Thursday, 27 December 2018

Shelf Life Produk Shaklee | Madame

Hi korang! 
Ada yang tertanya-tanya shelf life produk-produk Shaklee? Well, dont worry. Ni kenyataan raami dari Shaklee tau.😊

Shelf life shaklee

Pihak Shaklee telah membuat kajian dan menitikberatkan keselamatan dan kualiti produk dengan mengambilkira faktor penghantaran dalam kontena, kelembapan dan suhu sejuk hingga suhu yang panas.

Shaklee mementingkan kualiti agar produk yang sampai kepada pelanggan adalah FRESH, RASA & NILAI NUTRISI SERTA KEADAAN FIZIKAL PRODUK memenuhi kualiti dan standard yang ditetapkan.

Salam sayang dari Madame,
Azwani Aziz
019-4207668

Continue Reading

Tuesday, 18 December 2018

Rahsia elakkan berat ibu hamil naik mendadak | Madame

Assalamualaikum,
Hi mommies..tau tak peningkatan berat ideal semasa mengandung adakah antara 11kg - 16kg sahaja. Adakah berat ibu semasa hamil naik mendadak?

Peningkatan berat mendadak semasa hamil memberi kesan buruk terhadap kesihatan ibu dan bayi. Pelbagai risiko penyakit bakal menyukarkan kelahiran bayi dan juga risiko terhadap ibu juga tinggi.

Berat ibu hamil naik mendadak

Bayangkan berat dah mencanak naik masa mengandung, jadi pasri sukar nak turunkannya selepas bersalin.

Selalunya, ibu yang lepas bersalin ni berat bertambah-tambah seiring dengan berat bayi. Susah sangat nak turun.😭

Stress sangat! 😒

Sebab ramai yang tegur nampak 'berisi'. Terus rasa down. Nak keluar rumah pun rasa malas.

Korang pernah rasa macam ni dak?

Dulu berpantang anak 1st, boleh la nak berpantang betul2. Mak ada, tolong masakkan, tolong bakar tungku, suami tolong pakaikan bengkung, mandikan anak dan sebagainya. Anak baru sorang kan. Tak kalut dengan anak-anak yang lain.

Tau dak?

Dulu masa mengandung berat Kak Wani naik sampai 20kg!

Nak turunkan memang seksaπŸ˜… Nak makan, tak boleh nak pantang sangat. Anak menyusu kan, memang kita cepat lapar. Anak pun perlukan nutrisi dari susu ibu kan.

Macam mana nak buat yek?

Masa dulu tak kenal Shaklee lagi. Masa mengandungkan anak ke-3 baru kenal Shaklee, tapi belum tau pasal produk2 Shaklee yang macam2. Kak Wani amalkan Ostematrix ja masa tu. Sebab Kak Wani tak suka minum susu, jadi #Ostematrix lah pilihan tepat sebab mudah ditelan. Dalam bentuk tablet ja!

Lepas tu mengandungkan Ahmad pulak, tapi kali ni berat naik 11kg ja!

Alhamdulillah 😊 Duk kejap ja dengan mak, lepas tu berpantang sendiri sebab anak sekolah.

Haaa, nak tau dak rahsia Kak Wani. Hehe

Baru-baru ni ada kawan tegur Kak Wani nampak cengkung,πŸ˜… Alhamdulillah, i like it!

Ramai yang tegur Ahmad bam bam. Alhamdulillah, i like it too! Haha

Ahmad da 5 bulan. Berat Kak Wani pun dah ideal. I loike sangat! Tapi misi nak turunkan lagi ni. Dapat 50kg macam sebelum pregnant, baru puas hati.😘

Masa ni dah jadi Shaklee lover. Kak Wani amalkan vitamin-vitamin Shaklee ja sepanjang mengandung, berpantang dan menyusu. So nak share dengan korang vitamin tu adalah

πŸ’Ostematrix - kalsium
πŸ’B complex with acid folic
πŸ’ Omegaguard - minyak ikan yang kaya EPA ,DHA dll
πŸ’Vita-lea with iron formula -multivitamin
πŸ’ Sustained released Vita-C Plus - vitamin C untuk kuatkan imun

waktu berpantang dan menyusu, Kak Wani tambahkan Alfalfa Complex untuk milk booster dan penjagaan dalaman wanita.

Omega 3 dalam #Omegaguard membantu mengawal rasa lapar dan membakar lemak kolestrol. Sebab tu berat masa pregnant hari tu naik elok ja. Berat Ahmad pun ok! 3.14kg ja😊

Kulit Ahmad pun tak dak alahan sangat macam Kak Aisyah dan Abang Addin πŸ€—

Mommies yang pregnant, berpantang dan menyusu, yang perlukan bantuan Kak Wani, jom kita sembang2..πŸ’ to πŸ’ gitewww..
.
.
.
Salam sayang dari Madame,
Azwani Aziz
019-4207668
Continue Reading

Saturday, 15 December 2018

YEAR END SALE SHAKLEE : JOM SHAKLEE | Madame

Assalamualaikum, 

Shaklee ada PROMOSI KHAS JOM SHAKLEE sempena hujung tahun 2018, dan juga perpindahan cawangan Shaklee di Sri Rampai, KL ke Sunway Velocity, Cheras. Year End Sale sangat ni!

Promosi ni menggalakkan pendaftaran ahli baru dengan banyak sangat penjimatan tau! Promosi berlangsung mulai 15 Disember 2018 - 28 Februari 2019.

Tengok poster di bawah ni..


untung sangat kan!

KEAHLIAN PERCUMA
PENGHANTARAN PERCUMA
ADA FREE GIFT
DISKAUN 10%
CASH REBAT terus ke akaun 


Nak tau dak apa ada dalam Jom Shaklee ni???

Ada 3 set promo JOM SHAKLEE ni..
1. Youth Starter Set
2. Wellness Starter Set
3. Vivix Starter Set

Jom tengok apa yang best untuk tiga set Jom Shaklee ni


YOUTH STARTER SET 

Harga jualan : RM 850.00
Dengan pembelian ni, layak dapat 10% diskaun dari harga ahli menjadi RM 612.00 sahaja.
Siap dapat free gift MAGNIFYING MIRROR  dengan kuasa pembesaran 5x ganda!
Penjimatan bernilai RM342.05



WELLNESS STARTER SET

Harga jualan : RM 926.25
Dengan pembelian ni, layak dapat 10% diskaun dari harga ahli menjadi RM 666.90 sahaja.
Siap dapat free gift PILL BOX SHAKLEE yang kedap udara!
Penjimatan bernilai RM366.60



VIVIX STARTER SET

Harga jualan : RM 950.00
Dengan pembelian ni, layak dapat 10% diskaun dari harga ahli menjadi RM 684.00 sahaja.
Siap dapat free gift COOLER BAG SHAKLEE ekslusif!
Penjimatan bernilai RM375.20


Banyakkkk sangattt penjimatan kan. Rugi kalau tak grab tau

Wasap madam for fast respon ya! Tawaran sah hingga 28 Februari 2019 sahaja



Salam sayang dari MADAMe,
Azwani Aziz
019-4207668


Continue Reading

Wednesday, 12 December 2018

Sembelit : Herblax Shaklee | Madame

Hi korang! Ada masalah sembelit sampai terjadinya BUASIR? Tak sanggup menderita setiap kali ke tandas? Jom Madam share masalah yang sama tapi sahabat Madam ni dah menemui penyelesaian nyaπŸ‘
.
.
.
Assalamualaikum.. Giliran saya untuk share shaklee effect..

Nama diberi Maizatul Akmal Sidik..
Mentee kak fiza..

Semoga Allah permudahkan urusan semua.. In shaa Allah..

May 2018.. The worst month for me.. Sebab saya xboleh makan my favourite 🍲.. 😭

Hilang nikmat makan.. Makan makanan yang ala kanak2 ribena sahaja..
πŸ˜“

SEMBELIT...tak ambik serious.. Sampai tahap kena buasir tahap pertama doc cakap..πŸ™„

Xdeliver baby tp da BUASIR.. ALLAH...sapa yg xkena mmg xtaw la azabny bila di toilet..

So scary..

Atas nasihat kak fiza.. Saya cuba makan herbalax untuk cuci usus dan memudahkan urusan..

ALhamdulillah.. Sekarang dah xda masalah sembelit dan buasir.. P 🚽 pon dah xtkot
ALhamdulillah..

Sekarang saya ambk herbalax 2x seminggu..
😁Then saya bagi my mom makan herbalax gak utk memudahkan urusan pencernaan nya..
πŸ€“Herbalax mmg membantu menyelesaikan masalah sembelit..
πŸ˜‰Plus dapat reduce berat..

Sembelit Herblax shaklee
.
.
.
Dah ada penyelesaiannya masalah korang, jom Madam bantu korang pulak.

Salam sayang dari Madame,
Azwani Aziz
019-4207668
Continue Reading

Tuesday, 11 December 2018

Krim mata Youth Shaklee : Restoring Eye Treatment | Madame

RESTORING EYE TREATMENT YOUTH SHAKLEE
.
Apa yang menariknya krim mata YOUTH Restoring Eye Treatment produk Shaklee ini, dia ada buat kajian klinikal selama 28 hari ke atas 36 orang responden dengan menggunakan krim mata Youth ini sebanyak 2 kali dalam sehari.

Krim mata youth shaklee

Hasil kajian mendapati:

▪️Garis serta kedutan di sekeliling mata dan kedutan di sisi luar lipatan mata berkurang dalam tempoh seawal 7 hari.
▪️Mata sembap dan lingkaran hitam juga berkurang.
▪️Menghilangkan kedutan mata termasuk menghidrat dan menegangkan.
.
.
Youth eye treatment ni bukan hanya sekadar krim tau.

Di hujung muncung tiub ni ada cooling device. Device ni kalau kita roll dibawah mata, ia ada small suction untuk sedut kapilari dan limfa di bawah mata.

Tau tak untuk apa?? Untuk lancarkan peredaran darah dan limfa.

Water retention dibawah mata adalah punca utama mata sembab, mata panda.

Jadi, alat ni sgt BAGUS!!!!!

Ia bukan setakat krim saja. Bila saluran darah dan limfa terbuka maka segala yg retention itu dapat hilang dan surut. NO MORE SEMBAB!!

Yg kedua, sel kulit dibawah mata akan dapat peredaran darah yg sebaiknya. Bila krim disapu di atas kulit, ia cepat meresap ke dalam. Haba dari darah akan membantu penyerapan krim ke dalam kulit dan diserap ke dalam sel.

Mula memberi nutrisi pada sel kulit bawah mata dan seterusnya tadaaaaaa....... mata anda bukan lagi mata PANDA!!! 😍

Jom tengok hasil menggunakan krim mata Youth niπŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

Krim mata youth shaklee

Krim mata youth shaklee

Krim mata youth shaklee

Krim mata youth shaklee


Sampai bila nak cover eye bag dengan concealer dan foundation tu kan!

Jom guna YOUTH Restoring Eye Treatment supaya jimat masa bersiap bila nak keluar rumah.. sapu moisturizer, eye cream dah siap! bahkan lawa tu kulit muka sebab natural beauty kan.

Wasap madam ya!

Salam sayang dari Madame,
Azwani Aziz
019-4207668

Continue Reading

Monday, 10 December 2018

YOUTH SKIN CARE SHAKLEE | Madame

YOUTH SKIN CARE SHAKLEE

Assalamualaikum semua!

Berita best sangat pasal Youth Skin Care dari Shaklee telah dilancarkan sejak 1 Mac 2018.

Youth skin care shaklee

Produk semulajadi. Hasil kajian Shaklee selama 8 tahun!

Jaminan kesan perubahan seawal 7 hari. 100% berkesan!

Sesuai untuk semua jenis kulit. Youth yang dijual di Malaysia memang dibuat khas sesuai dengan cuaca di Malaysia yang panas dan lembap. Lokasi kajian mereka salah satunya adalah Pulau Pinang yang diketahui memang negeri yang panas di Utara Semenanjung.

Skin care Youth bebas dari lebih 2500 bahan kimia tau!

Jom tengok keistimewaan setiap satu item dalam skin care ni okeh!


πŸ’–1. LUMINOUS GEL OIL CLEANSER (125ml)

✅ 3 in 1 , tak mengandungi sabun
✅ PH seimbang
✅ gabungan campuran vitamin yang dipaten dan polifenol serta algae extract
✅ memperhaluskan kulit

*BAHAN UTAMA*
Vital repair + muscadine grape extract + exfoliating green algae complex
.
.
.

πŸ’–2. PERFECTING SKIN TONER (177ml)

Kenapa toner penting dalam rutin skincare harian kita? Sebab nak bagi kesan optimum bila kita pakai serum and moisturiser

Toner youth shaklee istimewa sebab :

✅ hilangkan sel sel kusam
✅ bersihkan sel kulit mati
✅ exfoliate , hydrate and nourish
✅ gabungan campuran vitamin penting , polifenol dan bahan botanikal yang dipaten

*BAHAN UTAMA*
Vital repair + muscadine grape extract + rejuvenating green algae complex
.
.
.

πŸ’–3. YOUTH ACTIVATING SERUM (30ml)

SERUM YOUTH ni memang awesome gila !! Sebab dia ada 10 kali ganda bahan aktif , nak bagi pembaharuan sel yang kritikal

Youth serum ni sangat lah concentrated . Terdiri daripada vitamin , polifenol dan YOUTH complex

✅ menggalakkan penghasilan kolagen
✅ pembaharuan pada peringkat sel
✅ kulit lebih muda remaja berseri

*BAHAN UTAMA*
Youth complex dengan apple Cell , Lotus Japonicus , Vitamin A berkapsul
.
.
.

πŸ’–4. AGE DEFENSE MOISTURISER SPF 50 (50ml)

✅ protect skin daripada cahaya matahari dengan spf 50 berspektrum luas uva/uvb
✅ lembapkan kulit

*BAHAN UTAMA*
Spf 50 , vital repair , muscadine grape extract
.
.
.

πŸ’–5. ADVANCE RENEWAL NIGHT CREAM (50ml) LIGHT/RICH

Sebab dia punya isi kandungan bagus , mmg dia galakkan proses pembaharuan sel kulit

So bila kita tidur , time tulah dia bantu cantikkan kulit kita

✅ campuran botanikal membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin
✅ kulit lebih muda dan cerah

*BAHAN UTAMA*
Vital Repair , schisandra , chinesis , lotus japonicus
.
.
.

πŸ’–6. RADIANCE C + E (60 kapsul)

Dos sebanyak 20% vitamin C tulen berpaten dan vitamin E. Ekstrak sel raspberi

✅ menegang , mencerah dan mengurangkan kehadiran garisan halus dan kedutan
✅ mengurangkan tompok usia , licinkan tekstur kulit , baiki tona kulit

Semua kapsul ni berasaskan tumbuhan vegan 100% , takde bahan pengawetπŸ‘

*BAHAN UTAMA*
20% vitamin C tulen , vitamin E, raspberi

Youth skin care shaklee

Youth skin care shaklee

Korang nak order, wasap madam terus ya!

Salam sayang dari Madame,

Azwani Aziz
019-4207668




Continue Reading

Saturday, 8 December 2018

Rahsia mudah bersalin | Madame

Hi korang! Assalamualaikum 😊

Ada tak mommies yang nak tau rahsia mudah bersalin?

Rahsia mudah bersalin

Dah lama madam nak karang, tapi asyik terlupa pulak. Ahmad pun dah hampir 6 bulanπŸ˜‚

Sementara ingatan fresh lagi ni, madam nak kongsi tips mudah bersalin yang madam amalkan untuk anak ke 3 dan ke 4 madam baru2 ni.

Madam selamat bersalinkan Ahmad Saifuddin iaitu cahaya mata ke-4 pada bulan Ramadhan, 2 hari sebelum Hari Raya Aidilfitri, iaitu pada  Rabu, 13 Jun 2018. Kalau ikutkan tarikh due adalah pada hari pertama raya (Jumaat) tersebut.

Mulai petang sebelum berbuka tu, Madam dah rasa sedikit contraction tapi Madam tak sure, sebab tak pasti (confuse actually) macam mana tanda2 masa bersalin sebelum2 ni.πŸ˜…

So berbuka puasa pun rasa tak selesa nak makan.Huhu. Alhamdulillah, selesai berbuka puasa di rumah mak di Anak Bukit  pada hari tersebut. 

Malam tu balik ke rumah di Jitra, tidur macam biasa. Masih mampu menahan contraction. Sampai la rasa tak tahan sangat, Madam bangun pukul 3 pagi, telan Ostematrix 6 biji. 

Ingatkan nak sambung tidur balik dan Madam jangkakan sempat la tunggu bangun sahur dulu, tapi dah tak tahan sakit la pulak. Terus kejutkan suami dalam pukul 4 pagi tu. 

Terus siap2 kejutkan anak-anak nak hantar depa ke rumah mak di Anak Bukit. Rasa sakit sangat-sangat dah tapi cuba tahan. Doa sangat supaya sempat sampai. Boleh pulak suami relaks ja bersiap, slow and steadyπŸ˜… padahal wife dia ni dah tak tahan sangat dah😭

Dari Jitra, terus ke Anak Bukit. Suami pun tak sempat sahur. Dah angkat anak-anak masuk rumah mak, terus ke Hospital Sultanah Bahiyah (HSB).

Odw tu, air ketuban pecah dalam kereta. Masa tu area Titi Gajah. Memang baby rasa nak kuar dah..dalam hati ya Allah, cepat la sampai. Sampai di emergency, Madam dah buang air besar dah. Dah tak tahan sangat. 

Nak turun dari kereta ke kerusi roda pun susah.huhu..Suami tolakkan dengan kerusi roda ke PAC wad bersalin. Alhamdulillah, selamat sampai PAC.

Terus register, depa tolak masuk. Naik atas katil, Tak sempat nak cek bukaan atau cucuk di tangan tu sebab Madam dah tak tahan sakit sangat. Terus depa tolak katil ke wad bersalin. 

Tau tak, 

Sebelum sampai wad bersalin, Madam dah selamat bersalinkan Ahmad. Hehe..cepat sangat proses tu kan.. Alhamdulillah, 5.15pagi Ahmad menjengah dunia seiring azan Subuh.

Jadi, rahsia madam mudah bersalin ni, asbab Ostematrix tadi. Alhamdulillah, dengan izin Allah jua Madam bersalin dengan cepat dan mudah.

Syukur😊

Terima kasih sudi baca pengalaman Madam mudah bersalin. Kalau mommies perlu bantuan, Madam suka sangat nak bantu korang. Wasap madam ok!

Salam sayang dari Madame,
Azwani Aziz
019-4207668

Continue Reading

Thursday, 6 December 2018

Petua Hilangkan Perut Buncit selepas Bersalin | Madame

PERUT BUNCIT SELEPAS BERSALIN?

Perut buncit selepas bersalin

Biasa kita dengar badan dah kembali ke berat asal seperti sebelum bersalin tapi masih ada ‘spare tyre’ di perut.

Puas disorok tetap nampak kan?. Keadaan ini bukan sahaja buat ibu-ibu jadi rendah diri malah buat apa saja termasuk mencuba pelbagai produk asalkan kesannya lebih cepat untuk kempiskan perut.

Jom kita lihat 7 petua yang boleh bantu mengempiskan perut & buat ibu-ibu kekal langsing selepas bersalin.
.
.
.
1) Menyusu bayi
Petua ini antara yang sangat berkesan. Sebaik  selepas bersalin, susukan anak secara eksklusif. Ia boleh bantu buang lemak yang tidak diperlukan.

Menyusu badan boleh cepatkan proses kecutkan rahim dan boleh bakar 200 hingga 600 kalori sehari.

Bila rahim dah mengecut, perut buncit pun kembali kempis. Kalori terbakar juga bantu hilangkan lemak yang tak perlu di perut.

2) Berbengkung
Ibu-ibu dalam pantang wajib berbengkung. Memang akan rasa tak selesa dan gatal. Tapi cara inilah mempercepatkan proses mengempiskan perut.

Rahim kita sangat sensitif ketika ini, kerana telah berubah saiz berganda dari asal. Pergerakan yang banyak ketika perlu dielak bagi elak masalah pada rahim.

Sebab itu wajib berbengkung untuk menjaganya. Kulit-kulit geleber dan perut buncit juga boleh dibetulkan semula. Namun bagi wanita yang bersalin secara pembedahan nak berbengkung biarlah tempat jahitan itu benar-benar pulih. Mungkin yang ceaser ia mengambil masa lama sikit.

3)  Bertungku / Bertangas / Bersauna
Bertungku antara kaedah tradisional ayang boleh membantu melancarkan darah, lemak dan mengurangkan bengkak dalam perut dan rahim. Memang ini antara amalan yang wajib dilakukan ibu-ibu lepas bersalin.

Bertangas dan sauna juga boleh pecahkan lemak. Lemak-lemak di perut penyebab buncit pun boleh hilang. Angin dan air berlebihan dalam badan pun boleh keluar.

Toksin yang ada dalam badan juga keluar melalui kulit dan badan akan rasa lebih ringan dan kembali kepada bentuk asal.

4)  Kawal Pemakanan
Mengawal pemakanan antara salah satu cara yang dapat membantu. Tapi ni ramai ibu silap sangka.

Bagi yang menyusu anak ramai beranggapan kena makan lebih dari biasa sebab nak menyusu anak. Jangan buat andaian seperti ini  kerana anda dapat lihat badan seperti di pam-pam. Lepas tu mulalah risau.

 Apabila anak dah tak minum susu ibu sepenuhnya, dicadangkan ibu-ibu perlu kawal makan agar perut tidak buncit dan menggeleber.

5)   Betulkan Postur Tubuh
Cuba lihat cara ibu-ibu berjalan. Tahukah anda postur badan ketika berjalan dan angkat barang boleh menyebabkan perut buncit?

Jadi lepas ni, kena tegakkan postur badan ketika berjalan. Jangan pandang remeh, kerana ia mungkin menyebabkan perut anda buncit sampai bila-bila.

6) Senaman dan Aktiviti Fizikal
Mesti ramai dah tahu petua ni walaupun susah nak buat kan? Namun alasan yang biasa adalah tiada masa nak bersenam.

Aktiviti fizikal seperti berjalan kaki, berbasikal dan berenang juga boleh kurangkan lebihan lemak dibahagian perut. Jika nak kesan terbaik, perlulah buat secara konsisten.

7) Detoksifikasi
Badan kita pasti tak boleh lari dari toksin. Kebanyakannya terkumpul di bahagian perut. Itu yang menyebabkan kita ada masalah penghadaman, seterusnya membentuk lemak dibahagian perut.

Badan kita perlu didetoksifikasi dari masa ke semasa untuk buang toksin. Toksin berkurang, perut pun boleh kempis. Banyak minuman detoks yang boleh dibuat sendiri dan di cuba tanpa perlu makan ubat kurus.

Jika ibu-ibu perlukan bantuan untuk detoksifikasi, ibu-ibu boleh hubungi Madam

Kredit : Majalah Pa&Ma
.
.
.
Salam sayang dari Madame,
Azwani Aziz
019-4207668
Continue Reading

Sunday, 2 December 2018

Promosi Shaklee bulan Disember 2018 | Madame

Assalamualaikum korang!
Ada yang tertunggu-tunggu ye apa promosi Shaklee bulan Disember 2018 ni. Haaa..ni dia promosinyaπŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

Sempena launching new KL branch, bulan ni kita ada promosi Youth yg sgt2 best.

1. Dengan setiap pembelian Youth Renew & Maintain Set, akan dpt FREE Radiance C+E.
Tak perlu dah beli yg full set.
Tahu tak berapa harga Radiance C&E ni? RM400 lebih tau... 😱😱😱

2. Dan kalau beli Set Starter pulak, akan dapat FREE Magnifying Mirror. Cermin ni memang ajaib tau, segala mak nenek boleh nampak. Jeragat yang kecik2 tu pon boleh nampak

Dan apa yang lagi bestnya, dengan pembelian Youth Skincare ni, korang akan dapat FREE Membership dan Postage.

Wah.. Double best kan?πŸ‘

So, kalau nak lebih info tentang Youth ni, jangan malu dan segan.

Just wassap me as usual 🌹🌹

Promosi Shaklee bulan Disember 2018

Salam sayang dari Madame,
Azwani Aziz
019-4207668

Continue Reading