pula kata rahim tinggi sangat. Dia tolak kssi ke bawah balik. Dah dua kali sakit kat situ.

Still result masih tak sampai lagi rezeki.

Orang keliling dah kata macam macam.

"Tak mo amik anak angkat ke? Mana tau berkat dr anak angkat tu. Boleh lekat. Lagi pun dah 4 tahun kan menunggu?"

"Tu lah tak jaga makan. Kan susah lekat"

"Kau tak mo kawen lain ke?"

"Makteh dah cek ke kesuburan? Siapa yang tak subur sebenarnya?"

"Ni sampai bila nak enjoy ni? Bila nak ada anak?"

"Jangan buat gini gini, tu sebab lah susah nak dapat anak"

"Pergi buang semua kucing kucing ni. Ni semua punca tak dapat anak. Sibuk nak jaga kucing ja"

Haih.

Banyak lagi lah kami dapat. Tapi ada juga yang support kami. Doakan kami. Kami hargai. Terima kasih.

Usaha kami tak berhenti kat situ.

Kami tanya kawan kawan doktor kami. Ramai suggest suruh pergi HKL. So, kami pun pergi HKL.

Semua prosedur dia kami buat. Ya. Korang memang rasa biasa la kan. Nak baik. Nak dapat. Kena usaha.

Tapi korang tak dapat rasa perasaan bila orang tengok kami masuk bilik khas utk dapat kan sperm. Nak masuk pun tengok kiri kanan. Nak keluar pun usha lagi sekali.

Kemudian, cek punya cek. Rupanya prolaktin Makteh tinggi. Tapi doktor pakar tu dari UPM. Sebulan sekali ja dia ada. Kami kena follow up dengan dia selama 5 - 6 bulan utk consult sahaja.

Doktor bagi ubat bromocriptine. Untuk surutkan prolaktin tu. Efek dia. Malam malam Makteh macam nak pecah kepala. Tahan sakit. Selama sebulan.

Next appointment. Doktor cakap paras prolaktin masih tinggi. Dia doublekan dose. Nah. Kau boleh bayangkan perasaan suami. Bila tengok isteri dia menangis sebab sakit kepala semata mata usaha untuk pregnant? Kau pernah rasa?

Kami dirujuk ke bahagian neurologi. Sebab suspek tumor. Nah. Satu lagi perasaan down. Tuhan je tahu bila tengok wajah Makteh masa tu. Usaha utk TTC. Tapi jumpa benda lain. Pakteh cuma mampu duduk sama sama dengan Makteh ja. Bagi kekuatan. Takde siapa pun tahu situasi kami. Even family or sahabat or anak bisnes.

Bila result keluar selepas beberapa bulan. Alhamdulillah. Bukan tumor. Kami happy. Cuma Doktor cakap.

 "Prolaktin masih tinggi. Kami tak galakkan puan mengandung. Kalau berjaya sekalipun. Selalunya kami suggest gugurkan. Sebab bahaya kan ibunya. Takut kelenjar prolaktin tu lebih kembang dari biasa. Boleh pecah dan kena stroke"

Nah!

Kau nak usaha apa lagi? Bila doktor pakar sendiri cakap macam tu.

Kami ok. Kami steady.

Awal tahun hari tu. Shaklee launch produk Coqtrol. Masa seminar produk, pakar nutrisi Shaklee cakap. Coqtrol ni bagus utk kilang sperma. Bagi tenaga. Bagi kekuatan.

Pakteh terus decide utk makan Coqtrol. Makteh minum ViVix dan detox. Jaga pemakanan semua. Alhamdulillah. Sebulan lepas tu, doktor yang sama. Sahkan Makteh pregnant.

Sekarang ni. Kami kena folo up dengan 3 klinik. 2 klinik di semenyih. Satu di HKL. Check benda yang sama. Cuma di HKL kami ditunjukkan pada doktor pelatih kot. Sebab kes kami sangat rare. Jarang berlaku. Kami ok saja share journey kami dengan doktor doktor muda tu.

Jadi, produk sampah ni memang sampah pada orang yang tidak memerlukan.

Tapi produk Shaklee tidak sampah pada kami. Ya. Kami usaha dengan semua cara. Ubat doktor pun sudah. Ubat kampung pun sudah. Segala petua yg bagus pun kami amalkan.

Andaikata ada yang cakap. Sudah sampai rezeki kami untuk dapat anak. Bukan nya sebab Shaklee pun. Sila belajar lagi tentang Qada & Qadar. Usaha & Tawakal.

Kami yakin. Gabungan usaha usaha kami yang menjadi asbab semua ini. Lagi 2 bulan. InsyaAllah,Baby kami akan lahir. Kami faham kenapa ada orang sanggup perabis duit ribu ribu utk beranak di private hospital. Kami faham juga kenapa ada artis ambil CL puluh puluh ribu utk berpantang.

Sedangkan kami yang 4 tahun menunggu pun exited tak habis. Bayangkan mereka yang tunggu lebih tahun dari kami.

Tu sebab juga kami sentiasa senyum bila ada org cakap Shaklee produk sampah. Anda masih tidak memerlukan nya. Syukurlah anda tidak perlukan nya. Tapi jangan nafikan hak kami yang sangat memerlukannya.

Kalau pernah terlintas dihati. Menuduh kami agent Shaklee menjual utk penuhkan poket kami. Check semula diri sendiri. Korang kerja 12jam sehari tak termasuk OT tu utk apa? Gaji korang yang RM20 000 sebulan tu korang bagi kat jiran ka?

Sekian meluah.

Kredit : Fb Noorul Izry & Ita Athirah
.
.
.
Kami adalah pengguna setia Shaklee. Suplemen ini telah banyak membantu kesihatan kami dan keluarga serta sahabat 2 kami. Alhamdulillah, terima kasih Shaklee.

Salam sayang dari Madame,
Azwani Aziz
019-4207668
Continue Reading

Friday, 24 August 2018

Bacaan kencing manis mak turun! | Madame

BACAAN KENCING MANIS 14 TURUN KE 5.1😍

Turunkan bacaan kencing manis

.
.
.
Pagi semalam, mok Imma gi Hospital Kubang Kerian.

Nak ambil result darah. Hari tu dah pergi untuk ambik darah. Biasalah hospital kerajaan ambil masa sikit nak tau result darah kan.. Kene tunggu tarikh berikutnya baru boleh dapat tahu result.

Bila mok update result kat whatsapp group, 1 family happy dan bersyukur sangat. Sebab mok kata, bacaan kencing manis dah turun kepada 5.1!

Imma ingat lagi, 2 bulan lepas, Imma balik kampung. Masa tu ibu jari kaki mok luka dan bernanah. Risau sangat, sebab bernanah dan keluar air bisa. Bawa mok pergi klinik, doktor cek kencing manis mok 14. Doktor kata, at least nak 8 sebab mok memang dah lama menghidap kencing manis.. so doktor macam tak konfiden nak target turun banyak, tu yang doktor kata at least 8.

Masa tu baru 2 botol vivix mok makan, Imma bagitau mok, teruskan je makan. Imma akan kirim vivix kat mok tiap bulan. Masuk bulan April, Imma kirim botol ke 3 kat mok.

Alhamdulillah. Tak sangka pulak semalam bacaan kencing manis mok turun banyak. 5.1.. syukur sangat sangat.

Pastu, mok kata kolestrol jahat pun turun jugak, daripada 8 kepada 4. 😭😭

Syukur alhamdulillah. Hadiah untuk mok sempena Hari Ibu semalam.

Imma pesan kat mok, kalau consume vivix jangan tinggalkan ubat yang hospital bagi. Just makan macam biasa ubat hospital tu. Air kosong kene minum.

Syukur alhamdulillah.. happy sangat. Tq Allah, kerana izinkan semua ini berlaku. 😭

Kalau ada kawan-kawan yang ada mak menghidap kencing manis, Imma sangat rekomen bagi mak korang consume vivix. Serius, Imma boleh katakan pelaburan yang sangat samgat berbaloi. Lagi pun, mak kita sendiri juga yang sihat.

Botol ke 4 vivix bakal menyusul dengan ikatan reben dan kotak berbalut cantik, istimewa untuk bonda tersayang. 😘😘😘😘

Sayang mok. 😘
.
.
.
Jom hadiahkan Vivix untuk orang tua tersayang πŸ‘ wasap madam untuk order yaπŸ‘Œ

Salam sayang dari Madame,
Azwani Aziz
019-4207668
Continue Reading

Sunday, 12 August 2018

Promosi Shaklee bulan Ogos 2018 | Madame

Assalamualaikum korang,
Jom tengok apa yang best promosi Shaklee bulan Ogos 2018 ni. Macam2 ado😍

Promosi Shaklee bulan ogos 2018
Pembelian 3 botol Alfalfa Complex,
LESS 5%

Promosi Shaklee bulan ogos 2018
Pembelian Set Lepas Bersalin, 
FREE woven bag

Promosi Shaklee bulan ogos 2018
Pembelian twinpack Vivix, LESS 5%
Pembelian 6 Vivix, PERCUMA sebotol Vivix

Promosi Shaklee bulan ogos 2018
Dua pilihan set Youth untuk dimiliki,
FREE MEMBERSHIP
FREE GIFT MULTIPURPOSE DEVICE
FREE POSTAGE
CASH BACK

Promosi Shaklee bulan ogos 2018
Pembelian set Youth,
PERCUMA Multipurpose device😍

Promosi Shaklee bulan ogos 2018
Pembelian set Shaklee Baby,
 PERCUMA 1 set Shaklee Baby

Korang nak order, wasap madam laju2 ya! 😘

Salam sayang dari Madame,
Azwani Aziz
019-4207668

Continue Reading

Saturday, 11 August 2018

Stroke : Kenali tanda-tanda dan cara menghadapi stroke | Madame

*MENGENALI STROKE*

Stroke


Dalam suatu majlis keramaian, seorang suami  datang bersama isterinya, dan  tiba2 si isteri tersandung dan jatuh. Si isteri bangun semula dan meyakinkan semua org bahwa dia okey , hanya tersandung kaki sendiri kerana sepatu barunya.
Si isteri dan suami tetap berada di dalam majlis sehingga tamat.

Pada pagi hari berikutnya, si suami memaklumkan kepada beberapa kenalan yg turut berada di dalam majlis pada malam sebelumnya yang isterinya telah meninggal dunia pada jam 6.00 pagi, sewaktu mendapatkan rawatan di klinik. Si isteri rupanya telah diserang stroke sewaktu di majlis tersebut.

Seorang Neurologist menyatakan, bahwa mangsa stroke dlm 3 jam pertama serangan dpt sembuh sepenuhnya (in shaa Allah), jika dapat  dikenali simptom serangan stroke dan mangsa diberi rawatan awal. Sebaiknya dalam tempoh 3 jam selepas simptom stroke disahkan bagi mengelakkan kerosakkan saraf yang berkekalan

*CARA MENGENALI SIMPTOM STROKE*

Mengingati dan memahami maksud *S - TA - R* :

Para doktor menyatakan orang terdekat dengan seeorang yang dikhuatiri menghadapi serangan stroke akan dpt mengenalpasti stroke telah berlaku dgn menanyakan 3 perkara kepada  yang mudah.

Ingat 3 langkah *"S-TA-R"* (atau BINTANG) , iaitu :

1 - *S*: SMILE
Minta mangsa utk senyum.
Kalau pipi atau bibir senget atau miring, maka ada kelumpuhan saraf. Ini adalah satu tanda gejala stroke.

2 - *TA*: TALK
Minta mangsa utk berbicara ungkapan yang singkat, contohnya: Hari ini hari Selasa atau apa saja.
Kalau nada atau 'telo' jawapannya agak pelat atau kedengaran agak asing bunyinya, ini juga satu tanda gejala stroke.

3 - *R* : RAISE BOTH ARMS
Minta mangsa untuk mengangkat kedua-dua belah tangan.
Kalau tidak mampu mengangkat tangannya, bererti ada kelumpuhan saraf. Ini juga satu tanda gejala stroke.

*Jika ada salah satu gangguan yang ditemui ketika melakukan 'S-TA-R' ini, segeralah mendapatkan rawatan dan ceritakan keadaan ini kepada petugas perubatan.

Cara lain untuk mengenali stroke adalah dengan meminta si mangsa menjulurkan lidahnya.

Jika "bengkok" dan menyimpang ke satu arah, ini juga merupakan suatu tanda gejala stroke.

*Jadikanlah ini satu pengetahuan semoga bermanfaat bagi kita bersama.*
.
CnP dari group wasap😊
.
.
.
Salam sayang dari Madame,
Azwani aziz
019-4207668
Continue Reading

Friday, 10 August 2018

Turun berat badan secara sihat dengan Shaklee | Madame

Assalamualaikum,
Hi korang! Madam nak share Shaklee Effect sahabat Shaklee madam ni. Memang best! Cik Jaja ni berjaya turun berat badan sebanyak 15kg secara sihat dan berkesan. Cik Jaja mengamalkan juga detox Shaklee Way, senaman dan pemakanan vitamin dengan konsisten.

Jom ikuti kisah Cik Jaja.😊

Turun berat badan shaklee


Assalamualaikum πŸ€—
Nama diberi Nor Nafiza bt Mohd Sepuan Gan. Nama glamer Cik Jaja πŸ˜‰... Baru berumur sweet 27 🀭...

Cik Jaja mula berkenalan dengan Shaklee pada tahun 2016. Mase ni kenal-kenal gitu je tak sepenuh hati lagi πŸ˜….. Awal tahun 2017, Cik Jaja  mulai jatuh cinta sepenuh hati 😍. Cik Jaja mula consume *Set Basic Slimming* ( Alfalfa, Herblax, Lecithin) .
Cik Jaja jenis yang susah nak percaya dengan supplement kurus sebenarnya. Takut dengan side effects dan takut tak berkesan πŸ˜….

Tapi, keyakinan jadi sangat tinggi apabila mula baca tentang kajian-kajian yang Shaklee buat serta dapat tahu supplemen Shaklee ni natural based.. No chemical so dengan sendirinya takkan ade side effects πŸ’ͺ🏻...

Alfalfa dan herblax ni gabungan yang sangat bagus untuk buang toksin dalam badan. Bila dah takde halangan iaitu toksin-toksin ni nutrient lagi mudah diserap dalam badan kita πŸ’ͺ🏻..

Lecithin pula bantu bakar lemak dan Cik Jaja jadikan perisai dalam badan.. Perisai untuk lelemaks 🀭..

Selain set basic slimming, Cik Jaja turut makan Vitamin C dan Ostematrix. Dua-dua ni pon sangat best 🀩🀩🀩....

Pengambilan secara KONSISTEN kesemua vitamin ni Cik Jaja dah berjaya kurangkan berat sebanyak 15 KILO dan alhamdulillah kulit jadi makin ok πŸ’ͺ🏻☺☺...

Kesimpulannya, menyesal sangat lambat berkenalan dengan Shaklee ni 😭😭😭...
Tapi in shaa Allah,perancangan Dia yang terbaik 🀭πŸ’ͺ🏻...

Turun berat badan shaklee

Jom sihat bersama-sama Shaklee πŸ€—
.
.
.
Alhamdulillah, moga bermanfaat sharing Cik Jaja ni. Korang nak madam bantu untuk kurus, wasap terus ya😘

Salam sayang dari Madame,
Azwani Aziz
019-4207668
Continue Reading

Thursday, 9 August 2018

Chewable Vitamin C Shaklee is back! | Madame

Assalamualaikum korang,

Madam ada good news ni. Chewable Vitamin C is back uols! 😍 Mulai 10 Ogos 2018 okeh.😊

Setelah setahun tiada di pasaran, kini ia kembali menggegarkan pasaran Malaysia. Dengan harga yang sangat mampu milik.

Chewable vitamin C

Rasanya yang sedap, mudah dihisap oleh dewasa serta kanak-kanak. Setiap tablet mengandungi 100mg Vitamin C.

Harga jualan : RM 51.25 (90 tablet)
.
.
.
Nak order, wasap terus ya!😘

Salam sayang dari Madame,
Azwani Aziz
019-4207668

Continue Reading

Wednesday, 8 August 2018

Punca kegagalan buah pinggang | Madame


*PENYAKIT KEROSAKAN BUAH PINGGANG DAN PUNCANYA.*

Kegagalan buah pinggang


Sakit mata memandang, sakit lagi bahu memikul. Kasihan kalau tengok pesakit buah pinggang. Di tebuk perut untuk *'Peritoneal dialysis'.* Di operate utk AV Fistula. Menahan sakit di cucuk setiap 2 hari sekali utk mencari urat darah menyambung ke mesin dialysis. Kurang darah. Susah bernafas akibat air banyak yang berkumpul dalam badan dan pelbagai komplikasi lain.

Bila tengok orang, tak berapa rasa, tapi kalau berlaku pada ahli keluarga atau diri sendiri, barulah tahu - *how they suffer.*

Saya tidak mahu itu kesudahan hidup saya. Saya juga tidak mahu ia berlaku pada keluarga & anda semua. It's really PAINFUL. Jaga diri kerana jika kita perlu menjalani dialysis setiap 2-3 hari sekali, semua anggota keluarga akan merasa kesulitannnya.

*Take care of our own kidney.*

- Dari Dr Hj Noorul Amin Hj Abd Rahman.

Penyakit kerosakan buah pinggang atau kidney failure  sudah menjadi tidak asing lagi utk rakyat Malaysia. Dulu kita selalu dengar kencing manis, darah tinggi, kolesterol, lelah dan lain2 lagi. Tetapi sekarang ni penyakit kidney failure boleh dimasukkan dlm senarai ini.

Malaysia merupakan negara TERTINGGI DI DUNIA yg mempunyai pesakit buah pinggang akibat kencing manis (Diabetic Nephropathy). Akibatnya berlumba2lah syarikat2 pengeluar mesin dialisis dan segala barangan disposable dialysis yg berkaitan utk datang 'melabur' di Malaysia sbb pulangannya amat lumayan.

Rakyat Malaysia dianggap sebagai 'lubuk' utk pelaburan yg sangat menguntungkan ini.

Persoalan di sini...

Kenapa org Malaysia, buah pinggangnya sangat terdedah @ 'vulnerable' utk dapat sakit buah pinggang?

Saya telah berkecimpung dalam bidang dialisis ini sudah hampir 8 tahun. Selama 8 tahun saya mencari jawapan utk persoalan ini. Dan akhirnya saya rasa saya dah dpt jawapan utk soalan ini.

*Jawapannya... PEMAKANAN RAKYAT MALAYSIA.*

Ya... pemakanan kita terlalu bebankan kidney kita dengan makanan yg terlalu banyak sumber *'ANIMAL PROTEIN'.*

Setiap hari kita makan 3 kali sehari... dan setiap menu makan kita MESTI ada *AYAM, DAGING, TELUR DAN IKAN.*

Akibat daripada tiga hidangan *'Animal Protein'* setiap hari menyebabkan kidney kita akhirnya *'malas'* nak kerja kerana bertahun2 dibebankan dengan kerja kuat dan akhirnya telinga ini terpaksa dengar dari doktor satu ayat yg sangat ditakuti oleh kita semua iaitu... *"buah pinggang Encik dah rosak dan kena buat rawatan cuci buah pinggang 3 kali seminggu selama 4 jam setiap kali SEPANJANG HAYAT".*

Hancur remuk hati ini apabila dengar pernyataan mcm ini dari doktor dan tersenyum lebarlah syarikat2 pembuat mesin dan segala peralatan dialisis.

Pesakit kencing manis perlu buat 2 perkara utk elak jadi 'bahan pulangan utk pelaburan syarikat asing ini' iaitu:

*1. Kawal kadar gula dalam darah mereka.*
*2. Kawal pengambilan protein haiwan.*

Cakap memang senang. Tapi bagaimana caranya?

Secara ringkasnya iaitu kawal paras gula dengan:

1. Sarapan dengan bubur talbinah (sejenis bubur barli).

2. Tukar beras putih kepada beras perang.

3. Tukar gula putih kepada 'coconut sugar'. 'Coconut sugar' DIJAMIN TIDAK AKAN TINGKAT PARAS GULA (Gula Melaka, Gula Anau).

Kurangkan beban kidney dengan:

1. *BERHENTI MAKAN AYAM, DAGING DAN IKAN* (kalau boleh). Tukar sumber protein anda kepada protein sayuran. Anda dijamin tidak akan kekurangan protein dlm badan.

2. Jangan sesekali minum air sejuk pagi2 dengan perut kosong kerana ini terbukti boleh merosakkan kidney.

3. Bekam atau cupping therapy atau Hijama dlm bahasa Arab (yg majoriti org anggap sebg kolot) di titik2 tertentu di badan boleh kurang paras *CREATININE.*

*Faktor2 yang merosakkan Buah Pinggang:*

1. Kerap tahan kencing.

2. Kurang minum air.

3. Suka makan makanan masin.

4. Suka minum minuman bergas.

5. Kerap kena jangkitan 'kencing kotor' (urinary track infection) dan tidak dirawat dengan sempurna.

6. Kerap makan daging dan seafood (tinggi uric acid)

7. Kerap makan pil tahan sakit.

8. Merokok.

9. Obesiti.

10. Alkohol.

11. Penyakit darah tinggi dan kencing manis yang tidak terkawal.

*KEBAIKAN MENGAMALKAN SUNNAH RASULULLAH SAW*.

Buah pinggang kita  amanah Allah. Jgn jadikan ia sebahagian dari statistik pesakit buah pinggang kronik.

Mengapa Rasulullah saw menganjurkn umatnya utk tidak minum sambil berdiri? Dlm perubatan tubuh manusia terdapat penapis yg dipanggil sebg penyaring Sfringer. Saringan tersebut dpt terbuka ketika kita duduk, dan tertutup ketika kita berdiri. Air yg kita minum blm tentu 100% disteril utk diolah tubuh. Bila kita minum sambil berdiri, maka air tidak tersaring oleh penapis krn tertutup. Air yg tak tersaring terus masuk ke pundi kencing, yg dpt menyebabkan penyakit buah pinggang.

Subhanallah, setiap perintah & larangan Rasulullah saw pasti bermanfaat bg umatnya.

Dr Hj Noorul Amin Hj Abd Rahman
Pengarah Urusan
Primum Medicare Centre
Pusat Dialysis Ibnu Sina

Sila SHARE post ini sekiranya ia bermanfaat. Mungkin anda tidak mengidap kencing manis atau sakit kidney, tapi dgn share mesej ini mungkin ia akan sampai kpd teman anda yg ibubapa @ saudara tersayang mereka adalah pengidap penyakit tersebut. Sama2 kita selamatkan ratusan ribu rakyat Malaysia dari menjadi 'bahan pulangan pelaburan sykt asing'.

Sebarkan tips sihat ini sebagai nasihat yg bermanfaat.

Harap diamalkan, bukan dibaca dan diforward saja.

Tapi apa2pun, tiada sesiapa yg boleh bantu diri kita, kecuali kita sendiri.

Pilihan untuk menjaga kesihatan diri sendiri terletak di tangan anda sendiri.

THE CHOICE IS YOURS
.
.
.
Salam sayang dari Madame,
Azwani Aziz
019-4207668
Continue Reading

Cyst hilang asbab Polifenol Vivix | Madame

Assalamualaikum korang,

Entry kali ni, madam nak share dengan korang mengenai CYST. Ada sahabat ni menghidap CYST dan bagaimana sahabat madam ni pulih dari CYST. Alhamdulillah, dengan izin Allah semuanya.

Jom baca okeh!😊

Cyst shaklee


Asalammualaikum
Selamat malam☺️

Nama min nazatul syamim tapi org panggil min..umur 27tahun..dah Ada 3 org Cahaya mata😊

Mcm mana min kenal shaklee??
9/14..min jumpa kak angkat min ni(mamareen)sbb tau dia jual ubat kurus..dapat2 tau tu,mlm tu jugak p rumah dia..redah la gelap2 tu ha..punya Nak cantik...sbb Nak dekat raya..min Ada masalah perut buncit,kulit kusam,bnyk jerawat n hormon mmg la xstabil...
Nak tau sbb apa??sbb min mempunyai Masalh cyst(3 biji dalam rahim)

Masa p rumah kak reen tu xcerita Pon min Ada cyst..p semata2 Nak ubat kurus ja..dah sampai mcm2 plak dia promote..alhamdulillah..beli la Kita ni Pon...

Try xsampai smggu berat mmg trun..3kg tau..baru buat keputusan Nak join shaklee..

Xsampai sebulan amalkan produk shaklee,min rasa sakit perut gila!!😭masa tu dah mmg Mcm mayat hidup..muka dah kuning n xlarat ja rasa...

P hosp checkup..dokter tahan dah kt wad..rupanya cyst min dah besar..
So dokter bagi tarikh hujung bulan 9 tu jugak admit ward..tapi masa masuk hosp tu,Ada bg tau kak reen masalah min..baru cerita betul2 min Ada cyst..kak reen syorkan vivix..

Seminggu 1 botol jugak la min ambik vivix...Tiba hari kena admit,min mmg bawak suplement2 min...
Tapi 3 jenis ja min bawak
Vivix+gla+vitamin c..sbb tau dah Nak operation..(Kita masuk hosp sehari awal Dari hari Nak operation)
Mlm admit wad,nurse panggil sruh masuk bilik Nak cek dulu..utk Esok la kot...
Min ikot jerlah..depa scan,masukkan mcm2 la kt min ni..dah Mcm Bahan uji Kami Pon Ada..min ni mmg belajar x berapa pandai Pon..depa cakap b.i mmg min xpaham..tapi nampak depa Mcm kelam kabut ja...

Dah setel tu,dok atas katil..tnya la nurse kenapa...nurse gtau berita gembira...operation esok dibatalkan!!
Wei..seronok..tapi kena masuk cek skali lagi..depa Nak masuk camera melalui bawah Kita..

Hari tu mmg min happy gila..tapi...katil2 dlm wad min degar apa nurse cerita...mlm tu pakat la mai tnya min makan apa smua..
Eh lupa Nak gtau..min masuk hosp kerajaan..so mmg ramai la 1 wad..

Mlm tu ja,min dapat lock vivix lebih 10 botol..hnya dlm wad hampa oiii..

Esok jumpa pakar..pakat cek skali lagi..habis smua,pakar tnya min,sebelum awak betul Ada cyst ka,min mgaku la..sbb mmg dok checkup..pastu dia tnya min,awak punya cyst berkurang..Ada 1 ja..tapi kecik Dari saiz biasa dah..mgkin mgecil dokter cakap..pastu baru la min cerita..sebelum ni Ada mai period Mcm tumpah darah..
Dokter tnya min amalkan apa..min gtau vitamin shaklee..vivix..

Dokter tu angguk kepala..Dia cakap vivix shaklee mmg bagus..dia cerita plak,bapak dia 5 tahun strok,ambik vivix ni la blh bergerak2 skrg dah..

So xhbis kat situ..kakak2 dlm wad yg order vivix pakat xsabar plak Nak try..ptg tu,min mintak abh min ambikkan stok selepas depa smua buat payment..dan..bulan tu jugak min naik supervisor..alhamdulillah...


Cyst shaklee
.
.
.
Alhamdulillah, moga bermanfaat ya. Nak oder, wasap terus ya!😘

Salam sayang dari Madame,
Azwani Aziz
019-4207668

Continue Reading

Saturday, 4 August 2018

Kurus lepas 2 bulan amal detox cara Shaklee | Madame

Assalamualaikum korang,
Hari ni madam nak share dengan korang bagaimana sahabat, Nadia turunkan berat badan menggunakan detox cara Shaklee. Serius, hanya lepas konsisten 2 bulan sahaja, berat beliau turun 9 kg!

Jom kita baca okeh!😊
.
.
.
Assalamualaikum
Saya Siti Zaharul Nadia Binti Zainal. Umur 27tahun sudah berkahwin dan anak seorang!

Saya mula kenal Shaklee bila saya bersalin czer. Saya ambil Vit C, Vit B & Vit E..sebab ngadu sakit pinggang dan rasa lemah badan.. masa mula2 makan..  Mmg serius rasa lah.. niat nya nak baik kan luka dan parut bersalin..tetiba muka plak tercantik hilang binting2 hitam.. suami pun perasan..hehe.. tp jujur saya tak konsisten.. on off makan..tak bape nak yakin lg..haha..

Then..lepas setahun gitu..rasa cam nak taubat kurus kan..sebab berat dah sampai nak 65kg gitu.

So decide nak amik Protein sebagai meal replacement (makanan gantian). Sambil buat *Detox Shaklee Ways*!

Seriuss syukur sangat kenal shaklee..sebab dia bukan sahaja bantu kita dr produk.. malah dia juga guide kita cara terbaik untuk jaga kesihatan seperti "DETOX 7days SHAKLEE WAYS"

Alhamdulillah..setelah Detox & Diet Seimbang.. berat saya sekarang dah 55kg!  Saya turun 9kg dalam masa 2 bulan sahaja.. Alhamdulillah..

Syukur sekarang serius sangat2 rasa lebih selesa dan yakin dengan Shaklee.!

Kurus dengan detox cara Shaklee
.
.
.
Salam sayang dari Madame,
Azwani Aziz
019-4207668

Continue Reading

Friday, 3 August 2018

Detoks : Adakah anda perlu detoks? | Madame

Apakah keperluan dan kepentingan detoks? Adakah saya perlu detoks? Detoks ini perlu dilakukan bagi membuang toksin yang bersarang dalam badan kita. Sekian lama kita makan pelbagai jenis makanan terutamanya makanan segera dan makanan yang diproses. Minuman pun banyak minuman manis kan.

Detoks shaklee


Sebelum amal Suplemen/Vitamin, kita perlu detoks Shaklee way dulu untuk memastikan penyerapan suplemen dengan lebih berkesan.

Jom semak diri kita. Jika kita mengalami SATU atau DUA tanda dibawah, bermakna kita perlu DETOKS.πŸ‘
.
.
.
20 SOALAN KANDUNGAN TOKSIN DALAM TUBUH

1) Saya selalu merasa lemah, letih dan tidak bersemangat. Badan sakit2 je

2) saya ada masalah keputihan, gatal faraj dan berbau tidak menyenangkan

3) Perut saya buncit teruk

4) Saya kadangkala mengalami masalah nafas berbau, hidung tersumbat dan berkahak dan mudah selsema

5) saya ada masalah rahim seperti pcos, endometriosis, cyst, fibroid dll

6) Saya mempunyai masalah bau badan yang kurang menyenangkan sekiranya tidak menggunakan deodorant. 

7) Saya kerap merasa kembung, ‘angin’ atau penghadaman yang tidak baik terutamanya selepas makan.

8) Saya mempunyai lingkaran gelap dibawah mata atau ‘eye bag’

9) Saya mudah mendapat alahan atau allergi, eczema, jerawat atau psoriasis.

10) Saya mempunyai masalah berat badan yang susah nak diturunkan walaupun dah diet

11) Saya tidak membuang air besar setiap hari

12) Saya sukar hamil walhal dah lama kawen

13) Saya selalu mengalami masalah bengkak atau sembab.

14) Saya ada masalah sembelit

15) Saya kuat selera makan. Craving makanan manis je

16) Period saya pun kadang datang, kadang tak datang. Bercelaru. Rasa tak macam perempuan normal kadang-kadang.

17) Saya Kencing pun tak lawas. Kalu terbatuk tu kadang2 terkencing sekali.

18) Kepala saya pun asyik sakit je. Migrain.Kerja banyak. Stress.

19) Kulit saya pun dah nampak kusam.Kedut-kedut halus dah mula ada.

20) Saya susah nak tido malam/insomnia
.
.
Moga bermanfaat.

Set detox shaklee


Jika ingin dapatkan Set Detoks Shaklee dan konsultasi, boleh wasap madam ya!

Salam sayang dari Madame,
Azwani Aziz
019-4207668
Continue Reading

YOUTH : MOISTURISER SPF50 | Madame


YOUTH AGE DEFENSE MOISTURIZER SPF50
Dalam Set YOUTH SKINCARE, YOUTH 

Youth Moisturiser spf50


MOISTURIZER SPF50 ni merupakan salah satu produk best selling! πŸ”₯πŸ”₯

YOUTH MOISTURIZER ni ada perlindungan SPF50 tau untuk protect kulit muka kita daripada sinaran UV!

Selain sebagai moisturizer, ianya boleh jadi PRIMER MAKE UP sekali, serious glowing sangat muka lepas apply moisturizer nih tak payah guna highlight dah 😍

So function dia 3 in 1 terus,
🌸 Moisturizer
🌸 Sunblock
🌸 Primer

Moisturizer nih bukan setakat melindungi kulit muka kita daripada sinaran matahari, malahan turut melembapkan kulit muka serta memperbaiki tona kulit & penampilan wajah secara keseluruhan.

And kalau kat rumah bila apply moisturizer nih jer time nak solat tak payah pun guna wipes or make up remover tau. Bilas dengan air je lepas tu boleh terus ambil wudhuk sebab dia tak menutup pori-pori pada wajah kita.

Lagi satu, kat atas packaging moisturizer ni ada label BROAD SPECTRUM. Perasan tak?

Apa sebenarnya BROAD SPECTRUM nI? πŸ€”

Meh kita kenali sinar UV yang sebenarnya boleh rosakkan kulit kita iaitu :

➡ UVA : menyebabkan penuaan yg mendatangkan kedutan & age spot
➡ UVB : membakar kulit & menyebabkan kulit gelap

Kalau muka kita terdedah kepada UVA & UVB secara keterlaluan, untuk kesan jangka panjang ianya boleh menyebabkan kanser kulit.

Only Sunblock with Broad Spectrum yang boleh protect kulit daripada dua UV ni dan susah nak jumpa sunblock mempunyai broad spectrum tau. YOUTH MOISTURIZER ni ada kandungan SPF Broad Spectrum which means ia boleh melindungi kulit kita daripada kedua dua sinar UVA & UVB yg bahaya ni!

Bahan utama dalam YOUTH MOISTURIZER ni salah satunya ialah MUSCADINE GRAPE yang ada dalam kandungan supplement VIVIX tuu!

Sebab tu lah sambil protect kulit kita, sambil dia repair skin jadi makin lembut & makin cantik! ♥️


Untuk order, wasap akak ya!
.
.
Salam sayang dari Madame,
Azwani Aziz
019-4207668

Continue Reading