Tuesday, 20 November 2018

KHASIAT SOLAT DHUHA | Madame

Ramai orang yang belum tahu apa kesan yang akan mereka rasakan bila rajin solat dhuha.

Khasiat solat dhuha


Bertuahlah anda yg berkesempatan membaca artikel ini, semoga menjadi pengajaran berguna untuk kita semua.

Seperti dijelaskan oleh Sayid Muhammad bin Alwi al-Maliki dalam bukunya Khasais al-Ummah al-Muhamadiah tentang keutamaannya, penulis menjelaskan keutamaan-keutamaan yang disediakan oleh Allah bagi hamba yang menunaikannya lengkap dengan sumber hadisnya.

*Pertama*
orang yang solat Dhuha akan diampuni dosa-dosanya oleh Allah. “Sesiapa yang selalu mengerjakan solat Dhuha nescaya akan diampuni dosa-dosanya walaupun sebanyak buih di lautan.” (HR. Tirmidzi)

*Kedua*
Sesiapa yang menunaikan solat Dhuha dia tergolong dalam kalangan orang yang bertaubat kepada Alah. “Tidaklah seseorang selalu mengerjakan solat Dhuha kecuali dia telah tergolong sebagai orang yang bertaubat.” (HR. Hakim).

*Ketiga*
Orang yang menunaikan solat Dhuha akan dicatat sebagai ahli ibadah dan taat kepada Allah. “Sesiapa yang solat Dhuha 2 rakaat, maka dia tidak ditulis sebagai orang yang lalai. Sesiapa yang mengerjakannya sebanyak 4 rakaat, maka dia ditulis sebagai orang yang ahli ibadah. Sesiapa yang mengerjakannya 6 rakaat, maka dia diselamatkan di hari itu. Sesiapa mengerjakannya 8 rakaat, maka Allah tulis dia sebagai orang yang taat. Dan sesiapa yang mengerjakannya 12 rakaat, maka Allah akan membangun sebuah rumah di syurga untuknya.” (HR. At-Thabrani).

*Keempat*
Orang yang istiqamah melaksanakan solat Dhuha kelak dia akan masuk syurga melalui pintu khas, pintu Dhuha yang disediakan oleh Allah. “Sesungguhnya di dalam syurga terdapat sebuah pintu bernama pintu Dhuha. Apabila Kiamat telah tiba maka akan ada suara yang berseru, "Di manakah orang-orang yang semasa hidup di dunia selalu mengerjakan solat Dhuha? Ini adalah pintu buat kalian. Masuklah dengan rahmat Allah swt.” (HR. At-Thabrani).

*Kelima*
Allah mencukupkan rezekinya. “Wahai anak Adam, janganlah kalian merasa lemah dari 4 rakaat dalam mengawal harimu, nescaya Aku akan mencukupkan di akhir harimu.” (HR. Abu Darda`).

*Keenam*
Orang yang mengerjakan solat Dhuha dia telah mengeluarkan sedekah. “Hendaklah masing-masing kalian bersedekah untuk setiap ruas tulang badanmu pada setiap pagi. Sebab tiap kali bacaan tasbih itu adalah sedekah, setiap tahmid adalah sedekah, setiap tahlil adalah sedekah, setiap takbir adalah sedekah, menyuruh kepada yang ma’ruf adalah sedekah, mencegah yang mungkar adalah sedekah. Dan sebagai ganti dari semua itu, maka cukuplah mengerjakan 2 rakaat solat Dhuha.” (HR Muslim).


Solat Dhuha punya kedudukan yg mulia. Disunat mengerjakannya sejak terbit suria hingga sebelum masuk waktu solat Zuhur.
..
Moga bermanfaat.💝
.
.
.
Salam sayang dari Madame,
Azwani Aziz
019-4207668
Continue Reading

Saturday, 10 November 2018

Sale 11.11 | Madame

Hi korang!
Shaklee buat promo khas tau..sale 11.11 giteww..macam Shopee, Lazada dan lain-lain tu. Best kan? Only one day PROMOTION sahaja ni.Kena sangat dengan angka 11 ni, sale Shaklee bagi DISKAUN 11% untuk belian combo berikut.

Sale 11.11


Sale 11.11
Beli 2 Coqtrol Plus, DISKAUN 11%

Sale 11.11
Beli 2 GLA Complex, DISKAUN 11%

Sale 11.11
Beli 2 Carotomax, DISKAUN 11%

Sale 11.11
Beli moisturiser spf50+night cream (light/rich), DISKAUN 11%


Sale 11.11

Nak order PROMO SEHARI sahaja ni, wasap madam ya!

Salam sayang dari Madame,
Azwani Aziz
019-4207668

Continue Reading

Friday, 9 November 2018

Promosi Shaklee bulan November 2018 | Madame

Assalamualaikum semua, promosi Shaklee bulan November ni best tau! Minyak ikan tulen, Shaklee baby dan Youth skin care promo dengan harga jimat dan berbaloi.🤗

Promosi Shaklee bulan November 2018
PROMO OMEGA GUARD

Beli 2, DISKAUN 5%
Beli 6, PERCUMA 1


Promosi Shaklee bulan November 2018
PROMO SHAKLEE BABY

Shaklee baby boleh beli secara berasingan ya. Siap DISKAUN 30%!


PROMO YOUTH SKIN CARE

Promosi Youth dilanjutkan bulan November ni. Belian set Youth, PERCUMA beg kalis air yang cun!


Wasap madam untuk harga terbaik!

Salam sayang dari Madame,
Azwani Aziz
019-4207668

Continue Reading